افزایش خونرسانی به مغز+علل و پیامدهای نرسیدن خون کافی به مغز چیست؟

افزایش خونرسانی به مغز یکی از راهکارهای بسیار مفید برای محافظت از سلامت مغز و کلیه اندام های بدن و پیشگیری از بروز سکته های مغزی است .شاید برایتان جالب باشد که بدانید مغز تنها 2درصد از وزن کل بدن را تشکیل می دهد اما به 20 درصد از مقدار خونی که با هر تپش قلب تولید می شود نیازمند می باشد .بنابراین خونرسانی صحیح و نرمال به مغز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نرسیدن خون کافی به مغز پیامدهای ناگوار و بعضا جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت .به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در سلامت وب امروز شما را با روش های موثر جهت افزایش خونرسانی به مغز آشنا کرده و علل و پیامدهای نرسیدن خون کافی به مغز را خدمتتان بیان نماییم .

افزایش خونرسانی به مغز

افزایش خونرسانی به مغز و در واقع رسیدن خون کافی به مغز جهت تامین سلامت مغز و بهبود عملکرد آن و سایر ارگان های وابسته به این عضو حیاتی از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد .مغز برای کارکرد صحیح و موثر خود به انرژی و مواد مغذی نیاز داشته و بنابراین جریان خون منظم و کافی به مغز می تواند نیازهای تغذیه ای مغز را تامین کرده و از مرگ سلول های مغزی جلوگیری نماید .اما آیا شما راه های افزایش خونرسانی به مغز را می شناسید و تا چه میزان در مورد عوارض محدودیت خونرسانی به مغز یا کاهش میزان خونرسانی به مغز اطلاع دارید ؟


علایم نشان دهنده کاهش میزان خونرسانی به مغز

مهم ترین نشانه هایی که حاکی از  عدم خونرسانی کافی به مغز می باشند عبارتند از:

  • سرگیجه و سردرد مداوم و بدون دلیل
  • خستگی ذهنی
  • از دست دادن تمرکز
  • سرد بودن مداوم دست ها،پاها و بینی
  • گرفتگی مداوم دست ها و پاها 
  • تغییر در بینایی
  • لکنت زبان
  • بی حسی و سوزن سوزن شدن اندام ها 

علل نرسیدن خون کافی به مغز چیست؟

مهم ترین عللی که می توان به عنوان دلایل موثر محدود شدن خونرسانی به مغز برشمرد را می توان موارد زیر عنوان نمود:

  1. ابتلا به برخی بیماری ها نظیر دیابت،بیماری های قلبی،کم خونی
  2. اختلالات هورمونی
  3. نوسانات فشار خون
  4. بیماری های مغزی
  5. عفونت ها
  6. استرس زیاد 

راهکارهای موثر برای افزایش خونرسانی به مغز

با توجه به این که سبک زندگی و تغذیه نقش مهمی در افزایش خونرسانی به مغز ایفا می کنند به همین دلیل موثرترین راهکارهای افزایش خونرسانی به مغز را می توان موارد زیر برشمرد :


1.بیشتر شکلات تلخ بخورید.

مطالعات نشان می دهد که فلاونوئیدهای موجود در دانه های کاکائو می تواند میزان جریان خون به مغز را افزایش دهد. فلاونوئیدها نوعی آنتی اکسیدان مفید هستند که آن ها را می توان در انگور قرمز، سیب و انواع توت ها نیز یافت. چای، به ویژه چای سبز یا سفید، یکی دیگر از منابع عالی تامین کننده فلاونوئیدها برای بدن است.


2.آب چغندر بنوشید.

نوشیدن آب چغندر باعث افزایش خونرسانی به مغز می شود.چغندر حاوی نیترات است که توسط باکتری های طبیعی در دهان به نیتریت تبدیل می شود. نیتریت ها به گشاد شدن رگ های خونی و افزایش خونرسانی به مغز کمک می کنند.نیترات ها همچنین در کرفس، کلم و سایر سبزیجات سبز و برگ دار یافت می شوند.بنابراین خوردن میوه ها و سبزیجات سرشار از نیترات برای عملکرد مطلوب مغز توصیه می شود.


3.ابر غذاها” را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.

آجیل، دانه‌های روغنی ، زغال اخته و آووکادو به دلیل ارزش غذایی بالا، گاهی اوقات «ابر غذاها» نامیده می‌شوند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف این غذاها تاثیر مثبتی بر حفظ سلامت مغز تا سنین بالا دارد.گردو، بادام، بادام هندی و سایر آجیل ها منابع عالی حاوی ویتامین E هستند. کمبود ویتامین E با زوال عقلی ارتباط مستقیمی دارد.شما می توانید آجیل ها را به صورت خام یا بو داده مصرف کنید. 
آووکادو سرشار از چربی های غیراشباع است که مصرف آن با افزایش خونرسانی به مغز مرتبط است. چربی های غیراشباع به کاهش کلسترول بد خون کمک می کنند و مصرف آن ها منجر به کاهش فشار خون می شود.آووکادو همچنین مواد مغذی برای کمک به بهبود سلامت کلی بدن شما فراهم کرده و به محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کند و عملکرد مغز را افزایش می دهد.


4.مکمل های غذایی را از یاد نبرید.

جینکو بیلوبا از دیرباز برای افزایش جریان خون به مغز استفاده می شده است. گیاه جینکو و مکمل های حاوی این گیاه همچنین از سلول های عصبی که تصور می شود در آلزایمر آسیب دیده اند محافظت می کند.جینکو نباید به کودکان داده شود. مصرف قرص ها و کپسول های حاوی جینکو توسط بزرگسالان بین 120-240 میلی گرم در روز متغیر است.


5.به طور منظم ورزش کنید.

انجام تمامی فعالیت های هوازی اثرات مثبتی بر گردش خون عمومی بدن و تامین سلامت کلی بدن به خصوص مغز دارند. با انجام ورزش های هوازی جریان خون تا 15 درصد بیشتر به مغز می رسد و از زوال شناختی جلوگیری می کند.در طول روز پیاده روی کوتاهی داشته باشید. به جای آسانسور از پله استفاده کنید. 


6.در طول روز حرکات کششی انجام دهید.

انجام تمرینات و حرکات کششی گردش خون کلی بدن را بهبود می بخشد و از ایجاد سفتی در مفاصل و ماهیچه ها جلوگیری می کند.
حرکات کششی باعث افزایش جریان خون در عضلات می شود. با توجه به این که امکان “کشش” واقعی مغز شما وجود ندارد، با افزایش جریان خون در سراسر بدن، گردش خون بهبود یافته و بدین ترتیب جریان خون در مغز نیز افزایش می یابد.
تمرینات کششی ساده که منجر به افزایش جریان خون به مغز می شود شامل لمس زانو یا انگشتان پا در حالت ایستاده است. روش دیگر، با پاهای دراز روی یک ناحیه صاف بنشینید و زانوها، ساق پا یا انگشتان پا را از این حالت و به صورت نشسته لمس کنید.یا این که به پشت بر روی زمین دراز بکشید و بدن خود را به سمت جلو بکشید به طوری که پاهای شما روی دیوار قرار گیرد و باسن شما نزدیک یا مماس با دیوار باشد.


7.از طریق بینی نفس بکشید.

با نفس کشیدن از راه بینی دیافراگم خود را در ناحیه شکم درگیر کنید که به این امر “تنفس شکمی”گفته می شود. تنفس عمیق هوا و اکسیژن را به سمت پایین به سمت پایین ریه‌ها هدایت می‌کند، جایی که بیشتر گردش خون در آن است.هوایی که از طریق بینی وارد می شود، وارد حفره های سینوسی، حفره های دهان و قسمت بالایی ریه ها می شود. تنفس از طریق دهان قرار گرفتن در معرض هوای تازه اکسیژن را کاهش می دهد بنابراین تنفس با دیافراگم منجر به ورود اکسیژن بیشتر به خون می شود.


8.سیگار نکشید.

نیکوتین از خونرسانی کافی به شریان ها و ورود خون سالم و کافیی به مغز جلوگیری می کند. از سوی دیگر، جذب اکسیژن و جریان خون مغز بلافاصله پس از کشیدن سیگار تا 17 درصد کاهش می یابد.کشیدن سیگار رگ های خونی را منقبض کرده و جریان خون به مغز را کاهش می دهد. پس ترک سیگار یکی دیگر از راه های افزایش خونرسانی به مغز می باشد.


پیامدهای نرسیدن خون کافی به مغز

مهم ترین پیامدهای نرسیدن خون کافی به مغز شامل بروز بیماری ها و مشکلات مغزی به خصوص سکته های مغزی است .بنابراین برای افزایش خونرسانی به مغز و جلوگیری از بروز عوارض نامبرده به توصیه های گفته شده توجه نموده و سلامت مغز خود را تضمین نمایید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *