گیاه دارویی گل طاووسی گیاه جادویی برای سلامتی

گیاه دارویی گل طاووسی یکی از گیاهان قدیمی و محبوب دارویی است که از زمان های بسیار دور از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می نموده اند .با پیشرفت علم داروسازی ،داروسازان نیز از خواص این گیاه غافل نشده و از آن در تهیه برخی داروها استفاده کرده و بدین ترتیب عوارض ناشی از ترکیبات شیمیایی به کار رفته در داروها را کاهش داده اند .باتوجه به گرایش مردم به سمت مصرف داروهای گیاهی تصمیم گرفتیم تا در این نوشته شما را با یکی دیگر از شگفتی های طبیعت و یکی از گیاهان دارویی شگفت انگیز به نام گل طاووسی آشنا نماییم . بنابراین شما بامطالعه سلامت وب امروز می توانید اطلاعات جالب و کاملی را در مورد این گیاه و خواص فوق العاده استثنایی آن به دست آورید .

گیاه دارویی گل طاووسی چیست؟

گیاه دارویی گل طاووسی با نام انگلیسی Spartium و نام علمی Spartium junceum از جمله گیاهان دارویی بسیار پر خاصیت است که در طب سنتی کاربرد گسترده ای دارد.طبع گل طاووسی گرم و تر است و نام های دیگر گل طاووسی شامل رتم ,ست الخدیجه و بذسقان بوده و مشخصات ظاهری گیاه شناسی آن به شرح زیر می باشد:

طبع گل طاووسی

 


مشخصات ظاهری گیاه دارویی گل طاووسی

گل طاووسی گیاهی متعلق به راسته باقلاسانان و تیره باقلاییان است که ارتفاعی در حدود 2 تا 5 متر دارد .این درختچه دارای شاخه های متعدد و به رنگ سبز و برگ هایی سبز و گل هایی درشت ،خوشه ای و  زرد رنگ می باشد .گل های معطر این گیاه از اوایل بهار تا اواخر آن بر روی شاخه ها خودنمایی کرده و سبب زینت محیط و خوشبو شدن آن می گردد .این گیاه همیشه سبز دارای دانه ای گرد و قلوه ای شکل  و میوه ای به رنگ قرمز می باشد.

مضرات گل طاووسی


ترکیبات شیمیایی موجود در گل طاووسی

مهم ترین مواد موثره و ترکیبات فعال موجود در این گیاه شامل آلکالوئید،آسپارتئین،گلوکوزید،تانن و اسانس های روغنی می باشد .


خواص درمانی گل طاووسی در طب سنتی

گل طاووسی گیاهی ادرار افزا،اشتها آور و مفید برای بیماری های روماتیسم،نقرس،استسقاء،تورم کلیه ها و انواع خون ریزی های معده است که در ادامه می توانید با خواص درمانی گل طاووسی در طب سنتی بیشتر آشنا شوید :


1.درمان دردهای روماتیسمی

این دارو دارای ترکیبات فعال ضد التهابی بوده و از این رو مصرف آن در درمان بیماری های التهابی بسیار مفید و کارآمد می باشد .با مصرف این گیاه می توانید التهابات بدن را کاهش داده و بدین ترتیب تورم مفاصل و درد شصت پا را در مبتلایان به روماتیسم و بیماری نقرس را کاهش داده و تسکین دهید .


2.بهبود عملکرد دستگاه گوارش

تحقیقات نشان داده است مصرف جوشانده پر طاووسی به صورت روزانه یکی از ساده ترین راه های بهبود عملکرد دستگاه گوارش ،درمان نفخ معده و رفع یبوست است .پس این گیاه به عنوان مسهل می تواند یبوست را از بین برده و عملکرد دفع را آسان و راحت نماید.


3.تقویت کننده سیستم عصبی

برای تقویت سیستم عصبی می توانید روی این گیاه و مزایای درمانی آن حساب کنید .این گیاه بهترین مقوی اعصاب بوده و نوشیدن دمنوش آن در بهبود کیفیت خواب شبانه،کاهش استرس و مشکلات عصبی بسیار نافع است.


3.بهبود عملکرد دستگاه مجاری ادراری

این گیاه مدر بوده و در درمان تورم کلیه ها ،از بین بردن سنگ های کلیوی نیز مفید و کاربردی است و با کاهش سطح آلبومین می تواند از بروز مشکلات کلیوی جلوگیری نماید.


4.درمان گیاهی لاغری

اگر از لاغری شدید رنج می برید مصرف گل طاووسی به عنوان یک گیاه اشتها آور می تواند برایتان مفید بوده و در درمان لاغری و افزایش وزن شما مفید واقع شود .این گیاه اشتها آور خوبی بوده و مصرف آن بدون عارضه می تواند در افرادی که از لاغری مفرط رنج می برند به اضافه وزن و چاقی منجر گردد.


5.درمان کمر درد

مصرف این گیاه به دلیل دارا بودن خواص تسکین دهندگی  برای درمان کمردرد نیز نافع است و خواص آن کاملا به اثبات رسیده است .

خواص گل طاووسی در طب سنتی


نحوه مصرف گیاه گل طاووسی

با توجه به این که تمام قسمت‌های این گیاه از قبیل گل، سرشاخه، دانه و ریشه‌ی ان خاصیت دارویی دارد شما می توانید از تمامی بخش های این گیاه استفاده کنید. جهت استفاده از این گیاه و تهیه جوشانده پر طاووسی روزانه می توانید سه تا هشت گرم گل طاووسی و یا سرشاخه های خشک شده آن را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و روزانه و در سه نوبت هر بار پس از صاف کردن یک قاشق غذاخوری از آن را میل نمایید.


مضرات گل طاووسی

برای جلوگیری از بروز مضرات گل طاووسی در مصرف این گیاه حد اعتدال را رعایت نموده و در صورت بارداری ،مصرف دارویی خاص و یا ابتلا به بیماری در مورد مصرف این گیاه حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top