سرطان ریه ومهم ترین نشانه های آن+درمان سرطان ریه پیشرفته

سرطان ریه یکی از کشنده ترین سرطان ها در سراسر جهان است که به سختی قابل تشخیص بوده و پس از سرطان پروستات در مردان و سرطان پستان در زنان به عنوان سومین سرطان شایع در دنیا به شمار می رود.بسیاری از افراد تا زمانی که سرطان پیشرفت نکرده است فاقد علایم یا دارای علائم خیلی مبهم می باشند، که پزشکان به اشتباه علایم آنها را به بیماری های جزئی تشبیه می کنند. بنابراین، بهتر است که در مورد علائم و نشانه های سرطان ریه اطلاعاتتان را افزایش دهید تا بتوانید علایم این بیماری را از سایر بیماری ها به خوبی تشخیص داده و متمایز نمایید .در این مقاله با سرطان ریه ،علایم آن و روش های تشخیص و درمان این عارضه بیشتر آشنا خواهید شد.

سرطان ریه چیست؟

سرطان ریه یکی از کشنده ترین سرطان های شایع  است که متاسفانه به علت علایم مبهم آن و یا مشابهت آن با سایر علایم بیماری های ریوی به سختی تشخیص داده می شود .علایم این بیماری معمولا در هنگام پیشرفت بیماری ظهور می کند و شامل موارد زیر می باشد:


انواع سرطان ریه

انواع سرطان ریه بر اساس ظاهر سلول های سرطانی شامل دو نوع زیر می باشد:

  • سرطان ریه سلول کوچک
  • سرطان ریه سلول غیر-کوچک که شامل کارسینوم سلول سنگ‌فرشی (squamous cell carcinoma)، آدنوکارسینوما (adenocarcinoma) و کارسینوم سلول بزرگ (large cell carcinoma)  می باشد.

علایم ابتلا به سرطان ریه

معمولا سرطان ریه در مراحل اولیه فاقد علامت بوده و در صورت پیشرفت بیماری مهم ترین نشانه های سرطان ریه به صورت زیر تظاهر پیدا می نماید:

  1. سرفه‌ های شدید و غیر قابل درمان
  2. تغییر در تعداد و شدت سرفه
  3. سرفه های خونیگتنگی نفس
  4. درد در قفسه سینه
  5. خس خس سینه
  6. خشونت صدا
  7. کاهش وزن بدون دلیل
  8. دردهای استخوانی
  9. سردرد

عوامل ایجاد کننده سرطان ریه بر اساس طب بوعلی سینا

بر اساس گفته های ابوعلی سینا ابتلا به اگزما،ابتلا به سرطان ریه را به حدود نصف کاهش می دهد . همچنین عوامل ایجاد یا تشدید کننده  سرطان ریه بر اساس طب بوعلی سینا  شامل کمبود کلسترول ،کشیدن سیگار،استنشاق هوای آلوده،آرسنیک،مصرف قهوه،کشیدن قلیان،آب لیموی کهنه،سرکه،خیارشور،ترشی، گرمی(خوراکی های تند و شیرین)، ادویه، اسفناج پخته، تماس با آمیانت (سرطان پرده ی جنب)، مرکبات ترش و نرسیده، طالبی، گرمک، خربزه، خرما، نخود، عدس، غلات (افراط)، کشمش، کاکائو، انجیر، زردآلو، آنتی بیوتیک ها و … می باشد.


عوامل افزایش دهنده ریسک خطر ابتلا به سرطان ریه

عواملی که در ادامه سلامت وب امروز معرفی می شود می تواند به عنوان عوامل خطر ساز سرطان ریه معرفی گردد و شانس ابتلا به سرطان ریه را در فرد افزایش دهد .این عوامل عبارت است از :

  1. کشیدن سیگار
  2. قرار گرفن در معرض دود سیگار
  3. قرار گرفتن در معرض گاز رادون
  4. قرار گرفتن در معرض آزبست و سایر مواد سرطان‌ زا
  5. سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

با مشاهده هر یک از علایم ذکر شده بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا پزشک با معاینه بالینی شما ،شنیدن شرح حال شما و بررسی سوابق پزشکی شما از روش های تشخیصی برای تعیین دقیق تر این بیماری استفاده نماید .

مهم ترین نشانه سرطان ریه


سرطان ریه چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک برای تشخیص سرطان ریه در فرد مراجعه کننده از آزمایشات و روش های تشخیصی زیر استفاده می نماید:

  1. تصویر برداری با اشعه X ا
  2. سی تی اسکن یا ام آر آی
  3. سیتولوژی و یا بررسی تست خلط در زیر میکروسکوپ
  4. نمونه برداری از بافت ریه (بیوپسی)

نحوه انجام بیوپسی برای تشخیص سرطان ریه

عمل بیوپسی یا نمونه برداری از بافت ریه به روش برونکوسکوپی انجام می شود .در این روش پزشک با وارد نمودن لوله ای نورانی در گلوی شما بافت ریه را بررسی نموده و نواحی غیر طبیعی را از نواحی طبیعی متمایز نموده و سپس به بررسی نواحی غیرطبیعی ریه خواهد پرداخت.روش مدیاستینوسکوپی (mediastinoscopy)، نیز روشی دیگر برای انجام نمونه برداری از بافت ریه می باشد که در طی آن پزشک برشی را در پایه گردن ایجاد نموده و سپس از این طریق ابزارهای جراحی را در پشت استخوان سینه قرار می دهد تا بتواند نمونه‌ ای از بافت ریه بردارد. در نهایت می توان این روش را به طریق بیوپسی سوزنی انجام داد که در طی آن پزشک از تصاویر اشعه X و سی‌تی اسکن برای هدایت سوزن درون دیواره‌ی قفسه‌ی سینه‌ و بافت ریه استفاده می‌کند.

