نخود سبز یکی از گیاهان مغذی است که حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد .اکنون که فصل بهار رسیده است می توانید این گیاه خوشمزه را تهیه کرده و در تهیه انواع غذاها از آن استفاده کنید تا از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید . در این نوشته سلامت وب قصد داریم تا شما را با فوائد تغذیه ای نخود سبز آشنا نماییم . |
ارزش تغذیه ای نخود سبز
نخود سبز گیاهی مغذیست که منبع غنی از ویتامین هایی نظیر ویتامین k,B1,A,C,B2,B6 و املاح معدنی نظیر منگنز ،پتاسیم ، فسفر ،فولات ،منیزیم ،مس و آهن می باشد .نخود سبز یکی از سبزیجات نشاسته ایست که هر فنجان آن دارای 134 کالریست و در نتیجه دارای کالری بسیار پایینی می باشد از این رو مصرف این سبزی در رژیم های کاهش وزن بسیار مفید است .
خواص درمانی نخود سبز
- این سبزی با دارا بودن آنتی اکسیدانی به نام ویتامین ث باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و میزان جذب آهن را در بدن افزایش می دهد.این سبزی می تواند در کاهش آسیب های وارده به قلب و عروق نقش پیشگیری کننده ای داشته باشد .
- مصرف این گیاه به علت داشتن فولات در زمان بارداری از ایجاد نقائص عصبی جنینی جلوگیری می کند.
- این گیاه با بهره مندی از سطح بالایی از فیبر موجب جلوگیری از ابتلا به یبوست می شود.
- این سبزی با دارا بودن سطح بالایی از ماده معدنی آهن بهترین درمان برای کم خونی می باشد .
- ویتامین های گروه ب در این گیاه مانع از بروز هموسیتئین و در نتیجه پوکی استخوان می شود .
- مصرف این گیاه به علت بالا بودن میزان ویتامین k در این گیاه در پروسه لخته شدن خون و سرعت بخشیدن به آن پس از زخم ها و اعمال جراحی سودمند است .
- مصرف این سبزی در زیاد نمودن شیر مادران موثر است .
مصرف نخود سبز به چه افرادی توصیه نمی شود؟
- مبتلایان به نقرس
- دیابتی ها
- مبتلایان به مشکلات و بیماری های کلیوی
در هنگام خرید نخود سبز به چه نکاتی باید توحه نمود؟
غلاف نخود تازه و با کیفیت سبز تیره و دارای دانه ای کاملا گرد به رنگ سبز چمنی می باشد و غلاف کاملا پر و بدون جای خالیست .پوست دانه ها باید کاملا سبز بوده و تازه و جوان باشد .