بیماری خاموش پوکی استخوان با تحلیل بافت استخوانی مفاصل را به تدریج تخریب کرده و سبب ایجاد درد و کاهش سطح تحرک مفاصل می شود.این بیماری به علت کمبود شدید ویتامین دی و کلسیم به وجد می آید .ساده ترین راه برای تشخیص ابتلا به این بیماری انجام تست سنجش تراکم استخوان و آزمایش ویتامین دی می باشد اما این بیماری نشانه هایی دارد که با اطلاع از آن ها می توانید سریع تر درمان را شروع کرده و از عوارض این بیماری در امان بمانید .این مقاله به بررسی این نشانه ها پرداخته است. |
-
درد و اسپاسم های عضلانی
وجود درد و اسپاسم در عضلات و مفاصل می تواند نشانه ای از ابتلا به پوکی استخوان به شمار آید.این علایم می تواند نشانه کاهش تدریجی بافت استخوانی ابتلا به این بیماری باشد .در صورت مشاهده این نشانه هر چه سریع تر جهت انجام اقدامات تشخیصی به پزشک مراجعه کنید.
-
ناتوانی جسمی
احساس درد در مفاصل شما را در انجام فعالیت های بدنی دچار مشکل کرده و میتواند نشانه ای از ابتلا به پوکی استخوان در شما باشد .کمر درد و پا درد خود را جدی بگیرید و در صورت داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان یک متخصص ارتوپدی ملاقات کنید .
-
کاهش ویتامین D
کاهش ذخایر ویتامین دی در بدن در صورت عدم درمان می تواند عاملی جهت ابتلا به پوکی استخوان محسوب شود .برای رفع این مشکل ویتامین دی خود را به صورت دوره ای چکاب کرده و از مصرف شیر ، تخم مرغ ، ماهی های چرب و مکمل های این ویتامین غافل نشوید .
-
کوتاه شدن قد
کوتاه شدن قد با افزایش سن ارتباط مستقیمی دارد.البته افت کیفیت استخوان ها،و ابتلا به پوکی استخوان نیز می تواند در کوتاه شدن قدتان دخیل باشد که جهت بررسی این موضوع معاینات منظم توسط پزشک توصیه می شود.
-
از دست دادن قدرت در گرفتن اجسام
بروز مشکل در دست گرفتن اجسام می تواند نشانگر ابتلا به پوکی استخوان بوده که با مراجعه به متخصین طب فیزیکی و انجام تمرینات قدرتی ساده و تقویت عضلات دست این مشکل را برطرف نمایید.
-
مشکلات لثه
التهابات لثه ای یا پریودنتیت اغلب مهم ترین نشانه پوکی استخوان بوده و کاهش تراکم استخوان آرواره سبب تحلیل لثه و ایجاد مشکلاتی در لثه هایتان می شود.