درمان نیش زنبور+ ازبین بردن تورم محل گزیدگی

حیوانات و حشرات هر کدام ابزاری برای دفاع از خود دارند و در این میان گزیدگی بسیار دردناک و ناراحت کننده می باشد .گزیدگی معمولا بر اثر نیش زدن حشراتی مانند  زنبور،عقرب،رتیل ،پشه ،کنه و ……اتفاق می افتد و معمولا آمار گزیدگی ها در فصول گرم سال بالاتر از سایر فصل ها می باشد .علت این امر اینست که مردم ساعات بیشتری را در بیرون از منزل سپری می کنند و در نتیجه احتمال گزیدگی آن ها با نیش زنور یا سایر حشرات دکر شده افزایش می یابد .در سلامت وب امروز قصد داریم تا شما عزیزان را با درمان نیش زنبور و روش های از بین بردن علایم ناشی از گزیدگی اشنا کنیم .این مقاله کاربردی بوده و مطمئنا اطلاعات پزشکی شما را افزایش خواهد داد.

درمان نیش زنبور چگونه می باشد ؟

درمان نیش زنبور با استفاده از شیوه های طبیعی صورت می پذیرد .شما می توانید جهت درمان نیش زنبور از راهکارهای خانگی و طبیعی ارائه شده در این نوشته کمک بگیرید .اما قبل از معرفی روش های خانگی درمان نیش زنبور بهتر است با علایم ناشی از گزیدگی توسط زنبور اشنا شوید .

فوايد نيش زنبورعسل


تفاوت زنبور عسل با زنبور قرمز

زنبور های عسل بدنی زرد یا سیاه و سفید و کرکی دارند اما زنبور های وحشی خرمایی یا قرمز رنگ و باریک بوده و بدنشان بر خلاف زنبور های عسل فاقد کرک می باشد .نیش زنبورهای عسل در هنگام نیش زدن، در پوست باقی مانده و این زنبورها بلافاصله پس از نیش زدن مى‌میرند.علت این امر اینست که پس از نیش زدن نیش و ضمایم آن که از اجزای بدن این حشره می باشد از بدن او جدا شده و در بدن شما باقی خواهد ماند .در واقع نیش زدن زنبور عسل نوعی خودکشی توسط این حشره به شمار می آید.اما بر خلاف زنبورهای عسل، زنبورهاى وحشى مى‌توانند بدون مرگ چند بار انسان را بگزند.


علایم گزیدگی با نیش زنبور عسل

گزیدگی توسط زنبور و نیش زنبور به علت وجود ترکیبی به نام هیستامین در نیش این حشره معمولا دردناک بوده و با علایمی مانند تورم ، خارش و سوزش همراه می باشد .علایم گزش بستگی به میزان سم، حساسیت بدن به زهر و تا حدودی محل گزیدگی داردکه معمولا به سه صورت واکنش عادی، مسمومیت، و حساسیتهای عمومی وسیع نمودار می شود. در صورتی که فرد به نیش زنبور حساسیت داشته باشد در صورت مشاهده هر یک از علایم زیر سریعا می بایست به یک مرکز درمانی انتقال یابد .با هم این علایم را مرور می کنیم:

  • تنگی نفس
  • سرایت قرمزی و التهاب به نقاط دیگر بدن
  • ناتوانی در فرو دادن آب دهان
  • بروز حالت خفگی
  • سرگیجه
  • عدم تعادل در ایستادن
  • افزایش میزان ضربان قلب
  • افت یکباره میزان فشار خون
  • تعریق
  • استفراغ
  • کبودی لب ها

اقدامات لازم و ضروری جهت درمان نیش زنبورهای عسل

اقدامات لازم و ضروری جهت درمان نیش زنبورهای عسل ،خارج نمودن نیش زنبور ،مصرف قرص آنتی هیستامین در صورت بروز هر یک از علایم یاد شده ناشی از حساسیت با نیش زنبور عسل و مراجعه فوری به بیمارستان می باشد .در صورت بروز واکنش هاى شدیدتر یا شوک آنافیلاکسى برای احیاى بیمار و درمان نیش زنبورهای زرد از  تزریق آدرنالین، آنتى هیستامین، کورتون و تزریق سرم استفاده می شود . در صورتی که به نیش زنبور حساس نیستید می توانید از درمان های خانگی جهت جلوگیری از قرمزی و بروز تورم استفاده نمایید .

درمان نیش زنبورهای زرد


نحوه خارج کردن نیش حشرات از بدن

در صورتی که توسط حشرات دچار گزیدگی شده اید می بایست بلافاصله  نیش حشرات را از پوست خارج نمایید .تنها چند ثانیه کافیست تا نیش زنبور وارد بدن شود بدین منظور نیش حشره را به وسیله یک موچین از بدن خارج نموده و ناحیه مورد نظر را با آب و صابون شسته و ضد عفونی نمایید .سپس از یک پماد آنتی بیوتیک مانند اریترومایسین یا تتراسایکلین برای جلوگیری از بروز عفونت در محل زخم استفاده نمایید .استفاده از لوسیون کالامین دی به صورت موضعی و مصرف مسکن های خوراکی نظیر استانمینوفن نیز برای کاهش میزان تورم و خارش ناشی از گزش مفید می باشد.

نیش زنبورهای گاوی


نیش زنبورهای عسل خطرناک تر است یا زنبورهای قرمز؟

معمولا عوامل حساسیت بر اثر گزیدگی توسط زنبورهای وحشی یا نیش زنبورهای گاوی بروز پیدا می نماید .و بروز واکنش های حساسیتی نسبت به نیش زنبور عسل در رده دوم قرار دارد .بروز واکنش های آلرژیک معمولا 10 دقیقه پس از اولین گزیدگی می باشد .

درمان نیش زنبورهای عسل


فوايد نيش زنبورعسل چیست؟

نیش زنبور عسل علاوه بر داشتن مضرات ذکر می تواند مزایای بی شمار درمانی نیز داشته باشد در ادامه می خواهیم شما را با فوايد نيش زنبورعسل اشنا نماییم.استفاده از نیش زنبور عسل یا زنبور درمانی از شیوه های درمانی کهن در جهان می باشد که روشی کم خطر و غیر تهاجمی در جوامع بین المللی شناخته شده است .در واقع متخصصان این طب از زنبور و فرآورده‌های  آن مانند عسل، ژله رویال، گرده گل و موم  برای درمان انواع بیماری‌ ها نظیر بیماری‌ های مربوط به سیستم عصبی، ام.اس، زونا، روماتیسم، آرتریت و افسردگی استفاده می نمایند.در این فرایند متناسب با نوع بیماری درمانگر از نیش زنبور، سم زنبور یا دیگر فرآورده‌های زنبور عسل استفاده می‌کند.در واقع با تزریق نیش طبیعی زنبور عسل یا سم آن به بدن سبب تحریک سیستم ایمنی بدن شده و با افزایش تولید آنتی بادی ها در بدن قدرت دفاعی بدن را در برابر عوامل بیماری زا و مقابله با آن افزایش می دهند.

درمان ورم نیش حشرات


عقرب چیست؟

عقرب ها حشراتی کوچک هستند که دارای هشت پا بوده و با داشتن یک دم برگشته به سمت بالا حاوی نیش مرگ آوری می باشند .این جانور عموما در رنگهای مختلفی از قبیل زرد مایل به قهوهای، قهوهای، خاکستری و سیاه و در اندازه ای بین 18-5/1 سانتی متر دیده می شوند .در هنگام گزیدگی توسط عقرب فرد با احساس سوزشی در محل گزیدگی مواجه می شود .


علایم ناشی از گزیدگی توسط نیش عقرب شامل موارد زیر می باشد:

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق
  • حالت تهوع و استفراغ
  • تشنج
  • عدم تعادل هنگام راه رفتن
  • بی اختیاری ادرار و مدفوع
  • تکلم منقطع
  • انقباضات ماهیچهای
  • درد شکم
  • کاهش کارکرد سیستم تنفسی
  • کاهش شدید فشار خون
  • در موارد شدید ایست قلبی

 درمان نیش عقرب چیست؟

درمان نیش عقرب به صورت خانگی استفاده از کمپرس یخ ،شست و شوی محل زخم ،استفاده از برگ اسطوخدوس،برگ نعناع ،برگ سیب زمینی و عصاره پیاز به صورت موضعی می باشد .در صورت بروز علایم شدیدتر می بایست هرچه سریعتر فرد آسیب دیده را به نزدیکترین بیمارستان منتقل نمایید .

