خربزه معجزه ای خوشمزه در درمان بیماری ها

یکی از میوه های بسیار خوشمزه و شیرین فصل تابستان میوه ای به نام خربزه است که بومی کشور ایران بوده و جزو صیفی جات رده بندی می شود .این میوه بسیار مقوی و مغذی بوده به نحوی که آن به عنوان معجزه خوشمزه درمان بسیاری از بیماری ها و امراض یاد می کنند .در سلامت وب امروز قصد داریم تا شما را با خواص خربزه و اثرات جادویی آن در حفظ سلامتی آشنا کنیم .

خربزه چیست؟

خربزه با نام علمی Cucumis melo var.inodorus یکی از میوه های تابستانی بسیار شیرین آبدار و خوشمزه است که در جهان به عنوان پرشین ملون (Persian melon) شناخته شده و متعلق به خانواده صیفی جات می باشد. طبع خربزه گرم و خشک بوده و سایر اطلاعات در مورد این محصول خوشمزه و ارزش تغذیه ای آن را در زیر می توانید مطالعه بفرمایید.
طبیعت خربزه

تاریخچه خربزه

تخم خربزه برای اولین بار در سال 1824 میلادی توسط سفیر انگلیس در ایران به انگلستان برده شد و از آن جا به سایر کشورها راه یافت .بنابراین قدمت آن به هزاران سال هزار سال قبل باز می گردد .این میوه آسیایی بوده و کشت آن برای اولین بار در فرانسه صورت گرفته است .این محصول متعلق به خانواده کدو قلیانی بوده و علت نامگذاری آن به ریشه این کلمات در زبان فارسی دری باز می گردد .در زبان فارسی میانه، خربزه به نام خربوچک یا خربوژک نیز خوانده می شده است .این کلمه از ترکیب دو واژه  “خر” به معنای بزرگ و کلمه “بوچینه” به معنای چیدنی بو دار یا خیار تشکیل شده است بنابراین ریشه خربزه به معنی “خیار یا چیدنی بزرگ و معطر” می باشد.


گیاه شناسی

خربزه یك گیاه بالا رونده است که به صورت خودرو کاشت شده و بوتهٔ آن کوتاه و ساقه‌ هایش روی زمین خوابیده است .پوست این میوه دارای سطح ناصاف و گوشت این میوه به رنگ سبز روشن است.

انواع خربزه


انواع خربزه

انواع خربزه را در زیر می توانید مطالعه نموده و بیشتر با آن ها آشنا شوید :

  1. خربزه مشهدی دارای ظاهر کشیده و پوست و گوشت زرد رنگ بوده و طعم آن بسیار شیرین است.
  2. خربزه آناناسی، دارای ظاهر کشیده با گوشت زرد تیره مایل به نارنجی رنگ و طعمی بسیار شیرین است.
  3. خربزه تلخ یا کارلا که اگر چه طعم بسیار تلخی دارد اما خواص درمانی بی شماری دارد.

سایر اعضای خانواده خربزه

خانواده خربزه شامل انواع (گرمک و طالبی) نیز می گردد. که خربزه از این دو نوع دیگر نسبت به غریزه کم شیرینی و سردتر هستند. خربزه شیرین به انسان شجاعت می بخشد.طالبی و گرمک این دو نوع کم آب تر از خربزه و بهترین نوع آنها شیرین ترین و کم تفاله ترین آنهاست به طوری که براحتی در دهان آب شوند. طالبی شیرین برای اغلب بیماری ها تجویز و خوردن آن به هضم غذا کمک می کند. خوردن خربزه کال باعث ترسو شدن انسان می شود (ترشی مخصوص در آن عامل آن است) گرمک برای یرقان و یبوست مفید است.

خواص پوست خربزه


 ارزش غذایی خربزه

این میوه خوشمزه و مغذی دارای مواد معدنی هم چون کلسیم،پتاسیم ،فسفر و ویتامین هایی مانند ویتامین ث،ویتامین آ ،ویتامین کا،ویتامین ای،ویتامین های گروه ب و … می باشد .طعم خربزه شیرین بوده و به علت وجود چنین ترکیباتی از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار است .


