اسهال مسافرتی+روش های درمان و پیشگیری از اسهال مسافرتی

با فرا رسیدن تعطیلات نوروزی سفرهای نوروزی نیز آغاز می شود .بیماری های مختلفی در کمین مسافران نوروزی است که اسهال مسافرتی یکی از همین بیماری ها می باشد .با رعایت نکات بهداشتی می توان از بروز اسهال مسافرتی جلوگیری کرده و سفری خاطره انگیز داشته باشید . در این نوشته در مورد این بیماری اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار می دهیم .

اسهال مسافرتی چیست؟

اسهال مسافرتی یکی از بیماری های عفونی است که همان طور که از نامش پیداست مسافرین را درگیر می کند.بروز این بیماری در سفرهای بین المللی و سفر به نقاط گرمسیر بیشتر مشاهده می شود و می تواند بین 20 تا 50 درصد از مسافرین را گرفتار نماید .


علل بروز اسهال مسافرتی چیست؟

شایع ترین علت بروز اسهال مسافرتی مصرف آب ، غذای آلوده و کمبود آب بدن می باشد .با توجه به مصرف غذا در خارج از منزل باید نکات بهداشتی را مد نظر قرار داده و برای جلوگیری از ابتلا به اسهال مسافرتی از اماکن مجاز و رستوران های مورد تایید وزارت بهداشت غذای خود را تهیه فرمایید .


شانس ابتلا به این بیماری در چه افرادی بالاتر می باشد؟

  1. افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف
  2. مبتلایان به دیابت
  3. مبتلایان به بیماری التهاب روده
  4. مصرف کنندگان داروهای آنتي اسيد و مهاركننده H2

نشانه های ابتلا به اسهال مسافرتی

  1. تب و لرز
  2. دل پیچه
  3. حالت تهوع و استفراغ
  4. مدفوع آبکی همراه با بوی تند
  5. دل درد
  6. کاهش اشتها

عامل مولد اسهال مسافرتی چیست؟

عامل مولد اسهال مسافرتی ، میکروب هایی نظیر باکتری ایکولای ، شیگلا، سالمونلا و استافیلوکوک ها هستند که به‌دنبال مصرف آب، سبزی، غذا و گوشت آلوده وارد بدن شده و منجر به بروز این عارضه می شوند .


راه درمان اسهال مسافرتی چیست؟

در صورت ابتلا به اسهال مسافرتی مصرف آنتی‌بیوتیک و داروهای خوراکی قوی به شما توصیه نمی‌شود.اما مهمترین روش های درمان اسهال مسافرتی و درمان دارویی اسهال مسافرتی به شرح زیر می باشد:

  1. افزایش مصرف مایعات و علی الخصوص آب
  2. مصرف پودر ORS
  3. مصرف داروهای ضد اسهال مانند قرص اسهال مسافرتی لوپرامید،دیفنوکسیلات،کلوبوتینول،کوتریموکسازول و سایر داروهای موثر در این زمینه

چگونه از ابتلا به این بیماری پیشگیری نماییم؟

برای پیشگیری از بروز اسهال مسافران رعایت نکات زیر می تواند مفید واقع شود:

  • غذاهای سالم،گرم و تازه مصرف نمایید.
  • میوه ها و سبزیجات را تمیز بشویید .
  • حتی الامکان از مصرف میوه با پوست خودداری نمایید .
  • در طول سفر از مصرف نوشیدنی های باز ،مواد غذایی فله ای و یخ خودداری نمایید .
  • شست و شوی مداوم دست ها را فراموش نکنید .
  • از تماس دست با دهان خودداری نمایید .
  • آب خوراکی خود را در صورت تهیه از منابع نامشخص بجوشانید.
  • مصرف سالاد و سبزی را در سفر محدود نمایید.
  • از مصرف گوشت های خام و نيم پز خودداري نماييد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *