خواص و مضرات خوراکی و میوه ها +علت تناقضات در مورد این موضوع درکتب قدیمی

طبیعت دارای رازها و رمزهای بسیار است و خداوند حکیم برای دسترسی ساده تر به این رازها ، خوراکی های خاصی را تعیین فرموده است . چند مثال می آورم : خواص میوه های قرمز یا سیاه بیشتر از نوع سبز از همان گونه است . مثلا خواص سیب سرخ بیشتر از سیب سبز است . انجیر سیاه مانند میوه های سیاه و قرمز ، بیشتر از انجیر زرد شهوت را زیاد می کند . میوه های زرد یا نارنجی معالج سرطان های معده و مفید برای ضعف بینایی اند .اما ممکن است شما با مراجعه به برخی از کتب قدیمی در باب خواص میوه ها با مطالب متناقضی در این زمینه برخورد نمایید به همین دلیل در سلامت وب امروز به توضیح و بررسی علت تناقضات در مورد خواص و مضرات خوراکی و میوه ها درکتب قدیمی پرداخته ایم .

خواص و مضرات خوراکی و میوه ها

خواص و مضرات خوراکی ها و میوه ها را می توانید با مطالعه بسیاری از کتبی که به معرفی این عناوین پرداخته اند و یا مطالب پیشین سلامت وب به خوبی درک نمایید .در سلامت وب امروز به بررسی و معرفی چند مورد از خواص و مضرات خوراکی ها ومیوه ها  و یا خواص میوه ها و سبزیجات به صورت کلی می پردازیم:

خواص کلی میوه ها

 


  • طبع هندوانه سرد است و طبع تخم آن گرم ،و اگر به کودکان خود هنگام مصرف هندوانه تخم هندوانه را نیز بدهید تا بخورندو بجوند هیچ گاه به دل درد مبتلا نخواهند شد .
  • اسفناج خام برای کبد مفید است و اسفناج سرخ کرده برای کبد بسیار مضر است .
  • گوشت میگو چاق کننده است ولی پوست آن بهترین چربی سوز دنیاست .
  • مصرف ماء الشعیرو شلتوک برنج به مقدار کم برای زنان حامله توصیه شده ولی مقادیر زیاد آن در سقط جنین موثر است .
  • شبدر تازه ملین است و شبدر خشک قابض .همین طور برگ زبان گنجشک یا برگ همان درخت ون ملین است و پوست ساقه این گیاه قابض است .
  • چای و قهوه به مقدار کم تا سه فنجان در روز برای قلب و اعصاب مفید ،ولی مقادیر زیاد آن برای قلب مضر است .
  • زرده ی تخم مرغ دارای هورمون های جنسی زنانه و سفیده ی تخم مرغ دارای هورمون های جنسی مردانه است .
  • مصرف جوشانده ی رازیانه در مقادیر کم باعث ازدیاد شیرمادران شیرده و مصرف فراوان آن سبب عدم ترشح شیر مادر می شود .
  • مصرف آب لیموی کهنه یا شیشه ای برای مبتلایان به ناراحتی های معده ممنوع است ولی آب لیموی تازه از داروهای معالج زخم معده به شمار می آید .
  • زیتون سیاه در برخی افراد سبب سردرد می شود ولی جوشانده ریشه درخت آن باعث برطرف  شدن سردرد می شود .
  • سیب رسیده قرمز تب بر و ملین بوده و برای معده و پرش اعضا و تیک های عصبی بسیار مفید است اما سیب کال و سبز تب و ضعف و یبوست و دل درد ایجاد می کند و باعث پرش اعضا یا اختلاج است .
  • شکر تصفیه نشده ملین است ولی شکر تصفیه شده یا سفید ایجاد یبوست می کند .
  • مصرف خیار با پوست مدرتر است تا خیار بدون پوست.
  • سیب زمینی سرخ کرده چاق کننده است ،ولی سیب زمینی آب پز با ماست چکیده لاغر کننده به شمار می آید .
  • آب لیموی تازه باعث خشکی مزاج می شود ولی مصرف آن همراه با گوشت سبب برطرف شدن یبوست خواهد شد .
  • میوه به ضد عفونی کننده روده بوده و مصرف کم آن مفید است اما مصرف زیاد آن سبب بروز یبوست و چسبندگی روده ها خواهد شد .
  • پیاز به علت دارا بودن خواص آنتی باکتریال مشابه پنی سیلین از نفریت کلیه جلوگیری می کند ولی در صورت ابتلا به این بیماری مصرف ان ممنوع می باشد .
  • حجامت باعث پیشگیری از سکته قلبی است .اما انجام حجامت پس از سکته قلبی باعث ایجاد بار و فشار بر روی قلب شده در نتیجه مضر و ممنوع است .
  • غوره باعث علاج آبریزش دهان می شود و در برخی مواقع مسبب آن است .مصرف زیاد آن کاهنده نیروی جنسی و مصرف کم آن موجب ازدیاد نیروی جنسی می شود .
  • مصرف کم سکنجبین برای بیماران کلیوی مفید بوده و زیاده روی در مصرف آن بسیار مضر می باشد .
  • مصرف کم شیرین بیان در بیماران کلیوی مفید و زیاده روی در مصرف آن مضر می باشد .این گیاه برای بیماران قلبی مفید بوده ولی مصرف آن در بیماران قلبی مبتلا به فشار خون مضر می باشد .
  • مصرف شلغم به بیماران قلبی توصیه نمی شود اما مصرف آن در مبتلایان به بیماری روماتیسم به علت دارا بودن خواص پنی سیلینی این ماده گیاهی بسیار نافع است .
  • مصرف شاهی گاهی تولید برص می کند ولی مصرف خوراکی آن به صورت ناشتا باعث رفع بدبویی عرق است .ضماد تخم شاهی با عسل از معالجات برص و بهق است .
  • شادنج باعث یبوست می شود ولی در موارد ابتلا به اسهال خونی مصرف آن توصیه شده است .
  • سیر باعث پیشگیری از انسداد عروق کرونر قلب است و مصرف آن پس از سکته قلبی توصیه نمی شود .
  • دارواش برای قلب مفید بوده و مصرف آن پس از سکته قلبی ممنوع می باشد.
  • سنبل الطیب باعث تقویت بینایی و در عین حال زیاده روی در مصرف آن سبب ضعف ناشنوایی می شود .
  • مصرف خوراکی زیره برای مبتلایان به نقرس ممنوع بوده و لی استفاده موضعی روغن زیره برای پادرد مفید است .
  • خربزه از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری کرده و دم کرده ریشه آن برای قلب مضر است .
  • مصرف خاکشیر ناشتا دافع سردردهای کبدی و صفراوی است ولی مصرف آن در برخی تولید سردرد می کند .
  • زیاده روی در مصرف آب نارنج برای اعصاب مضر بوده و دم کرده آن از داروهای مفید اعصاب است .
  • آب روی ماست پایین آورنده فشار خون و ماست پر چرب موجب ازدیاد فشار خون خواهد شد.
  • مصرف اندک مارچوبه برای تپش قلب مفید بوده و به مبتلایان به امراض قلبی مصرف آن توصیه نمی شود .
  • لوبیا چیتی به علت ایجاد گاز و نفخ معده باعث ایجاد تپش قلب می شود ولی مصرف آن برای مبتلایان به بیماری عروق کرونر بسیار مفید است .
  • مصرف گیلاس در برخی مواقع ایجاد سردرد می کند ولی ضماد آن بر روی پیشانی باعث رفع سردرد می شود .
  • مصرف گشنیز در درمان سرطان ها خصوصا خون ممنوع بوده ولی ضماد آن با روغن گل سرخ برای مبتلایان به سرطان پوست بسیار مفید است .
  • خوردن گردو به کسانی که روده های حساسی دارند توصیه نمی شود ولی برای دفع انگل بسیار مفید است .مصرف گردو در برخی ایجاد سردرد نموده ولی ضماد گردو تازه با برگ آن در علاج سردرد بسیار مفید است .
  • کنگر از سبزی های لایروبی کننده و معالج زخم معده است ولی زیاده روی در مصرف آن سبب خشکی معده خواهد شد .
  • مصرف موضعی کندر (البته با تخم ترب و سرکه )معالج جوش های سر سیاه بوده و مصرف خوراکی آن سبب تولید بهق سیاه و کک و مک بر روی پوست خواهد شد .
  • کاهو در برخی افراد مبتلا به صرع سبب تشدید بیماری و در برخی دیگر سبب کاهش علایم بیماری است .مصرف کم کاهو برای کاهش تپش قلب مفید بوده و مصرف آن در بیماران قلبی ممنوع می باشد .
  • فلفل سیاه باعث پیشگیری از سکته مغزی است ولی مصرف آن پس از سکته مغزی ممنوع است .همچنین مصرف آن برای مبتلایان به زخم مجاری ادراری ممنوع بوده ولی مقادیر کم آن برای اختلالات ادراری مانند احتباس ادرار بسیار سودمند است .
  • مصرف کم گیاه قاشرا در مسومیت مفید بوده ولی زیاده روی در مصرف آن یکی از علل ابتلا به مسومیت شناخته شده است .
  • شاهدانه در برخی افراد سبب ایجاد سردرد و در برخی دیگر رافع سردرد است.
  • عسل متعادل کننده پی هاش ادرار است یعنی ادرار اسیدی را قلیایی کرده و بالعکس.
  • با مطالعه خواص کلی میوه ها ،خواص میوه سیب را می خوانیم که سیب و پسته خام متعادل کننده وزن بدن می باشند که به علت خاصیت تنظیم غدد بدن افراد چاق را لاغر و افراد لاغر را چاق می نماید .
  • پرورش دانه هایی مانند گندم و لوبیا در خاکستر پوست ارزن سبب حجیم شدن دانه می شود ولی پرورش آن بر روی ارزن نتیجه معکوسی را عایدمان خواهد نمود .

