دانستنی های مفید در مورد لایه برداری پوست

پوست یکی از ارکان مهم بدن است که آیینه تمام نمای بدن ماست .ظاهر پوست نشانه ای از سلامت بدن است و اگر به خوبی از پوستتان مراقبت نکنید پوست شما دچار مشکلات بی شماری می شود.نشانه های پیری پوست مانند چین و چروک ،آکنه و لک های تیره پوست همگی در اثر پیری و عدم مراقبت پوست بر روی پوست ایجاد می شوند که با لایه برداری می توانید بسیاری از مشکلات پوستی را درمان کرده و زیبایی و طراوت از دست رفته پوست را به آن بازگردانید.در این نوشته سلامت وب شما را با مفهوم لایه برداری پوست آشنا می کنیم.

لایه برداری پوست چیست؟

لایه برداری پوست با جداسازی سلول‌ های مرده پوستی شادابی و جوانی را برای پوست ارمغان می آورند.

پوست ما دائما در حال باز سازی و نوسازی می باشد.

سنتز کلاژن سبب ترمیم و نوسازی پوست و جایگزین سلول های مرده پوست می شود.

اما در برخی مواقع سلول های مرده پوستی از پوست جدا نشده و بر روی پوست تجمع پیدا می کنند.تجمع سلول های مرده پوست سبب بسته شدن منافذ پوست و بروز پیری زودرس پوست می شود. لایه‌برداری پوست  به 2 نوع لایه‌برداری مکانیکی و لایه‌برداری شیمیایی تقسیم می شود.

لایه برداری مکانیکی پوست

لایه برداری پوست به روش مکانیکی

لایه برداری مکانیکی پوست به وسیله اسکراب یا کرم‌ های پاک‌ کننده دارای ذرات ریز و زبر انجام می شود.این  مواد حاوی عناصر ساینده ملایمی هستند که سلول‌ های مرده  پوستی  را از سطح پوست جدا می‌کنند.برای لایه برداری پوست کافیست تا این محصولات را بر روی پوست ماساژ دهید تا با لایه برداری مکانیکی پوست سلول‌ های مرده پوستی که منافذ پوستی را مسدود کرده‌اند، از پوست جدا شوند.استفاده از لایه برداری پوست به روش مکانیکی به علت تحریک پوست ممکن است سبب التهابات پوستی و یا خراش های پوستی شود.به همین دلیل توصیه می شود موقع استفاده از لایه‌بردار مکانیکی، حتما باحرکات آرام و دقیق عمل کرده و در صورتی که دارای پوست حساسی هستید از لایه برداری مکانیکی استفاده نکنید.

لایه برداری پوست به روش شیمیایی

لایه برداری پوست به روش شیمیایی توسط لایه بردار های شیمیایی مانند آلفاهیدروکسی اسید (AHA) و  بتا‌هیدروکسی اسید (BHA) قابل انجام است.آلفاهیدروکسی اسید یا اسید میوه از میوه هایی نظیر سیب و توت فرنگی گرفته می شود که بهترین نوع آن  شامل اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک، اسید مالیک و آلفاهیدروکسی اوکتانوییک می باشد . بتا‌هیدروکسی اسید شباهت زیادی  به آلفاهیدروکسی اسید  دارد و  در  لایه‌برداری پوست چرب یا پوست مستعد به آکنه موثر است . بهترین نوع بتا‌هیدروکسی اسید، اسید سالیسیلیک می باشد و محصولات حاوی سالیسیلات، سالیسیلات سدیم، بتا‌هیدروکسی بوتانوییک و اسید تروپیک بهترین لایه بردار های شیمیایی پوست به شمار می آیند.
لایه برداری پوست چیست

مقایسه لایه‌برداری پوست به روش  مکانیکی و شیمیایی

  • لایه بردار های شیمیایی حاوی آلفاهیدروکسی اسید و بتا‌هیدروکسی اسید نسبت به لایه برداری مکانیکی آسیب کمتری به پوست می رسانند.
  • لایه برداری شیمیایی پوست قدرت بیشتری در شاداب نمودن پوست نسبت به لایه برداری مکانیکی دارد.
  • لایه برداری شیمیایی با هموار کردن پوست و رفع چین و چروک بهترین روش لایه برداری پوست می باشد.

لایه برداری پوست را چگونه انجام دهیم؟

باید بدانید لایه برداری روزانه پوست برای پوست مضر است .اما یک یا دو بار در هفته می تواند لایه‌ های فوقانی و بیرونی پوست را از بدن جدا کرده  و روشی مناسب برای بازسازی پوست می باشد . افراد دارای پوست خشک فقط 1 یا 2 بار در هفته و افراد دارای پوست چرب می‌توانند 2 تا 4 بار در هفته پوستشان را لایه برداری کنند. بعد از هر بار لایه‌برداری مرطوب کردن پوست را فراموش نکنید تا التهاب ناشی از لایه‌برداری از بین رود.

مراقبت های لازم پس از لایه برداری پوست

  •  پس از لایه برداری پوست از قرار گرفتن در مقابل نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
  • استفاده از ضد آفتاب را فراموش نکنید.
  • مصرف کرم های مرطوب کننده جهت جلوگیری از خشک شدن پوست پس از لایه برداری پوست ضروریست.
    لایه برداری شیمیایی پوست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top