چگونه ناخن هایمان را تقویت کنیم ؟+تقویت ناخن ها در طب سنتی

تقویت ناخن ها چگونه امکان پذیر است ؟ ممکن است این سوال بارها برای شما نیز پیش آمده باشد بهتر است بدانید ناخن‌ها بخشی از دستگاه پوششی بدن ما هستند که انتهای انگشتان دست و پای ما را می‌پوشانند. جنس ناخن‌ها از کراتین بوده و ناخن‌ها نیز همانند سایر قسمت‌های بدن نیاز به مراقبت دارند. اگر می‌خواهید ناخن‌هایی محکم و زیبا داشته باشید و از شکستن ناخن‌های خود جلوگیری کنید. به ادامه این نوشتار توجه بفرمایید.

تقویت ناخن ها چگونه امکان پذیر است ؟

تقویت ناخن Strengthen nails ها یکی از راه های موثر برای حفظ استحکام ناخن ها و جلوگیری از شکستگی ناخن ها به شمار می رود .برای این که بدانید چگونه می توانید ناخن های خود را تقویت کنید می بایست ابتدا در مورد ناخن ها اطلاعات کاملی را کسب کرده و سپس روش های مراقبت صحیح از ناخن های خود را بیاموزید.


ناخن چیست؟

ناخن قسمتی از دستگاه پوششی است که فاقد عصب و رگ های خونی بوده و انتهای انگشتان دست و پا را می‌پوشاند جنس ناخن‌ها از نوعی پروتئین درشت مولکول به نام کراتین تشکیل شده است و از همین رو در اثر عدم مراقبت صحیح و تغذیه نامناسب دارای جنسی نازک و شکننده می‌ شوند. با توجه به اینکه ناخن‌ها علاوه بر تأثیر بسیار زیاد در زیبایی منعکس کننده سلامت عمومی بدن نیز می‌باشند بنابراین مراقبت از آن‌ها بسیار ضروری به نظر می‌رسد.


عوامل مضر برای ناخن‌ها

ابوعلی سینا پزشک و حکیم پر آوازه ایرانی عوامل مضر برای سلامت و زیبایی ناخن ها را  کار با آرسنیک، تماس زیاد با نمک، تماس با علف کش ها، تماس با اسیدهیدرولیک، تماس با رنگ‌های آلومینیومی، مسمومیت با نقره، تماس با رنگ‌های شیمیایی، تماس با رنگ زداها، کمبود مواد غذایی (آبی شدن ناخن)، ابتلا به بیماری هایی از قبیل لنفاتیسم (رنگ پریدگی ناخن)، سل (سرخی ناخن)، بیماری کبد (زردی ناخن)، پرکاری تیروئید (شفافیت ناخن)، کم‌کاری تیروئید (مات و کدر بودن ناخن)، فشارهای عصبی و کمبود کلسیم (اختلاف در ماهک‌های ناخن)، خستگی و کار زیاد (ناخن بدون هلال)، تپش قلب (بزرگ بودن هلال ناخن)،

کم شدن مواد معدنی مانند کلسیم (وجود دانه‌های سفیدروی ناخن)، مصرف قند و چربی زیاد (وجود دانه‌های سفیدروی ناخن)، مسمومیت (آبی یا سیاه شدن ناخن)، حساسیت جسمی و روحی (ناخن‌های دراز)، عدم آمیزش کافی (ناخن‌های کوچک)، ضعف اعصاب و افراط در نوشیدن الکل (ناخن‌های مقعر)، خیالاتی بودن ( ناخن‌های چهارگوش)، بیمار کلیوی و اختلاف گردش خون (شکننده بودن ناخن)، بیماری ریوی (زردی ناخن)، کندی و عدم فعالیت کبد و کلیه و بی‌اشتهایی (گوشه کردن ناخن)، ورم مفاصل (شکنندگی ناخن)، بیماری و اختلالات طحال (سیاهی ناخن) معرفی نموده اند.


ناخن‌های شما خبر از چه بیماری‌هایی می‌دهند؟

همان طور که در بند پیش بدان اشاره شد شکل و رنگ ناخن‌ ها می‌تواند به عنوان یک آینه سلامتی عمومی بدن شما را نمایان نمایند. برای اطلاع از بیماری‌هایی که ناخن‌ها آن‌ها را فاش می‌کنند به ادامه این نوشته توجه بفرمائید.


  •  شکل ناخن‌ها

شکل ناخن‌ها می‌تواند بیماری‌هایی مانند بیماری‌های ریوی، کبدی و حتی سرطان‌ها آشکار نماید. در این حال اگر ناخن‌هایتان پس از مدتی به شکل منحنی و قوزدار درآمده است این موضوع را جدی گرفته و هر چه سریع‌تر به یک پزشک مراجعه کنید.


  •  رنگ ناخن‌ها

 رنگ پریدگی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی یا ابتلا به نارسایی‌های قلبی و ریوی شناخته می‌شود. همچنین سفید شدن  رنگ ناخن‌ها می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به بیماری‌های گوارشی یا سرطان لنفوم باشد.