خواص میوه ها و سبزیجات

 


علت تناقضات در شرح خواص و مضرات خوراکی ها و میوه ها در کتب قدیم

اما علت اصلی وجود تناقضات در شرح خواص و مضرات خوراکی ها و میوه ها در کتب قدیم چیست؟به عنوان مثال ،چرا آبغوره در برخی باعث علاج پادرد و در بعضی باعث تشدید آن است ؟در این مورد باید بگوییم چنان چه علت پادرد از زیادی اسید اوریک و بیماری نقرس باشد ،آبغوره باعث علاج بیماری است اما در موارد دیگر به علت دارا بودن طبع سرد باعث تشدید بیماری می شود .اما به صورت کلی علت اصلی تناقضات گفته ها دو مورد است:


1- نوع مصرف خام یا پخته:

به عنوان مثال در کتب ایرانی از اسفناج در صورت استفاده به صورت سرخ کرده و بورانی به عنوان سبزی مضر کبد نامبرده شده است .اما به علت مصرف صحیح آن (خام یا آب پز )در مردم اروپا و آمریکا این سبزی به عنوان سبزی مفیدی نامیده شده است .


2- مقدار مصرف

به عنوان مثال شما درباره خواص و مضرات چای و قهوه با مطالب متضادی در جرائد و رسانه ها روبرو گشته اید .به طور کلی نظام و ساختار بدن آدمی بر پایه اعتدال است پس چای و قهوه به مقدار کم مفید ولی به مقدار زیاد و غلیظ مضر است .همچنین بیماری ورم پروستات در افراد مجرد و تارک دنیا و نیز شهوت ران بسیار شایع است ،پس تعادل را فراموش نکنیم.البته گاه تاثیر درمان در نوع و طریقه ی مصرف خوراکی متفاوت است .در بند بالا با چند مثال ساده موضوع را شفاف سازی نموده و برایتان روشن نموده ایم.


نتیجه گیری

با توجه به شناخت خواص و مضرات خوراکی ها و میوه ها شاید بتوانید با مصرف صحیح و به اندازه خوراکی ها از خواص میوه ها و خوراکی ها بهره مند شده و از مضرات آن ها در امان بمانید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top