آموزش اصولی و صحیح از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن کودک موضوعی است که می تواند ذهن مادران را درگیر کرده و سبب ایجاد مشغولیت فکری و ذهنی برایشان شود .پروسه قطع شیردهی به کودک پروسه ای زمان بر است که می بایست با رعایت کلیه اصول و حفظ آرامش کودک و مادر به شیوه ای کاملا صحیح انجام شود .در سلامت وب امروز به آموزش اصولی و صحیح از شیر گرفتن کودک پرداخته ایم.

از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن کودک پروسه ای ظاهرا ساده ولی در عین حال مشکل و وقت گیر است که می تواند در صورت عدم انجام صحیح آن موجب سلب آرامش مادر و کودک و بروز ناراحتی های ذهنی و روانی برای مادر و کودک گردد .بسیاری از مادران در دوران شیردهی کودک خود در زمان مناسب به دنبال قطع شیردهی و کاهش دفعات آن می باشند .بنابراین سلامت وب ،امروز تصمیم گرفته است تا با آموزش روش های اصولی و صحیح از شیر گرفتن کودک ،استرس و نگرانی مادر و کودک را از بین برده و به شما در این زمینه کمک نماید .

از شیر گرفتن کودک در شب


بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

روند از شیر گرفتن کودک روندی طولانی و سخت است که نیازمند برنامه ریزی دقیق و اصولی برای قطع دائمی شیردهی یا کاهش دفعات آن می باشد .از شیر گرفتن کودک باید به صورت تدریجی ،بدون اجبار و با آمادگی لازم در مادر و کودک انجام شود.

همان طور که می دانید نوزادان در 6 ماه اول زندگی خود می بایستی تنها از شیر مادر و یا در برخی مواقع از شیر خشک تغذیه نمایند و پس از آن علاوه بر شیر مادر غذاهای کمکی ساده و جامد به تدریج به برنامه غذایی او افزوده و بدو داده می شود .پس از گذشت یک سالگی می توان فرایند شیردهی را ادامه داده و یا با مشورت پزشک (به‌دلیل احساس درد یا ورم در سینه، فشار اجتماعی،بیماری های مادر و ….) و آمادگی مادر و تمایل کودک روند از شیر گرفتن کودک را آغاز نمود .

البته بر طبق دستور العمل های پزشکی بهترین زمان از شیر گرفتن کودک در سن 18 ماهگی یا پایان 24 ماهگی  بنا به تشخیص پزشک کودک و با در نظر گرفتن شرایط جسمی و روحی مادر و کودک می باشد .

از شیر گرفتن شبانه کودک


اصول لازم در زمان از شیر گرفتن کودک

برای از شیر گرفتن کودک رعایت نکات زیر را جدی گرفته و با استفاده از آموزش های ارائه شده در سلامت وب امروز این زمان را طولانی و پر استرس نکنید .


1-تدریجی باشد

از شیر گرفتن کودک باید به آرامی و به صورت تدریجی و با صبر و حوصله بسیار انجام شود .قطع شیردهی توسط مادر به صورت آنی و یکباره می تواند سبب بروز افسردگی در کودکان گردد .توصیه می شود میزان غذای نوزاد را تدریجا افزایش داده و بالعکس میزان تغذیه وی با شیر را به تدریج کاهش دهید .این کار را تا توقف تمام وعده‌ های شیردهی انجام دهید.

از شیر گرفتن کودک 20 ماهه


2-شیر دهی در شب



اگر بنا به هر دلیلی کودک زیر یک سال خود را از شیر می گیرید برای زمان باقیمانده از شیر خشک استفاده کنید .اگر از غذای جامد برای تغذیه نوزاد خود استفاده می کنید فراموش نکنید که غذای او باید حاوی ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز وی بوده و از طریق غذای مصرفی بتوانند میزان مناسبی از پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی را دریافت کنند.در نهایت بهتر است با مشورت با پزشک کودکان از مکمل ویتامین ها در صورت نیاز کودک و تشخیص پزشک استفاده کرده و بدانید قبل از یکسالگی مصرف شیر گاو برای کودک ممنوع می باشد.

عوارض از شیر گرفتن کودک برای مادر


5-استرس را دور کنید

برای از شیر گرفتن کودک بهتر است استرس خود را کاهش داده و این عمل را در کمال آرامش به سر انجام برسانید .با برنامه ریزی دقی و اصولی می توانید بدون تحمل استرس راحت‌ تر کودک خود را از شیر بگیرید.این پروسه اگر چه زمان بر است اما نتیجه آن کاملا عالی و موفقیت آمیز خواهد بود.


6- از شیر دوش استفاده کنید

با استفاده از شیردوش می توانید شیر کمتری دوشیده و از تولید شیر بیشتر جلوگیری کنید .با توجه به این که فرایند شیردهی از قانون عرضه و تقاضا پیروی می‌کند در نتیجه بدین طریق با کاهش تقاضا میزان عرضه و تولید شیر کاهش خواهد یافت .بدین ترتیب می توان در زمان کوتاهتری فرایند شیردهی را متوقف ساخته و کودک را از شیر گرفت.

زمان از شیر گرفتن کودک


7- تغییر حالت دهید

با تغییر وضعیت می توانید شیردهی را به راحتی متوقف سازید بدین منظور به جای شیردهی در حالت خوابیده به صورت نشسته به کودکتان شیر دهید و زمان شیردهی را تغییر داده و دیگر قبل از خواب به کودک شیر ندهید تا بتوانید روند شیردهی را به تدریج متوقف سازید.


قطع شیر شبانه کودک

هر چه زمان بیشتری از تولد کودک شما بگذرد میزان شیردهی در شب ها کاهش می یابد .به این روند «از شیر گرفتن شبانه کودک » گفته  می‌شود.در این حالت مادر فرصت دارد تا زمان بیشتری را به استراحت خود اختصاص داده و در طی روز فعالیت های بیشتری انجام دهد .از شیر گرفتن کودک در شب را نیز می توان به عنوان زمان مناسبی برای از شیرگرفتن کودک در نظر گرفت.

از شیر گرفتن کودک نی نی سایت


عواقب از شیر گرفتن کودک به صورت یکباره و آنی

اگرچه از شیر گرفتن کودک به صورت یکباره و آنی کمی وسوسه انگیز است اما می تواند پیامدهای منفی برای کودک و مادر به همراه داشته باشد .در زیر چند نمونه از عوارض از شیر گرفتن کودک به صورت یکباره و آنی را برایتان توضیح می دهیم :

  1. قطع شیردهی به صورت یکباره می‌تواند سبب ورم و درد سینه در مادر شود .
  2. کودک دچار سوء تغذیه شود .
  3. افسردگی و اضطراب در مادر و کودک ایجاد شود .

تذکرات لازم پس از ،از شیر گرفتن کودک

  1. ارتباط پوستی خود را با کودکتان حفظ نمایید .
  2. فضای خانه را برای کودکتان آرامش بخش کرده و به او آرامش دهید .
  3. زمان بیشتری را به او اختصاص دهید .
  4. او را بیشتر در آغوش گرفته و تکان دهید.

از شیر گرفتن کودک ریحانه بهشتی


از شیر گرفتن کودک با طب بوعلی سینا

برای از شیر گرفتن طفل کمی صبر زرد را در آب جوش حل نموده و به نوک سینه بمالید ،مالش کمی آب لیموی تازه ،کمی شیرین بیان حل شده در آب به نوک سینه از دیگر راهکارهای معرفی شده توسط بوعلی سینا برای از شیر گرفتن طفل به شمار می رود .برای این که کودکان اشیا را در دهان خود نگذارند به مدت یک هفته چند وسیله را به جوشانده صبر زرد آغشته کنید و آن را بر روی زمین قرار دهید تا کودک در دهانش بگذارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top