  •  ضعیف و شکننده شدن ناخن‌ها

در صورتی که ناخن‌هایی نازک، سست و شکننده دارید شما دچار سوء تغذیه بوده و از کمبود عناصر حیاتی و ویتامین‌های متعددی رنج می‌برید. بنابراین می‌بایست برای درمان شکنندگی ناخن‌های خود و رشد سریع ناخن ها به توصیه‌های زیر توجه فرمایید.


1.ناخن های خود را نجوید .

جویدن ناخن ها  علاوه بر آن که برای سلامتی شما مضر است برای بسیاری از افراد یک عادت عصبی معمولی تلقی می شود ، اما همین عادت بد می تواند باعث عفونت باکتریایی پوست روی دست ،اطراف ناخن و اطراف  دهان شود. بنابراین از جویدن ناخن های خود دست برداشته و برای تقویت ناخن های خود و جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست اطراف ناخن هایتان از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید .


2.لاک زدن ممنوع

استفاده مداوم از لاک می‌تواند سلامتی ناخن‌هایتان را تهدید کرده و ظاهر آن‌ها را دستخوش تغییراتی نماید. در صورتی که قصد لاک زدن ناخن‌هایتان را دارید حتماً از لاک‌های با کیفیت برندهای معتبر استفاده کنید و از استفاده از لاک‌هایی که حاوی مواد مضر چون فرمالدئید می‌باشند خودداری کنید.


3.از ناخن های خود به عنوان ابزار استفاده نکنید .

به یاد داشته باشید استفاده از ناخن برای تراشیدن ،خراش دادن و باز کردن سایر وسایل امری مضر برای سلامت و زیبایی ناخن ها به شمار می رود .پس از انجام فعالیت هایی که باعث خم شدن ناخن شما می شود خودداری کنید.


4.از تماس مداوم با مواد شیمیایی پرهیز کنید.

در صورتی که دائما دستان شما در تماس با آب و شوینده‌های مختلف شیمیایی می‌باشد حتماً از دستکش استفاده کنید. در صورتی که قادر به استفاده از دستکش نمی‌باشید پس از تماس با مواد ذکر شده حتماً وازلین یا سایر کرم‌های مرطوب‌کننده برای مرطوب کردن ناخن‌های خود استفاده کنید.


5. ویتامین‌ها و املاح معدنی را از یاد نبرید.

برای تقویت ناخن‌های خود می‌بایست از منابع غذایی حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید استفاده کنید مصرف مواد غذایی حاوی بیوتین، آهن، ویتامین آ و ویتامین ث ساده‌ترین راه برای جلوگیری از شکنندگی ناخن‌ها به شمار می‌رود. به همین منظور جگر، گوشت قرمز،ذ میوه‌ها و سبزیجات تازه، تخم‌مرغ و …. را حتماً در برنامه غذایی خود بگنجانید.


6.از تدابیر ابوعلی سینا استفاده کنید .

ابوعلی سینا برای تقویت ناخن ها مصرف پتاسیم، ویتامین C (خونریزی ناخن)، قرص مخمر آبجو، مالت جو، آبجو، جوانه‌ی گندم، مالش کرفس (ترک ناخن)، ویتامین 2B (سیاه شدن ناخن)، ویتامین 6B (لکه‌ی سفیدروی ناخن)، روی (خال یا لکه‌ی سفیدروی ناخن)، ضماد سرکه + حنا + نمک (گوشه کردن ناخن)، غضروف گوسفند را بشکنید و مایع داخل آن را بر گوشه‌ی ناخن بمالید و صبح‌ها آب دهان روی آن بمالید (دارای آهن و گوگرد برای رفع شکنندگی ناخن – خط خط شدن ناخن – مقعر شدن ناخن)؛ مالش آب لیموی تازه برای رفع شکنندگی ناخن)، مالش «گلیکول ۲۵ + آب کافی» (برای رفع شکنندگی ناخن)، رژیم پرکاری تیروئید (برای پیش‌گیری از جدا شدن ناخن)، آهن (ترک ناخن)، تنتور درمنه (عفونت ناخن) را مفید دانسته است .


7. از محصولات تقویت کننده ناخن موجود در بازار استفاده کنید.

برای تقویت ناخن های آسیب دیده علاوه بر موارد نامبرده می توانید از سرم ها و محلول های تقویت کننده ناخن موجود در بازار استفاده کنید .برند های تخصصی و مطرح تولید کننده محصولات آرایشی و بهداشتی با ارائه کرم ها،لوسیون ها ،سرم ها و محلول های تقویت کننده ناخن توانسته اند به حفش سلامت و زیبایی ناخن های شما کمک بسیاری نمایند .همچنین می توانید از بهترین روغن برای تقویت ناخن هاشامل روغن های گیاهی نظیر روغن جوجوبا،روغن زیتون برای نرم کردن و تقویت نمودن کوتیکول ناخن خود استفاده کنید و یا با استفاده از تقویت ناخن خانگی یعنی ترکیب گلیسیرین و آب لیمو ترش تازه ناخن هایتان را تقویت نموده و از شکنندگی آن ها جلوگیری نمایید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *