بادام هندی یکی از آجیل های گران قیمت اما بسیار پر خاصیت است که به علت دارا بودن ویتامین ها،عناصر معدنی و آنتی اکسیدان ها مصرف آن فواید بی شماری برای سلامتی عمومی بدن و زیبایی پوست و مو به همراه دارد .در سلامت وب امروز قصد داریم این خوراکی مغذی و بسیار پر خاصیت را به شما معرفی کرده و اطلاعات جالبی را در مورد آن خدمتتان ارائه نماییم .بنابراین توجه شما را به ادامه مطالعه این مقاله جلب می نماییم. |
بادام هندی چیست؟
بادام هندی با نام انگلیسی Cashew و نام علمی Anacardium occidentale یکی از مغزهای خوراکی بسیار پر خاصیت است که به دلیل دارا بودن ترکیبات غذایی با ارزش ماده بسیار مفیدی برای تامین سلامتی و زیبایی بدن ،پوست و موی شما شناخته شده است .طبع بادام هندی گرم و خشک بوده و طعم آن محبوب و بسیار دلنشین می باشد .این آجیل به رنگ زرد روشن و شکل لوبیا و کلیوی شکل است و مشخصات ظاهری گیاه شناسی آن به شرح زیر می باشد :
مشخصات ظاهری گیاه بادام هندی
بادام هندی گیاهی همیشه سبز و بسیار بلند با ارتفاعی در حدود 10 الی 12 متر است که برگ های آن به رنگ سبز و بیضوی شکل می باشد .گل های این گیاه در ابتدا به رنگ سبز بوده و پس از رسیدن این گیاه به رنگ قرمز تبدیل می شوند .میوه این گیاه به شکل گلابی بوده و دارای 5 تا 11 سانتی متر طول بوده و رنگ آن زرد یا قرمز می باشد .
طعم این میوه شیرین و ابدار است و دارای قسمتی لوبیایی شکل که در انتها طویل و متورم است بوده و مغز بادام هندی در دل این میوه جا خوش کرده است .این گیاه در حالت نارس به رنگ سبز بوده و پوستهٔ نسبتاً نرمی دارد که به راحتی آن را با چاقو بریده و مغز میوه را خارج میسازند.روش کاشت بادام هندی از طریق تکثیر بذر بوده و موطن اصلی این درخت آمریکای جنوبی ویرزیل می باشد. امروزه کشور هندوستان و برزیل بزرگترین تولید کنندهٔ این محصول در جهان به شمار می روند .
ارزش غذایی بادام هندی
این ماده غذایی دارای ترکیبات غذایی ارزشمندی هم چون پروتئین ، چربی، کربوهیدرات ،فیبر،اسیدهای چرب،آنتی اکسیدان ها، عناصر معدنی سلنیم، کلسیم،پتاسیم،مس ، فسفر،آهن، منگنز، منیزیم ،روی و ویتامین های آ،گروه ب،دی،کا و ای بوده و اسید آمینه های تریپتوفان، والین، ایزولوسین ، لوسین ، ترئونین وهیستیدین در آن به وفور یافت می شود .
فواید بادام هندی برای سلامتی
مهم ترین خواص بادام هندی در طب سنتی را می توانید در ادامه این نوشته مطالعه بفرمایید :
1. ضد دیابت
این ماده به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی و ضد دیابتی به تقویت عملکرد هورمون انسولین در بدن کمک کرده و از مقاومت انسولین در بیماران دیابتی جلوگیری می کند.بنابراین مصرف این خوراکی با تنظیم شاخص گلایسمی در بدن می تواند در بهبود دیابت نوع 2 بسیار مفید و سودمند باشد .
2.سلامت قلب
کاشیو منبع عالی چربی های رژیمی است که برای جذب چربی و ویتامین های D ، A ، K و E و همچنین برای تولید اسیدهای چرب ضروری می باشد .این ماده به کاهش سطح کلسترول و تنظیم فشار خون کمک کرده و خطر بروز برخی بیماری های قلبی و عروقی مانند سخت شدن شریان ها و آترواسکلروز را تا حدود بسیار زیادی کاهش می دهد.
3.تامین سلامت اعصاب و ماهیچه ها
این خوراکی منبع غنی از منیزیم است که برای رشد استخوان ها ، بافت ها ، ماهیچه ها و اندام ها لازم است. این ماده با تنظیم فشار خون ، عملکرد اعصاب ، سیستم ایمنی و سلامت استخوان را بهبود بخشیده و در بهبود عملکردهای متابولیسم نقش موثری دارد.
4.ضد سرطان
تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان هایی مانند کارتنول ها ، اسیدهای آنارکادیک و کاروتن ها در این ماده گیاهی به وفور وجود دارند و در نتیجه مصرف آن علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن به درمان سرطان و از بین بردن تومورها کمک بسیاری می کند.
5.درمان کم خونی
این خوراکی حاوی مقادیر بالایی مس می باشد که به متابولیسم آهن کمک کرده و سبب ساخت سلول های قرمز خون و هموگلوبین می شود.این ماده غذایی دارای آهن فراوانی است که به همراه دارا بودن مس در درمان کم خونی بسیار نافع است .
6.محافظت از سلامتی دندان ها و استخوان ها
این آجیل حاوی سطح بالایی از کلسیم و فسفر است که برای رشد استخوان ها و دندان ها وجود آن ها لازم و ضروی است. با مصرف این آجیل می توانید از خطر ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کرده و سلامت استخوان و دندان هایتان را تضمین نمایید .
7.زیبایی پوست و مو
خواص بادام هندی برای زیبایی پوست و مو شامل نرمی و لطافت پوست ،رفع چین و چروک ها و آبرسانی عمیق پوست بوده و با جلوگیری از ریزش مو ،شفافیت و براقیت خاصی را برای موهایتان به ارمغان می آورد.
8.مفید برای مادر و جنین
خواص بادام هندی در بارداری شامل محافظت از سلامت سیستم عصبی جنین ،مراقبت از استخوان های مادر و جنین و رشد بهتر جنین و وزن گیری او می باشد .افزودن این ماده به شیر و یا مصرف آن همراه با یک لیوان شیر یک میان وعده عالی برای زنان باردار محسوب می گردد .
موارد استفاده از بادام هندی
شما می توانید این بادام را به صورت بوداده، ساده، نمکی و یا بدون نمک مصرف کنید .همچنین با افزودن آن به دسرها،کیک ها،شکلات ها ، شیرینی ها و غذاهایتان از مزایای عالی و بسیار ارزشمند این گیاه بهره مند گردید.
عوارض احتمالی مصرف بادام هندی
زیاده روی در مصرف این آجیل می تواند منجر به عوارض جانبی مختلفی هم چون موارد زیر گردد:
- سنگ کلیه: بادام زمینی دارای مقادیر بالایی اگزالات است که مانع جذب کلسیم می شود. بنابراین افراد مبتلا به بیماری سنگ کلیه برای جلوگیری از تشدید بیماری خود می بایست در مصرف این ماده احتیاط کنند.
- آلرژی: مصرف کاشیو می تواند منجر به بروز واکنش های آلرژیک هم چون درماتیت تماسی،حالت تهوع ، گرفتگی شکم ، اسهال ، استفراغ و سرفه و حتی شوک آنافیلاکسی شود.
- زیاده روی در مصرف این خورای با خطر افزایش فشار خون و افزایش وزن همراه می باشد.
- در نهایت برای جلوگیری از بروز مضرات بادام هندی از مصرف هم زمان این آجیل با داروهای تیروئید ، داروهای دیابت و دیورتیک ها بدون مشورت با پزشک خودداری گردد.