یکی از مهم ترین ادویه های موجود در کابینت آشپزخانه شما ادویه ای معطر و خوش رنگ به نام دارچین است .این ادویه با دارا بودن عناصر و ترکیبات بسیار مغذی و با ارزش توانسته است رتبه اول جهانی را در میان سایر ادویه ها به خود اختصاص دهد .سلامت وب امروز نیز با هدف معرفی بیشتر دارچین و خواص ارزشمند آن تهیه و گرد آوری شده است . |
خواص دارچین
خواص دارچین Cinnamon این ادویه قدرتمند و پرخاصیت بی شمار است .شاید بسیاری از افراد ندانند که این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان هاست و خواص درمانی آن بیش از هزاران سال است که در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است .با مصرف این ادویه خوش رنگ و بو می توانید سلامت ارگان های حیاتی بدن را حفظ نموده و از بدنتان در برابر بسیاری از آسیب ها محافظت نمایید .
ارزش غذایی دارچین
بر طبق بررسی های انجام شده هر 30 گرم دارچین می تواند در بدن در حدود 69 کیلوکالری انرژی تولید نماید سایر ترکیبات تغذیه ای موجود در این ماده گیاهی شامل پروتئین 1.1 گرم،چربی 0.1 گرم،امگا 3 3.1 میلی گرم،امگا 6 12.3 میلی گرم،کربوهیدرات 22.5 گرم،کلسیم 281 میلی گرم،قند 0.6 گرم،آهن 2.5 میلی گرم،منیزیم 17 میلی گرم،فسفر 18 میلی گرم،پتاسیم 121 میلی گرم،سدیم 3 میلی گرم،زینک 0.5 میلی گرم،مس 0.1 میلی گرم،منگنز 5 میلی گرم،ویتامین Cم 1.1میلی گرم،ویتامینE م0.6میلی گرم،نیاسین 0.4 میلی گرم و ویتامین هایی مانند A و K می باشد .
انواع مختلف دارچین
انواع مختلف دارچین تاکنون شناسایی شده است که ما در این جا به معرفی دو نوع متداول آن یعنی دارچین سیلان و دارچین کاسیا بسنده می کنیم :
- دارچین کاسیا همانی است که ما از فروشگاه ها و عطاری ها آن را تهیه می کنیم .قیمت آن ارزانتر از نوع سیلان می باشد .
- دارچین سیلان بیشتر در امریکا و کشور های اروپایی مصرف شده و بسیار گران می باشند . این نوع از این ادویه خواص دارویی بیشتری نسبت به نوع کاسیا داشته و عوارض و مضرات آن بسیار کم می باشد .
فواید درمانی دارچین
در ادامه این مطلب ، برخی از فواید و خواص درمانی دارچین خدمتتان معرفی می گردد .امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید در مورد فواید درمانی دارچین اطلاعات کاملی را کسب نمایید .
1.ضد سرطان
این ادویه با دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان در کاهش اثر رادیکال های آزاد بر بدن نقش مثبتی دارد و می تواند سرعت رشد و تشکیل تومورها و متاستاز آن ها را متوقف نماید .در این ادویه بیش از 41 نوع مختلف از انواع آنتی اکسیدان ها وجود دارد که سبب شده است از نظر وجود آنتی اکسیدان ها در خود در مرتبه هفتم در میان ادویه های رقیب مانند سیر ، آویشن ، رزماری و زنجبیل و حاوی آنتی اکسیدان قرار گرفته باشد .مهم ترین آنتی اکسیدان های موجود در این محصول گیاهی ترکیباتی مانند پلی فنول ها، اسید فنولیک و فلاونوئیدها می باشد.
2.ضد التهاب
خواص ضد التهابی این ماده بیشتر به علت وجود آنتی اکسیدان ها در این ادویه است .بنابراین مصرف این ادویه می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی و مغزی و انواع سرطان ها و تسکین درد عضلانی و مفصلی بیماری های التهابی مانند روماتیسم موثر باشد .
3.تقویت قلب
با مصرف این ادویه معطر می توانید کلسترول ، تری گلیسیرید و فشارخونخود را کاهش داده و از این طریق به سلامت قلب خود کمک نمایید .با مصرف این ادویه پر طرفدار می توانید از بروز بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کرده و ریسک خطر سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش دهید .
4.درمان دیابت
مصرف این ادویه گردش خون بدن را بهبود بخشیده و توانایی بدن را برای بازسازی بافت ها افزایش می دهد .این ادویه دارای اثرات ضد دیابتی است که می تواند در کنترل و تنظیم سطح انسولین موثر باشد.این ادویه با کنترل تولید آنزیم آلانین از بالا رفتن قند خون بعد از خوردن وعده های غذایی جلوگیری کرده و از همین رو دارچین برای درمان بیماری دیابت مفید است.
5.بهبود عملکرد سیستم عصبی
این ادویه پر خاصیت با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی در پیشگیری از بسیاری از بیماری های مغزی مانند پارکینسون و آلزایمر موثر بوده و با کاهش اثرات اکسیداتیو در مغز از سلول های عصبی مغز محافظت کرده و سایر ترکیبات موجود در آن از پیری زودرس مغز و سلول های مغزی جلوگیری می کند .
6.درمان ویروس ها و عفونت ها
این ادویه با دارا بودن خواص آنتی باکتریال می تواند در درمان بیماری های ویروسی و عفونی مفید واقع شود و به همین علت اطبا طب سنتی این ادویه را به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی می شناسند .استفاده از این ادویه ارزشمند در تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عوامل بیماری زا می تواند نقش بسزایی داشته باشد .همچنین بر اساس مطالعات انجام شده تاثیر دارچین بر کنترل اچ آی وی یا بیماری ایدز به اثبات رسیده است .همچنین بهتر است بدانید طبع دارچین گرم بوده و مصرف آن در فصول سرد سال می تواند از بروز سرماخوردگی جلوگیری نماید .
7.سلامت پوست
اثرات آنتی بیوتیکی و ضد میکروبی این ماده گیاهی می تواند از پوست در برابر التهاب ها ، عفونت ها و واکنش های حساسیت از محافظت نماید.ترکیب دارچین و عسل نیز تاثیر زیادی در درمان جوش و آکنه دارد .
8.لاغری و کاهش وزن
دارچین و لاغری ؟بله تعجب نکنید .مصرف این ادویه می تواند به کاهش مصرف شکر کمک کرده و با داشتن طعمی شیرین باعث کاهش مصرف قند و شکر شود . این ادویه با داشتن خواص ضد دیابتی میزان جذب قند را کنترل کرده و مصرف آن در پیشگیری از افزایش وزن و چاقی نیز موثر است . بنابراین با مصرف این ادویه می توانید به راحتی لاغری و کاهش وزن را تجربه کنید .سایر فواید دارچین برای کاهش وزن عبارت است از:
- کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری
- چربی سوزی در ناحیه شکم
- از بین بردن سلولیت
9.بهبود عملکرد گوارش
دارچین یک منبع عالی از کلسیم و فیبر است. ترکیب این دو جزء می تواند برای سلامت کولون مفید باشد. سطوح بالای برخی نمک های صفراوی می تواند به سلول های روده بزرگ آسیب برساند و زمینه بروز سرطان کولون را مهیا سازد. کلسیم و فیبر می توانند به نمک های صفراوی متصل شده و به حذف آن ها از بدن کمک کنند، و در نتیجه به شما در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک نمایند. همچنین فیبر نیز برای درمان روده تحریک پذیر مفید بوده و به کاهش یبوست یا اسهال کمک می کند.
سایر خواص دارچین در طب سنتی
بر اساس نظریه علمای طب سنتی دارچین یکی از داروهای تقویتی و طبی قدیمی است که غدد را تحریک کرده، از ترشی خون کم و به ترشی پوست می افزاید .ضد تشنج و ضد خونریزی است و ادرار افزا می باشد.از آن روغنی تهیه می کنند که درمان درد معده است.
توجه_ بهتر است خانم های حامله و کسانی که دچار زخم و ناراحتی های مشابه معده هستند از آن بخورند.
1.درمان ضعف قلب: مقدار ده گرم دارچین کوبیده را در یک لیتر آب بمدت پنج دقیقه بجوشانید روزی یک فنجان از آن بنوشید.
2.تقویت قوه باء: دارچین اعصاب را تقویت و به قوه باء می افزاید بمنظور درمان سستی کمر و دوام نزدیکی بهتر است مقدار سی گرم دارچین کوبیده را با یکصدگرم آرد نخود و پنجاه گرم پودر پسته و سی گرم پودر فندق و مقدار یکصدوپنجاه گرم شکر مخلوط کرده روزی سه بار هر بار سه قاشق مرباخوری از این مخلوط خوشمزه و قوت بخش در فاصله بین غذاها بخورند و معجزه آنرا بیازمایند.
نحوه استفاده از دارچین
استفاده از پوست ، پودر ، عصاره و دمنوش های حاوی دارچین می تواندشما را از تمامی مزایای یاد شده بهره مند سازد .بنابراین مصرف حدود یک دوم قاشق چای خوری دارچین به صورت روزانه می تواند نقش موثری در پیشگیری از بیماری های مختلف داشته و شما را از خواص دارچین بهره مند سازد .شما می توانید از این ادویه کم کالری در تهیه انواع کیک ها،دسرها و ….استفاده نمایید و یا با اضافه کردن آن به چای یا قهوه از نوشیدن فنجان محتوی چای یا قهوه خود لذت برده و یا از دمنوش دارچین استفاده کنید .
عوارض جانبی مصرف دارچین
مصرف این ادویه به صورت کوتاه مدت و همراه با نوشیدنی ها و غذاها بالامانع است .اما زیاده روی در مصرف این ادویه به دلیل وجود ترکیبی به نام کومائین ، می تواند در بروز آسیب های کبدی نقش داشته باشد . همچنین مصرف این ادویه در بیماران مبتلا به دیابت که از داروی کاهنده قند خون به نام قرص متفورمین استفاده می کنند باید با احتیاط صورت پذیرد . مهم ترین دلیل بروز مضرات دارچین مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی است .اگر در این دو دوره به سر می برید و دچار دیابت می باشید از مصرف این ادویه برای جلوگیری از زایمان زودرس جلوگیری نمایید .