سرطان ریه خوش خیم


مراحل سرطان ریه

همانند سایر سرطان هایی که در مقالات پیشین سلامت وب به معرفی آن ها پرداختیم مراحل سرطان ها در تعیین میزان پیشرفت سرطان نقش موثری دارند و به پزشک در تصمیم گیری برای انتخاب گزینه صحیح برای درمان کمک می نمایند .مراحل سرطان ریه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و می تواند سیر پیشرفت سرطان ریه را مشخص  و تعیین نماید:

مرحله‌ی اول: سرطان محدود به بافت ریه‌ ها بوده و هنوز به غدد لنفاوی گسترش پیدا نکرده است. اندازه تومور کمتر از دو اینچ می باشد.
مرحله‌ی دوم: تومور در این مرحله بیشتر از ۲ اینچ رشد کرده و به ساختارهای مجاور، همچون دیواره‌ی قفسه سینه، دیافراگم یا پوشش اطراف ریه (پرده‌ی جنب) حمله نموده است.
مرحله‌ی سوم: تومور در این مرحله بسیار بزرگ شده و به اندام‌ های نزدیک ریه حمله می کند.
مرحله‌ی چهارم: سرطان ریه پیشرفته است که در این مرحله سرطان به خارج از ریه‌ی آسیب دیده و نواحی دورتر بدن گسترش پیدا کرده و در واقع متاستاز کرده است.


سرطان ریه چگونه درمان می شود؟

پس از تعیین مرحله سرطان ریه نوبت به انتخاب بهترین شیوه درمانی برای درمان سرطان ریه در فرد بیمار می رسد .پزشک با توجه به وضعیت سلامت عمومی،سن،جنسیت و میزان پیشرفت بیماری از یک گزینه درمانی یا ترکیبی از گزینه های زیر برای درمان سرطان ریه استفاده می نماید .

عکس سرطان ریه


1.عمل جراحی

یکی از روش های درمان انجام عمل جراحی است که در طی جراحی پزشک با خارج نمودن تومورهای سرطانی قسمتی از بافت سالم ریه را نیز حذف می نماید که ممکن است این روش به یکی از سه صورت زیر انجام پذیرد :

  • برداشتن ناکامل (Segmental Resection): برداشتن قسمت بزرگتری از ریه
  • لوبکتومی (Lobectomy): برداشتن یک لوب کامل از یک ریه
  • پنومونکتومی (Pneumonectomy): برداشتن یک ریه‌

سرطان ریه در جوانان

 


2.شیمی درمانی

شیمی درمانی سرطان ریه  یکی از روش های رایج در درمان انواع سرطان هاست که در مورد سرطان ریه نیز کاربرد دارد .در این روش با استفاده از داروها به صورت خوراکی یا تزریقی سلول های سرطانی کشته می شود تا پس از جراحی بهبودی سریع تر حاصل شده و تمامی سلول های سرطانی از بافت ریه نابود شوند .

شیمی درمانی سرطان ریه


3.پرتو درمانی

یکی دیگر از روش های درمانی سرطان ریه پرتو درمانی است.در این روش با استفاده از اشعه های پرقدرت اشعه ایکس سلول های سرطانی را نابود می کنند .

درمان سرطان ریه پیشرفته


4.دارو درمانی هدف‌ دار

درمان های هدف دار از شیوه های نوین درمان سرطان ها به شمار می روند که در حوزه درمان این سرطان درمان های هدفمند شامل موارد زیر می باشند :

  • آفاتینیب (گیلوتریف)
  • بواسیزامب (آواستین)
  • سریتینیب (زیکادیا)
  • کریزوتینیب (زالکوری)
  • ارلوتینیب (تارسوا)
  • نیولوماب (اپدیوو)
  • راموسیروماب (سیرامزا)

سرطان ریه چقد زنده می مونه


درمان سرطان ریه با طب بوعلی سینا

ابوعلی سینا برای درمان این عارضه مصرف ویتامین سی، هویج خام، آب هویج با کمی عسل (هر ساعت یک قاشق مک بزنید)، برگ کلم، سالاد «سیر+اسفناج خام+ هویج خام+ برگ کلم+ آب لیموی تازه»، دستگاه تصفیه کننده ی هوا «با تجویز پزشک»، کپسول مونومتر اکسیژن (در واقع اورژانسی)، روزی سه بار استنشاق پیاز و سیر(یا ترکیب رنده شده)، تنتور «سیر تازه + گزنه»- روزی سه بار هر بار 10 قطره (با کمی آب مک بزنید)، شربت کلم بنفش با عسل، آب ترب سیاه یا سفید با عسل (هر ساعت یک قاشق کوچک مک بزنید)، تنتور گیاه پای خر، تنتور برگ گیاه آسپیلیا، داروی ال.اس، پاریژیناس(تهیه شده از جلبک)، دم کرده ی چای، سویا، هویج، کلم چینی، اسفناج خام، کلم بروکلی، کدوتنبل و کدو مسمایی، سیب زمینی شیرین، زردآلو، گیاهان سبز و نارنجی پررنگ، هلو، توت فرنگی و موز را توصیه نموده اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *