درمان آرتروز با روش های نوین و طب بوعلی سینا

یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به استخوان ها و مفاصل بیماری به نام ارتوپد می باشد.این بیماری سبب ساییدگی مفصل و تخریب سطح مفصلی خواهد شد .از آن جا که این بیماری شیوع فراوانی در جوامع انسانی دارد سلامت وب امروز به معرفی این بیماری و درمان آن با طب بوعلی سینا پرداخته است .

درمان آرتروز

درمان آرتروز به علت دردناک بودن این بیماری و ایجاد محدودیت های حرکتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است .برای درمان آرتروز  روش های متعددی وجود دارد که پس از معرفی کامل این عارضه و علل ایجاد کننده آن این شیوه ها را به همراه روش درمان آن با طب بوعلی سینا خدمتتان معرفی خواهیم نمود.

درمان آرتروز پا


آرتروز چیست؟

بیماری آرتروز سبب ساییدگی و تخریب سطح مفصلی می شود .این بیماری سبب تغییر شکل، ایجاد درد و محدودیت در حرکت در مفصل خواهد شد.از بین رفتن غضروف مفصلی و ایجاد استخوان های اضافه در اطراف سطح مفصلی از اصلی ترین علائم ابتلا به این بیماری است.


علت بروز آرتروز چیست؟

  1. آسیب های مفصلی
  2. افزایش سن
  3. عوامل وراثتی
  4. چاقی و اضافه وزن
  5. جنسیت و زن بودن
  6. تخریب غضروف مفصلی
  7. افزایش مایع مفصلی

علایم نشان دهنده ابتلا به آرتروز

  • تغییر شکل مفصل
  • درد و محدودیت حرکتی مفصل
  • تورم مفصل
  • خشکی مفصل
  • تغییر شکل مفصل

برای درمان آرتروز چه باید کرد


 آرتروز بیشتر در کدام مفاصل ایجاد می شود؟

آرتروز یا ساییدگی مفصل بیشتر در مفاصل ران، زانو، انگشت و کمر  به صورت تنها و یا هم زمان ایجاد می شود.


 آرتروز چگونه تشخیص داده می شود؟

متخصص ارتوپدر با مشاهده علایم بالینی بیمار و انجام یک رادیوگرافی ساده مفاصل مورد نظر را بررسی نموده و با مشاهده علایم زیر به وجود آرتروز پی برده و آن را تشخیص می دهد:

  • کم شدن فاصله مفصلی
  • تشکیل استخوان اضافه در کنار سطح مفصلی استخوان
  • افزایش تراکم استخوان در زیر سطح مفصل
  • ایجاد کیست های استخوانی در زیر سطح مفصل
  • تغییر شکل سطح مفصل
  • کج شدن امتداد استخوان های تشکیل دهنده مفصل

درمان گیاهی آرتروز


آرتروز چگونه درمان می شود؟

این بیماری نحوه درمان مشخصی نداشته و تنها می توان با کنترل علایم از شدت بیماری جلوگیری نمود .بدین منظور تغییر سبک زندگی مانند کاهش وزن ، کم کردن سطح فعالیت های بدنی و استفاده کمتر از پله و زمین های شیب دار و استفاده از دستشویی فرنگی  و انجام تمرین های مفید ورزشی به صورت منظم از مهم ترین اقدامات می باشد .مصرف داروهایی از قبیل استانمینوفن،مسکن های ضد التهاب غیر استروییدی مانند ایندومتاسین، سلکوکسیب، ناپروکسن، مفنامیک اسید، پیروکسیکام و ملوکسیکام و انواع پمادهای موضعی مانند دیکلوفناک،رزماری و پیروکسیکام در این زمینه سودمند می باشد .


درمان آرتروز به شیوه جراحی

جهت درمان آرتروز پا ،درمان آرتروز دست،درمان آرتروز گردن به شیوه جراحی از روش های متعددی استفاده می شود که در زیر به معرفی هر یک از آن ها می پردازیم:

  • استئوتومی
  • تعویض مفصل
  • خشک کردن مفصل
  • آرتروسکوپی

علت بروز آرتروز(استئو آرترایتیس) در طب بوعلی سینا

بر اساس تعالیم و تدابیر طب بوعلی سینا عوامل ایجاد یا تشدید کننده آرتروز شامل کبر سن،کوهنوردی (و با کوله پشتی سنگین از کوه پایین آمدن)،عدم تحرک کافی و ورزش نکردن،تغذیه ی ناصحیح،نتابیدن آفتاب به مقدار کافی بر پوست،یائسگی،چاقی،زیادی بلغم،تابش پرتوهای طبی،دو زانو یا چهار زانو نشستن ،بالا و پایین رفتن از پله ها یا کوه و تپه و یا سربالایی،داروهای حاوی نیترات،مصرف زیاد مایعات،مرکبات،لبنیات ،تخم مرغ،قهوه،گوجه فرنگی،بادام زمینی،کره ی بادام زمینی،کمبود «منیزیم،پتاسیم،نقره،طلا،مس،کبالت،منگنز»سرما ،تماس با آب سرد می باشد.


درمان آرتروز(استئو آرترایتیس) در طب بوعلی سینا

جهت درمان گیاهی آرتروز با طب بوعلی سینا به شیوه های زیر عمل نمایید:

  1. به مدت سه ماه شنای کرال،حمام آفتاب (قبلا ترکیب «روغن زیتون+آب لیمو»را به تن بمالید)
  2. کباب ماهی با آب لیموی تازه،«ماء الشعیر+یک کپسول روغن ماهی»
  3. سنجد را با هسته پودر کنید و روزی یک دوم مشت میل کنید (کمی آب آلو برای رفع یبوست مصرف کنید)
  4. آش آبغوره،سوپ «جوجه ی مرغ+جعفری زیاد+سیر»با آب لیموی تازه
  5. روی موضع چربی زیر پوست گوسفند (لانولین)بمالید و به مدت یک روز ببندید و دوباره باز کنید و بشویید و بگذارید یک ساعت هوا بخورد و دوباره بمالید و ببندید (تا پانزده بار تکرار کنید )
  6. مغز تازه ی گردو (150 گرم)+کافور (5 گرم) را بکوبید در سرکه ی تند و گرم صاف کنید
  7. ضماد «قسط (5گرم)+مرزه ی تازه یا تخم مرزه ی جوانه زده (4گرم)+عسل+گشنیز(3 گرم)»(انواع آرتروز به ویژه گردن)
  8. برگ گردو و برگ چنار را بجوشانید و ضماد کنید (به مدت ده دقیقه)و سپس نیم ساعت به حمام داغ بروید و بعد در حمام تفاله ها را با عسل گرم کرده و به مدت سه تا چهار ساعت به صورت گرم ببندید
  9. گزنه ی تازه را بکوبیدو بر زانوها ببندید (تا سه بار)
  10. پودر هسته ی زیتون +پودر صدف+موم عسل+زعفران (به مقدار اندک )+روغن زیتون بودار
  11. پیش از خواب با آب داغ استحمام کنید و سپس ناحیه را خشک کنید و با پارچه ی سبز ببندید و بگذارید تا چهل دقیقه بماند و سپس با آب داغ بدن را بشویید و خوب ماساژ دهید
  12. مصرف مرکبات زیاد به مدت چهار روز (هر روز چهار ساعت )موضع را با پوست دباغی نشده ی گوسفند ببندید (ابتدا استحمام کنید )
  13. گرم نگهداشتن موضع
  14. روزی سه بار هر بار نیم گرم پودر ریشه ی قثاء الحمار با یک لیوان جوشانده ی گزنه میل کنید
  15. جوشانده ی ریشه ایرسا
  16. دم کرده ی بابونه
  17. حمام جوشانده ی پوست بید سفید
  18. «روغن زیتون تصفیه نشده (200 گرم )+موم عسل (50 گرم)+برگ گردو (3 عدد )+لانولین تصفیه شده (30گرم)+پودر هسته ی زیتون (15 گرم)+سیر پوست کنده (10عدد )+برگ و میوه کاج (یک شاخه)+قسط تلخ (15 گرم)+فلفل سیاه (50 گرم)+برگ نعناع تازه (5 شاخه)+مرزه ی تازه (7 شاخه)+گزنه ی تازه یا خشک (20 گرم)» را با روش بنماری در روغن زیتون و ظرف را در آب جوش حرارت دهید .( به مدت 30 دقیقه )،سپس بگذارید نیم ساعت در ظرف بماند تا مواد موثر جذب روغن شود .سپس همه را در پارچه تنزیب بچلانید و کمی سرکه سفید اضافه کنید و در قوطی کرم بریزید و روزی سه تا پنج بار به مدت بیست ثانیه به موضع دردناک بمالید (اگر بعد از حمام آب داغ استفاده شود بسیار موثرتر است ) وسپس با پارچه سبز ببندید
  19. جوشانده جعفری (نصف مشت جعفری تازه +نصف مشت جعفری خشک +در یک لیتر آب ،سنا ،«شیر عسل + خرما»
  20. مالش روغن نارگیل
  21. «سویای پودر شده +شیر سرد +دو کپسول روغن ماهی »
  22. جوشانده ی یک تکه مرجان دریایی در یک لیوان شیر (به مدت 5 دقیقه ).

کلام آخر

برای درمان آرتروز چه باید کرد؟ جهت درمان قطعی آرتروز استرستان را کاهش دهید ،ورزش کنید،وزنتان را کاهش دهید ،از وسایل کمکی مانند عصا و واکر برای بهبود وضعیت حرکتی خود استفاده کنید،خواب کافی داشته باشید .

برای درمان آرتروز چه بخوریم ؟ از مواد غذایی ضد التهاب مانند گردو ،ماهی و … استفاده کنید و با پیروی از تدابیر بوعلی سینا و درمان های گیاهی طب بوعلی سینا ، ارائه شده در این مقاله علایم این بیماری را کنترل کرده و از پیشرفت این عارضه جلوگیری نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top