بیماری روزاسه و تفاوت آن با لوپوس+درمان روزاسه با طب سنتی

بیماری روزاسه یکی از بیماری های پوستی است که تظاهرات بالینی آن به صورت برجستگی های سرخ رنگی مشابه آکنه بر روی پوست می باشد .این بیماری پوستی مزمن به طور معمول ، بر روی پوست بینی ، گونه ها و پیشانی شما تأثیر گذاشته و علایم آن در چرخه های زمانی متعدد اتفاق افتاده بدین معنا که شما هفته ها یا چند ماه یکبار علائم را تجربه خواهید کرد و در واقع علائم از بین می روند و دوباره برمی گردند.بنابراین در صورت مشاهده علایم این بیماری مراجه به پزشک جهت کنترل علایم و تسکین آن ها ضروری بوده و می تواند در درمان سریع این بیماری موثر باشد .در سلامت وب امروز می توانید اطلاعات دقیق و کامل تری را در مورد این بیماری کسب کرده و هر آن چه که می بایست در مورد این بیماری بدانید را در مقاله امروز مطالعه نمایید.

بیماری روزاسه چیست؟

بیماری روزاسه Rosacea یک بیماری شایع پوستی است که ابتلا به آن باعث قرمزی و مشاهده رگ های خونی قابل رویت در صورت شما می شود. هم چنین این بیماری ممکن است برجستگی های کوچک ، قرمز و چرکی ایجاد کند. این علائم و نشانه ها ممکن است هفته ها تا ماه ها شعله ور شوند و سپس برای مدتی از بین بروند. این بیماری که با نام آکنه بزرگسالی نیز شناخته می شود در افراد بین سنین 40 تا 60 سال شایع بوده و در واقع روزاسه می تواند هرکسی را تحت تأثیر قرار دهد. اما بیشتر در خانم های میانسال که پوستی روشن دارند دیده می شود. هیچ درمان قطعی  برای روزاسه وجود ندارد ، اما روش های درمانی انتخابی توسط پزشک می تواند علائم و نشانه ها را کنترل کرده و یا کاهش دهد.


بیماری روزاسه چه مناطقی از پوست را درگیر می کند؟

 بیماری روزاسه به علت علائم شبیه اش با آکنه صورت این تصور را در فرد مبتلا ایجاد می نماید که  گویا گونه های شان قرمز شده یا دچار گر گرفتگی شده اند.اما این بیماری بر خلاف آکنه تولید جوش های سرسیاه نمی کند بنابراین توجه به مناطقی که از پوست صورت دچار التهاب ناشی از این بیماری می شود همانند نواحی مرکزی پوست مثل بینی، پیشانی، گونه ها و چانه و حتی گوش ها، قفسه سینه و پشت بسیار مهم و ضروری می باشد.


علل ابتلا به روزاسه

تاکنون تحقیقات نتوانسته است علت اصلی این بیماری را مشخص نماید اما محققان بر این باورند که عوامل ژنتیکی ،قرار گرفتن های طولانی در مقابل نور خورشید،مصرف برخی داروها و ….می تواند به عنوان علت روزاسه شناخته شود.برخی عوامل نیز هم چون استرس های محیطی،ترس،اضطراب،تغییرات آب و هوایی و مصرف غذاهای تند و فلفلی نیز می تواند به عنوان محرک روزاسه و عاملی برای اتساع رگ های خونی صورت فرد شناخته شود.


ریسک ابتلا به این بیماری در چه افرادی بیشتر است؟

این بیماری می تواند هر شخصی را گرفتار نماید اما ریسک بروز این بیماری در افراد زیر نسبت به دیگران بیشتر خواهد بود:

  • زنان
  • داشتن پوست روشن 
  • داشتن بیش از 30 سال سن
  • نوشیدن نوشیدنی های داغ و مصرف غذاهای فلفلی
  • قرار گرفتن  در معرض نور خورشید یا وزش باد شدید
  • داشتن استرس فراوان
  • مصرف داروهایی مثل داروهای فشار خون
  • استفاده از لوازم آرایشی بی کیفیت و نامرغوب

