گیاه گل ‌مغربی معرفی+ استفاده‌های درمانی و نحوه مصرف گل‌ مغربی

گیاه گل مغربی یکی از بهترین و قوی‌ترین گیاهان دارویی است که به علت دارا بودن خواص درمانی فراوان در زمره مفیدترین گیاهان دارویی طبقه‌بندی شده است. این داروی طبیعی در درمان بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها کاربرد وسیع و گسترده‌ای داشته و اهداف و خواص دارویی این گیاه کاملاً اثبات شده است. به همین دلیل در نوشته امروز سلامت وب تصمیم گرفته‌ایم، شما را با این ماده ارزشمند و مصارف درمانی فوق‌العاده آن آشنا نماییم پس با ما همراه باشید.
قرص پیوراریا میریفیکا بزرگ کننده سینه نی نی سایت
قرص پیوراریا میریفیکا چیست

گیاه گل مغربی معرفی

گیاه گل مغربی با نام انگلیسی Evening primrose و نام علمی Oenothera-biennis یکی از گیاهان قدیمی پر فایده است که هزاران سال پیش تا کنون استفاده از آن برای کاهش علائم و درمان بسیاری از بیماری‌ها متداول بوده است. این گیاه در افزایش سلامتی و تقویت بدن بسیار مؤثر بوده و جزء محبوب‌ترین و پرطرفدار‌ترین گیاهان شفا بخش شناخته شده است. طبع گل مغربی سرد و خشک بوده و نام‌های دیگر گل مغربی شامل علف خر یا حشیشه الحمار و پامجال شب می‌باشد.


مشخصات ظاهری گیاه گل مغربی

این گیاه گیاهی دوساله، گلدار، دو لپه ای متعلق به راسته مورد سانان و تیره گل مغربیان است که دارای 125 گونه متعدد می‌باشد. این گیاه دارای ارتفاعی در حدود 50 سانتی متر تا یک متر بوده و ریشه‌های ضخیم و گوشتی به رنگ قرمز دارد. برگ‌ها ساده و نیزه‌ای شکل ، ساقه نازک و کرک‌دار و گل‌های این گیاه فنجانی و خوشه ای شکل و به رنگ زرد می‌باشد. فصل شکوفایی گل‌ها از اواخر بهار تا فصل تابستان بوده و میوه این گیاه شکل کپسول و حاوی دانه‌هایی به رنگ قهوه‌ای روشن تا تیره می‌باشد. تکثیر گل مغربی به 2 روش کاشت بذر و قلمه‌زدن صورت گرفته و اندام دارویی گل مغربی بذر‌های کاملاً رسیده و گل های این گیاه می‌باشد.


علت نامگذاری این گیاه به نام گل مغربی چیست؟

گل‌های این گیاه معمولاً پس از غروب آفتاب شکفته می‌گردد و عطر دل‌انگیزی را در فضای پیرامون خود منتشر می‌نماید از همین رو این گیاه گل مغربی نامیده شده است.


تاریخچه استفاده از گل مغربی

این گیاه بومی مناطق آمریکای شمالی و جنوبی بوده و امروزه کشور چین بزرگ‌ترین تولید کننده و پرورش دهنده این گیاه در جهان شناخته شده است.در حدود یک قرن پیش کشاورزان چینی با استفاده از ریشه‌های این گیاه و ترکیب نمودن آن با آرد و برخی مواد دیگر کیک‌های مخصوصی را تهیه و یا جهت تغذیه دام‌های خود از این گیاه استفاده می کردند. سپس این گیاه به عنوان یک گیاه زینتی مورد توجه و استفاده قرار گرفت و سر انجام در سال 1879 میلادی پس از انجام برخی آزمایشات بر روی این گیاه خواص دارویی این گیاه به اثبات رسیده و این گیاه به عنوان یک دارو گیاهی شاخته شد و پس از آن کاشت و پرورش این گیاه افزایش یافت و کاشت و پرورش این گیاه در کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز مورد توجه قرار گرفته و در این مناطق به سرعت گسترش یافت. امروزه کاشت این گیاه در ایران در مناطقی از استان اصفهان، همدان و … نیز رواج پیدا نموده است.


ترکیبات شیمیایی موجود در گل مغربی

دانه‌های گیاه گل مغربی حاوی روغن‌ها و اسید‌های چربی به نام لینولئیک‌اسید و گامالینولیک‌اسید، اولئیک‌اسید، پالتمیک‌اسید، استئاریک‌اسید و استروئیدها، کامپسترول و تاسیسترول‌ها می‌باشد. وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی هم چون توکوفرول‌ها، فلانوئید‌ها و بتاسیسترول‌ها و ویتامین ای، امگا3، امگا6 به همراه سایر ترکیبات نام‌برده سبب افزایش اثربخشی این گیاه برای مقاصد درمانی شده است


خواص درمانی گیاه گل مغربی

این گیاه دارای مزایا و فوائد درمانی بسیار ارزشمند است که در ادامه این نوشته شما را با برخی از مهم ترین ویژگی‌ها و خواص درمانی گیاه گل مغربی در طب سنتی آشنا می‌نماییم.


1- برطرف کننده علائم سندروم پیش از قاعدگی

اگر شما نیز جزو افرادی هستید که از علائم پیش از قاعدگی رنج می‌برید و برخی علائم جسمی و روانی مربوط به این دوران شما را آزار می دهد خبر خوش برایتان داریم، با مصرف گل مغربی شما به راحتی می‌توانید این علائم را تحت کنترل خود در آورده و زندگی روتین خود را تجربه نمایید. شما با مصرف مکمل‌های حاوی روغن گل مغربی و یا دمنوش این گیاه به آسانی می‌توانید سطح هورمون‌های زنانه را در بدن خود تنظیم نموده و از بروز سندروم پیش از قاعدگی هم‌چون یبوست، نفخ، آکنه، بدخلقی و تحریک‌پذیری بالا جلوگیری نمایید. این گیاه دارای اثرات ضد التهابی بوده و در کاهش درد سینه‌ها (ماستالژیا) قبل از پریودی تاثیر بسزایی دارد.


2- درمان کیست پستان

درصد بسیار بالایی از خانم ها در طول زندگی خود دچار کیست پستان می‌شوند و اگر چه دلیل اصلی …….. این امر تا کنون مشخص نشده است اما نتیجه‌ی تحقیات نشان داده است مصرف گیاه گل مغربی به همراه مکمل‌های حاوی ویتامین ای و امگا3 در کاهش اندازه کیست و از بین رفتن آن‌ها می‌تواند نافع و مؤثر می باشد.


3- درمان روماتیسم

روماتیسم یکی از بیماری‌های التهابی است که مفاصل را در گیر کرده و سبب خشکی و دردناک شدن آن‌ها می‌گردد. گیاه گل مغربی به علت دارا بودن سطح بالایی از اسید‌های چرب و ویتامین ای دارای خواص ضد التهابی بوده و تأثیر فوق‌العاده‌ای در ساختمان سلول‌ها و استخوان ها دارد. با استفاده از این گیاه به راحتی می‌توان درد‌های مفصلی ناشی از این بیماری و همچنین التهابات پوستی ناشی از بیماری پسوریازیس را تسکین داده و سطح التهاب را در بدن کاهش داد.


4- مفید برای پوست

خواص گیاه گل مغربی برای پوست شامل درمان اگزمای پوستی، رفع التهابات پوست، درمان خشکی پوست و درمان جوش و آکنه می‌باشد. این گیاه بهترین و قوی‌ترین مرطوب کننده و آب‌رسان پوست بوده و در افزایش قابلیت ارتجاعی پوست اثر شگفت‌انگیزی به همراه دارد.


5- تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از مزایای شگفت‌انگیز روغن گل مغربی تقویت سیستم ایمنی و افزایش توان و قدرت بدن در مقابله با عوامل بیماری‌زا می‌باشد. این محصول تقویت کننده و نیروبخش بوده و با بهبود قوای جسمی دارای اثرات درمانی بالایی می‌باشد.


