علت بالا رفتن فشار چشم چیست؟روشهای درمان فشار چشم

چشم انسان نیز دارای فشار است و فشار طبیعی چشم بین 12 تا 21 میلی متر جیوه می باشد .در صورت افزایش غیر طبیعی فشار چشم بیماری فشار چشم ایجاد می شود .اگر تاکنون در مورد این بیماری چشمی و درمان آن چیزی نشنیده و یا مطلبی نخوانده اید توصیه می کنیم مقاله سلامت وب امروز را مطالعه نموده ودر مورد این بیماری اطلاعات خود را افزایش دهید .

فشار چشم چیست؟

فشار چشمی یکی از بیماری های چشمی است که می تواند پیش زمینه ابتلا به بیماری آب سیاه محسوب شود .این موضوع در سنین بالای 40 سال مهم محسوب شده و تشخیص و درمان به موقع آن می تواند از بروز آسیب های شدید چشمی جلوگیری نماید .برای آشنایی بیشتر با این بیماری ابتدا شما را با ساختمان چشم آشنا کرده و سپس به معرفی کامل این بیماری می پردازیم.

قطره کاهش فشار چشم


آشنایی با ساختمان کره چشم

کره چشم انسان به شکل گویی با ابعاد دو و نیم سانتی متر است که بافت نرمی داشته و قسمت پشت آن با ماده ای ژله ای به نام زجاجیه و قسمت جلویی آن با مایع زلالیه پر شده است .زلالیه با داشتن تغییرات بی شمار سبب شکل دهی  و قوام  چشم گشته و عامل ایجاد یک فشار از درون به سطح خارجی در قسمت جلوی چشم می باشد .این فشار به فشار چشم معروف بوده و حاصل نیروی مایع زلالیه بر واحد سطح لایه خارجی چشم می باشد.
چگونه فشار چشم را پایین بیاوریم

افزایش فشار چشم چیست؟

ممکن است بپرسید فشار چشم چند باید باشد ؟ فشار چشم نرمال بین 12 تا 21 میلی متر جیوه می باشد که در صورت افزایش تولید مایع زلالیه و یا بروز مشکل در خروج آن افزایش فشار چشم اتفاق خواهد افتاد .در این حالت فشار چشم از حد طبیعی بیشتر گشته و این عارضه توسط اپتومتریست یا متخصصان چشم با روشی به نام تونومتری تشخیص داده خواهد شد .

عوامل موثر در بروز فشار چشم چیست؟

 چه عواملی باعث افزایش فشار چشم می شود؟ مطالعات و بررسی ها نشان می دهد عواملی از قبیل نور مصنوعی یا ناکافی، تماشای طولانی‌ مدت تلویزیون ،تلفن همراه یا مانیتور، ضعف عضله چشم ،نزدیک بینی درمان نشده ، استرس و پیری، در ابتلا به فشار چشم نقش دارند.

فشار چشم نرمال


علایم و نشانه های ابتلا به این بیماری چیست؟

  • احساس سوزش در چشم‌ ها
  • احساس سنگینی در پیشانی و پیرامون کاسه چشم
  • احساس سر درد یا سنگینی در پشت چشم‌ها، میان چشم و در مرکز پیشانی یا روی پلک‌
  • قرمزی چشم‌ها
  • درد پیرامون چشم‌ها
  • ناتوانی در تمرکز
  • تاری دید
  • دوبینی

اهمیت تشخیص به موقع این بیماری چیست؟

پایین بودن فشار چشم عمدتا قابل بررسی نمی باشد اما در صورت افزایش فشار چشم بررسی های تخصصی برای پیشگیری از آسیب های وارده به شاخه عصبی مرتبط با عصب چشم ضروری می باشد.چرا که این عارضه می تواند یکی از مهم ترین دلایل ایجاد بیماری آب سیاه یا گلوکوم به شمار آید .در صورت بروز گلوکوم درمان دارویی و سپس جراحی از بهترین شیوه های درمان گلوکوم به شمار می آبند.

فشار چشم چند باید باشد ؟


چگونه فشار چشم را پایین بیاوریم؟

اگر می خواهید بدانید که چگونه فشار چشم را پایین بیاوریم می بایست موثرترین و اثر بخش ترین روشهای کاهش فشار چشم را فراگیرید .در ادامه به مهم ترین این روش ها اشاره می نماییم:

  1. محدود نمودن استفاده از مانیتورها و صفحات نمایش الکترونیکی
  2. استراحت چشم ها
  3. استفاده از قطره اشک مصنوعی برای هیدراته نمودن محیط چشم
  4. انجام ورزش های چشمی مانند یوگای چشم مثل بستن چشم‌ها، چشمک زدن و…
  5. از ماندن زیر نور مستقیم خورشید اجتناب کنید.
  6. در هنگام مطالعه میزان نور را افزایش دهید.
  7. خواب کافی داشته باشید.
  8. استفاده از قطره کاهش فشار چشم مانند  لاتاپروست- بتاکسول-بریموگان و زایلومول با دستور پزشک

داروهای مفید برای درمان فشار چشم


فشار چشم و تغذیه

فشار چشم و تغذیه ارتباط تنگاتنگی با هم دارند بنابراین برای جلوگیری از بروز این عارضه می بایست شیوه تغذیه خود را اصلاح نموده و با پیروی از یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی سلامتی چشمان خود را تضمین کنید.بنابراین مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین آ مانند هویج، سبزی‌ های برگ‌ دار، مرکبات، میوه‌ ها، سیب زمین شیرین، تخم‌مرغ، توت‌ها، پاپایا، کیوی، خربزه،  ذرت، فلفل دلمه ای قرمز و ….مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها،کاروتنوئیدها ، لوتئین و زئاگزانیتن ،لیکوپن، گلوکز آمین و اسیدهای چرب ضدالتهاب امگا 3 را در اولویت قرار دهید .

نقش تغذیه در درمان فشار چشم


درمان فشار چشم با طب سنتی

جهت درمان فشار چشم با طب سنتی از دستورات زیر پیروی نمایید:


1-چای بابونه

طبیعت آرام بخش بابونه علاوه بر کاهش استرس چشم ها در کاهش فشار چشم نیز موثر است.بدین منظور دو عدد چای کیسه ای بابونه را در یک فنجان آب گرم 5 دقیقه خیس کرده و سپس بر روی چشمتان قرار دهید و یا روزی دو فنجان دم نوش بابونه بنوشید.

درمان فشار چشم با طب سنتی


2-گلاب

گلاب اثر بسیار تسکین دهنده ای داشته و می تواند پوست اطراف چشم را جوان کرده و تیرگی و پف زیر چشم را درمان نماید .بدین منظور پس از شستن چشم ها با آب سرد و خشک نمودن آن ها پنبه ای را به گلاب آغشته نموده و آن را بر روی چشمتان قرار دهید.

چه عواملی باعث افزایش فشار چشم میشود

 


3-خیار

قرار داشتن برش های خیار با داشتن خواص آبرسانی عضلات خسته اطراف چشم ها را تسکین داده و سبب کاهش فشار چشم می شوند .

درمان فشار چشم با روش های خانگی


نتیجه گیری

فشار چشم، که به آن «چشم خسته» یا «خستگی چشم» یا آستنوپی نیز می‌گویند ماهیچه‌ ها و اعصاب چشم را درگیر کرده و با علایمی نظیر سردرد، اختلال تمرکز، درد در داخل و پیرامون چشم‌ها و حتی تحریک‌پذیری آن‌ هامشاهده می شود.استراحت و تمرین ورزش‌ های چشمی ازجمله راهکارهای تخفیف علائم این بیماری بوده که با افزایش سن و یا ابتلا به دیابت یا داشتن سابقه اختلالات چشمی باید استرس خود را کاهش داده و با داشتن تغذیه صحیح جهت جلوگیری از ابتلا به مشکلات بینایی شدید مراجعه به پزشک را به تأخیر نیندازید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top