ارزش تغذیه ای تربچه
تربچه یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده سبزی خوردن است که خوشبختانه در تمام فصول سال یافت می شود .این سبزی خوشمزه از نظر طب قدیم ایران دارای طبع گرم و خشک بوده و حاوی ویتامین ها و املاح معدنی نظیر ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین K و کلسیم ، منیزیم ، آهن و روی و پتاسیم و اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد تربچه از زمان های بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رفته است .
خواص درمانی تربچه
1-تربچه جهت دفع سنگ های صفراوی مفید است .
2-تربچه برای درمان نقرس و رماتیسم مفید است .
3-برگ تربچه اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .
4-در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند .
5-تخم تربچه ادرار آور و قاعده آور است .
6-دم کرده ریشه تربچه تقویت کننده بدن است .
7-برای دفع سنگ کیسه صفرا از تربچه به صورت زیر استفاده کنید :
در یک تربچه بزرگ حفره ی ایجاد کرده و همچنین در ته آن هم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقداری شکر در حفره ریخته و آن را با آب پر کنید و تربچه را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید .
8-خوردن تخم تربچه ترشح شیر را زیاد می کند .
9-جوشانده تربچه برای درمان اسهال خونی مفید است .
10-تخم تربچه اشتها آور است.
11-برای از بین بردن تب تخم تربچه را دم کرده و به بیمار بدهید .
12-تخم تربچه به صورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیرده استفاده می شود .