گزیدگی در کدام محل بدن توسط حشره خطرناک است؟

اکنون می خواهیم بدانیم گزیدگی در کدام محل بدن توسط حشره خطرناک است ؟در صورت گزیدگی در هر یک از نقاط معرفی شده در زیر برای جلوگیری از قطع علایم حیاتی حتما به بیمارستان مراجعه نمایید:

  • گردن
  • رگ های سطحی بدن
  • قلب
  • چشم ها و..

درمان ورم نیش حشرات به صورت خانگی

جهت درمان ورم نیش حشرات به صورت خانگی می توانید از مواد زیر استفاده نمایید:

1- یخ

استفاده از کمپرس یخ اولین اقدام در درمان ورم ناشی از نیش حشرات می باشد .با استفاده از این روش درد شما کاهش یافته و از بروز التهاب جلوگیری می شود .کافیست تکه های یخ  رادر پارچه نازکی قرار دهید و با قرار دادن آن بر روی منطقه آسیب دیده به  مدت 15 دقیقه از شدت تورم و درد بکاهید.

درمان نیش عقرب


2-جوش شیرین

جوش شیرین ماده ای قلیایی  است که در خنثی نمودن سم اسیدی موثر بوده و از این رودر کاهش درد، خارش و تورم  پس از گزیدگی سودمند می باشد.برای کاهش علایم ذکر شده کافیست 1 قاشق چای خوری جوش شیرین را با کمی آب  به صورت خمیر در آورید و سپس بر روی محل گزش به مدت 10 دقیقه قرار داده و سپس موضع مورد نظر را با آب ولرم بشویید.

نیش زنبورهای زرد


3-سرکه سیب

استفاده از سرکه سیب در خنثی سازی اسید موجود در زهر حشره موثر است.برای کاهش درد ،خارش و تورم یک توپ پنبه  ای  را به سرکه سیب آغشته نموده و سپس به مدت 10 دقیقه بر روی موضع مورد نظر قرار دهید.

زنبورهای گاوی


4-عسل

استفاده از عسل جهت درمان نیش زنبور عسل سودمند بوده و سبب کاهش خطر ابتلا به عفونت خواهد شد . عسل  را  بر روی منطقه آسیب دیده گذاشته و پس از خشک شدن موضع را بشویید.

نیش زنبورهای عسل


5-ژل آلوئه ورا 

یکی دیگر از مواد مفید برای درمان نیش زنبور عسل استفاده از گیاه یا ژل آلوئه ورا می باشد.این ژل می تواند درد، تورم و خارش را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهد .کافیست این ژل را به محل گزش حشره بمالید .

نیش حشرات


6- آسپرین

استفاده از آسپرین روش مناسب دیگری برای خنثی کردن سم و بهبود سریع می باشد. برای بهره مندی از خواص ضد التهابی این قرص آسپرین را له کرده و با افزودن چند قطره  آب  به آن خمیری بسازید و خمیر به دست آمده را بر روی محل نیش زدگی بمالید و پس از 10 دقیقه موضع را بشویید .

گزیدگی با نیش زنبور


7-خمیر دندان

قرار دادن خمیر دندان روش درمانی دیگری جهت درمان نیش زنبور عسل می باشد.با قرار دادن خمیر دندان بر روی منطقه آسیب دیده ی توانید تا حدود بسیار زیادی تورم و التهاب ناشی از گزیدگی را کاهش دهید .

نیش عقرب


پیشگیرى از گزیدگی توسط حشرات

  1. در فصول گرم سال از ماندن طولانی مدت در فضاهای باز که امکان وجود زنبور یا سایر حشرات در آن می باشد جدا خودداری نمایید .
  2. از نوشیدن مایعات شیرین و چسبناک خوددارى کنید.
  3. با نزدیک شدن زنبور به خود به جای ترس سریعا زنبور را از خود دور کرده و یا او را بکشید.
  4. پس از گزش توسط نیش زنبور از انجام ورزش و استحمام با آب داغ جدا خودداری نمایید .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *