ارزش غذایی طالبی
طالبی میوه ای تابستانی ،شیرین و آبدار با طبع گرم و تر می باشد .این میوه منبع غنی از ویتامین های C ، A و B6 ،B3 ،B5 وB1 و مواد معدنی مانند پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و بتاکاروتن می باشد . این میوه و آب آن در تهیه انواع دسر ها کاربرد دارد.
مصرف طالبی چه خواصی دارد؟
1-استفاده از ماسک طالبی برای شادابی پوست صورت بسیار موثر است . مخلوط گوشت طالبی له شده با کمی کتیرا و مالیدن آن بر روی پوست تاثیر به سزایی در جوانی و شادابی پوست دارد.
2-مخلوط گوشت له شده طالبی با سفیده تخم مرغ و مالیدن آن بر روی صورت در رفع چین و چروک پوست موثر است.
3-مصرف طالبی برای درمان عفونت های معده مفید می باشد.
4- خوردن طالبی سبب بهبود عملکرد قلب میگردد و از بروز سکته های قلبی پیشگیری می کند .
5- مصرف طالبی قبل از غذا برای درمان یبوست مفید می باشد.
6-طالبی با دارا بودن منابع غنی از ویتامین ث و بهره مندی از خواص آنتی اکسیدانی آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان ها موثر است.
7-مصرف طالبی به مدت 2 هفته به عنوان شام در رفع سنگ کلیه و مثانه تاثیر به سزایی دارد.
8-مصرف طالبی در مادران شیرده سبب افزایش شیرشان می شود .
9-برای کوچک کردن شکم خوردن طالبی قبل از نهار توصیه می شود .
10-طالبی برای کاهش درد مبتلایان به بیماری های التهابی مانند رماتیسم مسکن مناسبی می باشد .
11-پتاسیم موجود در طالبی از تنگی عروق جلوگیری می کند.
12-طالبی با دارا بودن ویتامین آ برای تقویت بینایی قدرت کودکان سودمند است.
13- طالبی به علت بهره مندی از ویتامین های خانواده بزرگ ب در درمان ریزش مو ،سلامتی پوست ،تقویت سیستم عصبی ،نرمی و لطافت پوست موثر است .
14-مصرف طالبی در درمان بیماری پر فشار خون می تواند موثر واقع شود .
15-مصرف آب طالبی در فصل گرم تابستان عطش را برطرف کرده و بدن را خنک می کند.