 خواص خربزه از دیدگاه امام علی (ع)

امیرالمومنین (ع) فرموده اند این گیاه بشخصه دارای ده خاصیت مهم است.این خواص عبارتند از :

1- طعام است و خوراکی است 2- نوشیدنی است و آبدار است 3- معطر و لطیف کننده طبع است. 4- چون شیرینی پرقند و لذتبخش است. 5- همچون گیاه آشنان شفابخش است 6- چون ختمی در تصفیه روده ها موثر است. 7- جز سبزیجات است و خواص سبزیجات را دارد. 8- نان خورش خوبی است. 9- بجای دارو قوه باء را افزایش می بخشد و ادرار را میافزاید . 10 – در خربزه هیچ نوع زیان و بیماری و دردی نیست.

طبیعت خربزه مشهدی


خواص درمانی و شفابخش خربزه

در ادامه مقاله سلامت وب امروز می توانید در مورد خواص درمانی و شفابخش این میوه خوشمزه و محبوب اطلاعات کامل تری را کسب نمایید :

  1. رفع کننده رودل و کمک کننده به هضم غذا است .
  2. افزاینده ادرار و دفع کننده کم خونی و سل و سنگ مثانه است .
  3. تولید کننده عرق بدن می باشد.
  4. در افزایش شیر زنان تاثیر بسزایی دارد.
  5. یک نوع مسهل عالی ، کمک و تقویت کننده مثانه ،دفع کننده زخم های داخلی می باشد.
  6. مصرف آن برای درمان مبتلایان به یبوست و بواسیر و روماتیسم توصیه می شود.
  7. جهت درمان دردهای چشم و ورم های جلدی از ضماد گوشت خربزه استفاده کنید .این ترکیب جهت تسکین ورم و درد چشم و ورم های پوستی و جلدی بسیار مفید است.
  8. برای درمان کک مک و لک ها مخلوطی از گوشت خربزه با بوره ارمنی را ضماد کنید مفید است.
  9. ضماد پوست خربزه برطرف کننده باد و نزله و ورم های دماغی بخصوص مصرف آن جهت اطفال بسیار مفید است .
  10. برای دفع سنگ مثانه  در حدود 8 گرم پوست خربزه خشک را دم کرده بنوشید تا سنگ دفع شود.
  11. انداختن یک تکه از پوست خربزه در دیگ غذا و گوشت سبب پخت خیلی زود تر از معمول غذاها می شود.
  12. تهیه جوشانده ای از 5 تا گرم از ریشه خربزه  قی آوری قوی است.
  13. جهت درمان زخم های آبدار  ضماد مرهم مخلوطی از ریشه خربزه و عسل بسیار  نافع است.

 


خواص تخم خربزه

تخم خربزه گرم ،تر و ملین تر  از خود گیاه می باشد.خواص تخم خربزه  شامل نعوظ آورنده ،دفع و رد کننده گیرهای کلیه ،افزاینده ادرار، پاک کننده مثانه و معده ، مفید برای سرفه های گرم و درد سینه و خشونت گلو و حلق ،درمان تب های گرم، برطرف کننده عطش و سوزش ادرار تسکین دهنده سوزش در مجرا که به علت دفع سنگ بوجود آمده باشد می باشد.برای جلای رخسار و دفع لک ها  تهیه ضمادی از تخمیر یا پوست کوبیده آن جلا دهنده صورت و برطرف کننده لک ها می باشد.

خواص تخم خربزه


نحوه مصرف خربزه

برعکس آن چه در ایران مرسوم است خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد.از این میوه می توان به صورت خام استفاده نمود.

خواص پودر دانه خربزه


مضرات خربزه

اگر چه این میوه سراسر خوشمزه و مفید است اما مضرات خربزه شامل موارد زیر می باشد:

  • خوردن این میوه به صورت کال در کسانی که معده ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال و شکم روش وبایی شکل کند.
  • زیاده روی در مصرف آن خلط را می افزاید.
  • مصرف آن برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است.
  • باعث تب های صفراوی می شود.
  • زیاد خوردن آن تولید گرمی می کند .
  • بهتر است در فاصله غذاها صرف شود.
  • بخصوص خوردن آن با پنیر پسندیده و نافع نیست .
  • گویند برای طحال مضر است.
  • شایع است که خوردن آن در یک جلسه با عسل خطرناک و حتی ممکن است باعث مرگ شود .
  • افراط در مصرف آن تولید ورم روده می کند.
  • مصرف زیاد آن برای افراد دیابتی و افراد مبتلا به چاقی مضر است.

 

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *