ماهی و انواع آن یکی از منابع مفید برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن نظیر اسید های چرب امگا3 و ید می باشد .اما بد نیست بدانید مصرف برخی از ماهی ها نه تنها مفید نیست بلکه می تواند سلامت شما را نیز تهدید کند .تیلاپیا یکی از ماهیان خوشمزه است که در مورد مصرف آن بحث های زیادی مطرح است اگر می خواهید بدانید آیا مصرف تیلاپیا برای سلامتی مفید است یا خیر این مقاله را تا انتها بخوانید. |
ماهی تیلاپیا چیست؟
ماهی تیلاپیا ماهی پرورشی خوشمزه و بدون استخوان بوده که نسبت به سایر ماهی ها قیمت مناسب تری دارد .
این ماهی در چند سال اخیر وارد بازارمحصولات پروتئینی ایران شده و در سفره های ایرانی جای خود را باز کرده است.
این ماهی از دسته ماهی های سیکلید بوده و پرمصرف ترین ماهی بعد از ماهی قزل آلا، تن و سالمون می باشد.
ارزش تغذیه ای ماهی تیلاپیا
این ماهی حاوی اسید های چرب امگا 3 ،امگا6، ویتامین ب12، آهن ، سلنیوم ،سدیم و پتاسیم می باشد .
مضرات مصرف ماهی تیلاپیا چیست؟
این ماهی همانند سایر ماهی ها منبع غنی از اسید های چرب امگا 3 و پروتئین می باشد.
این ماهی علاوه بر اسید های چرب امگا 3 مقادیر بالایی از امگا6 دارد
که این اسید چرب به راحتی اکسید شده و موجب گرفتگی عروق و ابتلا به انواع سرطان می باشد .
در این ماهی بر خلاف سایر ماهی ها میزان امگا6 بیشتر از امگا3 بوده و مصرف آن خطر ابتلا به بیماری های التهابی را افزایش می دهد .
از آن جایی که این ماهی پرورشی است به علت وجود رنگدانه ها و ترکیبات پلی کلرید بیفنیل در غذای آنها برای انسان مضر است.
چه میزان ماهی در هفته مصرف کنیم؟
توصیه می کنیم حتی الامکان از مصرف ماهی تیلاپیا صرفنظر کرده
و ماهی های دیگر نظیر قزل آلا و تن را به میزان 400 گرم در هفته استفاده کنید .
در صورت استفاده از تیلاپیا مجازید 200 گرم از این ماهی را در هفته مصرف کنید
و مصرف این ماهی در زنان باردار مجاز نمی باشد.