آندوسکوپی معده به چه علت انجام می شود؟ + عوارض آندوسکوپی

آندوسکوپی معده یکی از روش­ های تشخیصی بسیار دقیق برای مشاهده وضعیت دستگاه گوارش فوقانی است که به جراح یا پزشک اجازه می ­دهد تا مشکلات اندام ­های داخلی بدن را به خوبی مشاهده نموده و  بدون ایجاد برش عمیق آن ها را بررسی کرده و در صورت نیاز اقدام به نمونه ­برداری از بافت مورد نظر نماید. چنان چه می­ خواهید اطلاعات کافی را در مورد این روش درمانی بدست آورید، توجه شما را به ادامه مطالعه مقاله امروز سلامت وب جلب می­ نماییم.

آندوسکوپی معده چیست؟

آندوسکوپی معده به انگلیسی «Gastric endoscopy» یا درون­ بینی روش تشخیصی و درمانی است که برای مشاهده و بررسی دستگاه گوارش از آن استفاده شده و نتایج بدست آمده از این روش بسیار دقیق و قابل اطمینان است. این بررسی از طریق ابزاری نرم و انعطاف­ پذیر به نام آندوسکوپ و دوربین متصل به آن صورت گرفته و پزشک با وارد نمودن این ابزار ازطریق دهان به بدن قادر است اندام­ های گوارشی هم­چون معده و مری و دوازدهه و ابتدای روده کوچک را بدون ایجاد برش بررسی نماید. تصاویر گرفته شده با دوربین بر روی مانیتور نشان داده شده و بدین ترتیب پزشک قادر است تا هر گونه علائم غیرطبیعی را به آسانی در فرد تشخیص دهد.


دلایل انجام آندوسکوپی معده

در صورت داشتن درد معده، حالت تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، مشکل در بلع و خونریزی معده پزشک از آندوسکوپی برای تعیین علت بروز چنین علائمی در بیمار استفاده می­ نماید. وی در حین انجام این روش قادر است سرطان­ های سیستم گوارشی را با این روش به آسانی تشخیص داده و تنگی مری یا پولیپ­ های موجود در مری، معده و ابتدای روده کوچک را به آسانی از بدن خارج کرده و یا اقدام به جمع­ آوری نمونه از بافت مورد نظر نماید.


آمادگی­ های لازم قبل از انجام آندوسکوپی معده

تمامی اطلاعات و آمادگی­ های لازم قبل از انجام این روش توسط پزشک معالجتان در اختیار شما قرار داده می­ شود. اما اصلی ­ترین آمادگی­ های لازم قبل از انجام آندوسکوپی معده به شرح زیر می ­باشد:

1- هشت ساعت قبل از انجام این روش باید معده خالی بوده و از خوردن و آشامیدن پرهیز نمایید.

2- مصرف دارویی خاص، بارداری، سابقه ابتلا به بیماری­های قلبی، فشار خون بالا و دیابت را حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

3- در صورت مصرف داروهای رقیق ­کننده­ ی خون مصرف آن ها را چند روز قبل از انجام این روش قطع نمایید.

4- در صورت سابقه حساسیت دارویی حتماً نام دارو را به پزشک خود اطلاع دهید و او را در جریان این موضوع قرار دهید.


آندوسکوپی معده چگونه انجام می­ شود؟

در روز معین، بیمار به مطب پزشک، کلینیک یا بخش آندوسکوپی مرکز درمانی مورد نظر خود مراجعه کرده وپس از بررسی وضعیت ضربان قلب و فشارخون بر روی یک تخت ساده به پهلو دراز می­ کشد. در صورت انجام آندوسکوپی معده با بیهوشی داروی مسکن از طریق ورید به بیمار تزریق می ­شود و فرد به خوابی نیمه ­عمیق فرو خواهد رفت و در حین انجام این روش هیچ دردی را احساس نخواهد کرد.

سپس، آندوسکوپ وارد دهان شده و پزشک بررسی دستگاه گوارش فوقانی و بافت آن را شروع خواهد کرد. کل این فرایند به زمانی در حدود 30 دقیقه نیتز دارد و در حین انجام این روش یک متخصص بیهوشی و همراه بیمار در کنار پزشک در اتاق حضور خواهند داشت. چنان چه تمایلی به انجام این روش با بیهوشی ندارید، اسپری بی­حس ­کننده به دهان و گلو زده می­ شود و پس از 20 دقیقه، آندوسکوپ وارد دهان شده و فرایند بررسی و آندوسکوپی معده با بی حسی سطحی در  حالی که شما کاملاً هوشیار می­ باشید، انجام خواهد پذیرفت.


نتایج آندوسکوپی معده

تفسیر نتایج آندوسکوپی معده توسط پزشک معالج و بر اساس مشکل و علت اصلی انجام این روش صورت می­ گیرد. در صورتی­ که پزشک اقدام به نمونه ­برداری نموده باشد، نمونه به آزمایشگاه فرستاده شده و پس از چند روز نتایج را می­ توان از آزمایشگاه دریافت کرده و به پزشک ارائه داد. پزشک با استفاده از تصاویر بدست آمده و مشاهده عینی خود از طریق دوربین متصل به دستگاه آندوسکوپ به همراه نتایج آزمایشات مشکل بیمار را به صورت دقیق تشخیص داده و روند درمان را آغاز می ­نماید.


مراقبت­ های لازم پس از انجام آندوسکوپی معده

خوشبختانه، این روش سرپایی بوده و پس از برطرف شدن بیهوشی سطحی بیمار قادر است به منزل بازگشته و فعالیت­ های عادی روزمره خود را از سر گیرد. احساس علائمی همانند نفخ، ناراحتی و فشار در گلو در ساعت ­های پس از انجام این روش طبیعی بوده و به مروز زمان برطرف می شود


آندوسکوپی به چه افرادی تجویز می­ شود؟

افراد مبتلا به زخم معده، خونریزی بی­ دلیل گوارشی، هلیکوباکترپیلوری، انسداد مری، رفلاکس معده و سایر بیماری­ های گوارشی کاندیدای مناسبی برای انجام این روش به­ شمار می­ آیند.


هزینه آندوسکوپی چگونه محاسبه می ­شود؟

هزینه آندوسکوپی بر اساس دستمزد پزشک، نوع مرکز درمانی اعم از دولتی یا خصوصی و انجام بیهوشی، نمونه‌برداری و … محاسبه شده و بر همین اساس، قیمت آندوسکوپی در مراکز درمانی مختلف متغیر می ­باشد. خوشبختانه در بیشتر موارد این روش دقیق و پیشرفته تحت پوشش بیمه بوده و شما می ­توانید با توجه به نوع بیمه خود به مراکز طرف قرارداد مراجعه نمایید.


مزایای استفاده از آندوسکوپی چیست؟

۱- پزشک بدون ایجاد برش یا اسکار بر روی بدن قادر به مشاهده و بررسی اندام­ های گوارشی فوقانی می ­باشد.

۲- برای ورود آندوسکوپ از دهان استفاده شده و در تنفس فرد در حین این روش  اختلالی ایجاد نخواهد شد.

۳- دوران نقاهت پس از این روش بسیار کوتاه بوده و برای انجام این روش نیاز به بستری شدن در بیمارستان نمی‌باشد.


عوارض آندوسکوپی چیست؟

این روش، روشی کاملاً ایمن و پیشرفته است و احتمال بروز عوارض آندوسکوپی بسیار نادر است. در صورت رعایت آمادگی ­های لازم قبل از انجام این روش و عمل به توصیه­ های پزشک معالج، آندوسکوپی به راحتی انجام شده و فرد دردی را نیز احساس نخواهد کرد.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top