ازگیل منبع غنی از ویتامین های «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریک و هیدرات کربن است.این میوه پاییزی خواص بی شماری دارد که این نوشتار به بررسی خواص تغذیه ای ازگیل می پردازد.
خواص ازگیل
1- تانن موجود در ازگیل بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ است.
2-ازگیل در تقویت خون بدن مؤثراست.
3-ازگیل با داشتن سطح بالایی از ویتامین «ب» سبب تقویت اعصاب می شود .
4-مصرف ازگیل در معالجه اسهال مفید و سودمند است.
5-خورن ازگیل در معالجه خونریزی های داخلی مانند:بواسیر، خونریزی رحمی و غیره اثر شفا بخش دارد.
6- مبتلایان به بیماری های روده باید برای درمانتان 230 گرم ازگیل رسیده را پس از جدا کردن پوست و دانه، در کمی شیر حل نموده و مصرف کنید .
7-ویتامین ث موجود در ازگیل در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.
8- ازگیل کار روده ها را تنظیم می کند.
9-ازگیل میوه ای مدر می باشد.
10-ازگیل به علت داشتن اسید مالیک، تانن، اسید سیتریک و اسید تاتاریک از نظر غذایی شبیه میوه «به» می باشد.
11-ازگیل میوه ای بسیار مقوی است و در تقویت قوای جنسی موثر است.
12- زنان مبتلا به سقط جنین اگر چوب ازگیل را همیشه تا پایان بارداری همراه خود داشته باشند از سقط جنینشان جلوگیری می شود .فقط باید حواسشان باشد موقع زایمان چوب ازگیلشان را دور بیندازند.
13-میوه تازه و رسیده ازگیل یا کنسرو آن برای درمان اختلاق قاعدگی خانم ها کاملاً مفید است.
جوشانده ازگیل چه خواصی دارد؟
1-جوشانیده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان می کند.
2-جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا،پوست های ظریف را تقویت میکند و برفک را معالجه می نماید. وبه علت داشتن ویتامین ث در کلاژن سازی پوست موثر است.
3-غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه دهان و گلو را درمان می کند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه می نماید.