6- درمان تخمدان پلی‌کیستیک

سندروم تخمدان پلی‌کیستیک یکی از اختلالات شایع هورمونی زنانه است که می‌تواند در قدرت باروری زنان و بی‌نظمی عادت ماهیانه تاثیرات منفی به همراه داشته باشد. این موضوع بیشتر به علت عملکرد غیر طبیعی تخمدان‌ها به وجود آمده و برای درمان این اختلال گل مغربی گیاهی مفید و کار آمد شناخته شده است. این گیاه با تنظیم سطح هورمون‌های LH و FSH باعث بهبود سندروم تخمدان پلی‌کیستیک می‌گردد.


7- ضد سرطان

روغن گل مغربی یک منبع طبیعی گیاهی برای محافظت از پیری سلولی و محافظت از سلول‌ها در برابر اثرات مخرب استرس اکسیداتیو می‌باشد. اسید های چرب و آنتی اکسیدان‌های درون این ماده از بدن در برابر ابتلا به انواع سرطان‌ها علی‌الخصوص سرطان سینه و سرطان‌های مربوط به دستگاه گوارش محافظت می‌نماید.


8- سلامت کبد

گل مغربی به علت دارا بودن اسید‌های چرب ضروری و ویتامین‌ ای برای تأمین سلامت کبد نیز بسیار مفید و سودمند است و می‌تواند از بروز کبد چرب و سایر بیماری‌های کبدی که ناشی از کم کاری کبد می‌باشد جلوگیری کند.


9- کاهش علائم یائسگی

خواص گل مغربی برای زنان بی‌شمار و گسترده بوده و می‌توان این گیاه را گیاهی بسیار مفید و پر‌خاصیت برای زنان معرفی نمود. این گیاه در تنظیم سطح هورمون‌های زنانه و کاهش سطح هورمون تستستورون نقش مؤثری داشته و می‌تواند سبب کاهش علائم یائسگی هم‌چون گر گرفتگی و درد مفاصل گردد.


10- سایر خواص

  • درمان پوکی استخوان
  • درمان علائم بیماری MS
  • کاهش سر درد
  • کاهش کلسترول خون
  • بهبود عملکرد اعصاب حسی
  • درمان ناتوانی جنسی در مردان
  • کاهش وزن 
  • کاهش فشار خون

نحوه استفاده از گل مغربی

برای بهره‌مندی از تمامی خواص نامبرده شما می‌توانید از دمنوش گل مغربی، روغن گل مغربی و قرص‌ها و کپسول‌های حاوی روغن گل مغربی که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد استفاده نمایید.طرز تهیه دمنوش گل مغربی بسیار ساده است .پس از تهیه گل و برگ‌های خشک شده گل مغربی مقداری ازآن را درون قوری ریخته و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید، 15 دقیقه زمان دهید تا دم بکشد سپس قوری را از روی حرارت برداشته و محتویات آن را صاف کرده و با شیرین کردن دمنوش خود با عسل ارگانیک و نوشیدن آن از خواص شفابخش این گیاه استفاده نمایید.


عوارض گیاه گل مغربی

برای جلوگیری از بروز مضرات و عوارض گیاه گل مغربی به موارد زیر توجه نمایید:

  • از مصرف این دمنوش و فراورده‌های آن در دوران بارداری و شیردهی بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.
  • از مصرف همزمان این گیاه با دارو‌های رقیق کننده خون خودداری نموده و از مصرف این گیاه 2 هفته قبل و بعد از عمل جراحی خودداری کنید.
  • زیاده روی در مصرف قرص گل مغربی و با دمنوش گل مغربی سبب بروز مشکلات گوارشی و تشنج در بعضی از افراد می‌گردد لذا در مورد میزان مصرف مجاز این ماده با توجه به شرایط جسمی و عمومی خود حتماً با پزشک مشورت نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top