علایم بیماری روزاسه

به طور کلی علائم و نشانه های بیماری روزاسه شامل موارد زیر می باشد:

  • قرمز شدن پوست گونه ها
  • گر گرفتگی صورت
  • قرمزی صورت (اریتما)
  • تولید برآمدگی های قرمز بر روی پوست
  • ایجاد کیست های کوچک پوستی
  • ضخیم شدن بافت پوست صورت به خصوص در اطراف بینی و به تبع آن بزرگ شدن بینی 
  • نمایان شدن رگ های خونی کوچک در نزدیکی بینی و گونه ها
  • ایجاد آکنه های چرکی دردناک بر روی پوست صورت
  • بروز مشکلات چشمی هم چون خشکی، التهاب و قرمزی چشم و پلک ها 

انواع بیماری روزاسه

از دیدگاه متخصصین پوست انواع روزاسه شامل موارد زیر می باشد:

1. اریتما توتلانژکتاتیک (ERYTHEMATOTELANGIECTATIC)

پوست فرد برافروخته و قرمز شده و سوزن سوزن می شود.

2. پاپولوپوسچولار (PAPULOPUSTULAR)

در این نوع رزاسه، جوش‌های متورم قرمزی شبیه آکنه بر روی پوست مشاهده می شود که با قرمزی و سوزش پوست همراه است.


3. فیماتوس (PHYMATOUS)

این عارضه سبب ضخیم شدن و ایجاد بافت ناهموار در پوست می شود.

4. چشمی

درگیر شدن چشم ها همراه با علایمی مانند آبریزش، قرمز و پرخون شدن چشم، سوزش، خارش و … همراه است.


تفاوت روزاسه و لوپوس

علایم روزاسه محدود به علایم پوستی است و بنابراین تفاوت روزاسه و لوپوس در نوع علایم این بیماری است .لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که علایم پوستی قرمز رنگی مشابه پروانه و به صورت قرینه در طرفین صورت ایجاد کرده و با علایم دیگری هم چون خشکی پوست،درد مفاصل و خستگی همراه است.چنان چه می خواهید در مورد لوپوس بیشتر بدانید به مقاله پیشین سلامت وب به نام بیماری لوپوس چیست؟+راه های تشخیص و درمان لوپوس مراجعه کنید.


روزاسه چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورت مشاهده هر یک از علایم نامبرده می بایست هر چه سریع تر به متخصص پوست مراجعه کنید .آزمایش خون ،نمونه برداری یا بیوپسی از بافت پوست و ….از جمله رایج ترین روش های تشخیص روزاسه است .با‌ازمایش خون می توان به آسانی این بیماری را از بیماری هایی هم چون لوپوس و … متمایز نمود.


روش های درمان بیماری روزاسه

با توجه به این که این بیماری درمان قطعی ندارد شایع ترین روش های درمان بیماری روزاسه را برای کنترل علایم این بیماری می توان موارد زیر برشمرد:

1.استفاده از داروهای خوراکی و موضعی و آنتی بیوتیک ها هم چون  مترونیدازول، بنزوئیل پراکسید، بنزوئیل پراکسید،کلیندامایسین، آزلائیک اسید و …

2.استفاده از لیزر و تکنیک درم ابریژن


درمان روزاسه در طب سنتی

جهت درمان بیماری روزاسه با طب سنتی مصرف محرک های غذایی هم چون شکلات،سویا،بادمجان،آووکادو،اسفناج،برخی از انواع لوبیا،مرکبات و میوه هایی مثل گوجه، موز، انجیر، آلو و کشمش محدود کرده و از پاک کننده های پوستی که حاوی روغن میخک،روغن اوکالیپتوس،عطر و … می باشند خودداری نمایید .جهت درمان روزاسه دکتر خیر اندیش می توانید از روغن پونه در مقادیر بسیار کم استفاده نموده و یا از سرکه رقیق برای شست و شوی صورت استفاده نمایید و یا از کرم مرطوب کننده برای روزاسه و پماد روزاسه برای رفع خشکی و قرمزی پوست ناشی از این بیماری استفاده کنید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top