گوشت شتر‌مرغ چه ویژگی‌هایی دارد؟ خواص، مضرات و نحوه خرید گوشت شتر‌مرغ

گوشت شتر‌مرغ یکی از منابع غذایی بسیار پر‌ارزش است که به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بسیار بالا در زمره بهترین گوشت‌های مصرفی برای سبد خانوار در نظر گرفته شده است. چنان چه می‌خواهید در مورد این ماده غذایی اطلاعات کامل‌تری به دست آورید به ادامه مقاله امروز سلامت وب توجه بفرمایید.

گوشت شتر‌مرغ چیست؟

گوشت شتر‌مرغ به انگلیسی (Ostrich meat)  نوعی گوشت قرمز است که از پرنده‌ای به نام شتر‌مرغ که بزرگ‌ترین پرنده‌ی موجود بر روی کره‌ی زمین است به دست آمده و تهیه می‌شود. تردی این گوشت بالا بوده و طعم گوشت شتر‌مرغ در مقایسه با گوشت گوساله خوش طعم‌تر و لذیذ‌تر می‌باشد. بیشترین گوشت این پرنده از پاهای شتر‌مرغ به دست آمده و دارای کیفیت بسیار بالایی می‌باشد.

خاصیت گوشت شترمرغ


مقایسه گوشت شتر‌مرغ با سایر گوشت های مصرفی

گوشت این پرنده یکی از کم چربی‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز است که در مقایسه با سایر گوشت‌های قرمز(گوسفند، گوساله و …..) کلسترول بسیار کمتری دارد. بهتر است بدانید کالری، کلسترول و چربی گوشت این پرنده حتی از گوشت مرغ و بوقلمون نیز پایین‌تر نبوده و درمقایسه با سایر گوشت‌های مصرفی، گوشت شتر‌مرغ آهن بالاتری دارد.

خرید گوشت شترمرغ


ارزش غذایی گوشت شتر‌مرغ

ارزش غذایی گوشت شتر‌مرغ با گوشت سایر حیوانات متفاوت است. چربی پایین و درصد بالای آمینو اسید‌های اشباع و غیر اشباع به همراه مقادیر فراوانی پروتئین و ویتامینE، ویتامین B6 ، ویتامین B12 ، تیافین، ریبو فلاوین، نیاسین، فسفر، روی، سلنیوم و … در این ماده غذایی سبب بالا رفتن ارزش غذایی این ماده شده است.


خواص درمانی و دارویی گوشت شتر‌مرغ

مصرف گوشت این پرنده دارای مصارف درمانی و دارویی فراوانی است لذا تمامی افراد می‌توانند با مصرف گوشت این پرنده از معجزات درمانی آن بهره‌مند شوند.


1- کاهش وزن و لاغری

مصرف گوشت شتر‌مرغ در رژیم‌های لاغری گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌آید.چرا که چربی این گوشت بسیار پایین است و مصرف آن باعث احساس سیری می‌شود. خاصیت سیر کنندگی بالای گوشت شتر‌مرغ باعث کاهش اشتها، جلوگیری از پر‌خوری و کاهش وزن سریع در رژیم‌های لاغری و جلوگیری از کم‌خونی خواهد شد.

خاصیت گوشت شترمرغ


2- کاهنده فشار خون

مصرف این ماده غذایی مفید و پرخاصیت به علت دارا بودن سدیم بسیار پایین برای بیماران مبتلا به فشار خون بسیار مفید است. این گوشت به علت دارا بودن اسید‌های چرب فراوان و امگا‌3 بالا بهترین گوشت مصرفی جهت تغذیه افراد سالمند و بیماران قلبی و عروقی به شمار می‌رود.


3- کاهنده درد و اسپاسم‌ های عضلانی

طبع گوشت شتر‌مرغ بسیار گرم وخشک است لذا مصرف آن می‌تواند موجب دفع بلغم و سردی بدن گردد و بدین ترتیب می‌تواند در کاهش درد‌های مفصلی، درد سیاتیک و … مفید ومؤثر باشد. همچنین مصرف خوراکی و موضعی یعنی ماساژ مفاصل با روغن شتر‌مرغ باعث تقویت عضلات و سرعت حرکت اطفال می‌شود.


4- بهبود عملکرد سیستم عصبی

مصرف گوشت این پرنده ده برابر بیشتر از سایر گوشت‌ها موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و دستگاه ایمنی بدن می‌شود رشد سلول‌های عصبی با مصرف این ماده افزایش یافته و قدرت عملکردی مغز بیشتر و بهتر می‌گردد.


5- درمان کم‌ خونی

رنگ این گوشت نسبت به گوشت گاو وگوسفند و بوقلمون تیره‌تر بوده و علت آن وجود آهن بالا در این گوشت می‌باشد. از این رو مصرف این گوشت به افراد کم خون، زنان باردار جهت خون‌سازی پیشنهاد می‌شود.


6- درمان کبد چرب

کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع است که بیشتر درافراد مبتلا به چاقی، افراد مبتلا به هپاتیت و افرادی که از غذا‌های چرب و سرخ کرده استفاده می‌کنند دیده می‌شود. این بیماری بیشتر با علائمی چون خستگی معلوم، کاهش وزن و حالت تهوع و درد در سمت راست شکم نمایان می‌گردد. در صورت ابتلا به این بیماری مصرف گوشت قرمز به جز گوشت شتر‌مرغ را محدود نموده و مصرف ماهی و میگو به علاوه گوشت شتر‌مرغ را افزایش دهید.


7- درمان دیابت

گوشت این پرنده فاقد قند است و شاخص گلسیمی این گوشت صفر است لذا مصرف آن برای افراد دیابتی مفید می‌باشد.

گوشت شترمرغ و خواص آن برای دیابت


8-مفید برای سلامت زن باردار و جنین

گوشت شترمرغ سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی بوده و بخش عظیمی از اسیدهای چرب امگا3،امگا6و امگا9 است و از همین رو مصرف آن در دوران بارداری می تواند تمامی نیازهای تغذیه ای مادر و جنین را تامین کرده و سلامتی جنین و افزایش هوش جنین را تضمین نماید.


آیا چربی شتر‌مرغ بی ضرر است؟

شتر‌مرغ دارای 3 نوع چربی است. نوع اول برای بهبود و درمان زخم معده مفید بوده و نوع دوم جهت مصارف خوراکی مناسب است. سومین نوع چربی نیز خوراکی نبوده و جهت تهیه روغن ماساژ درمانی از آن استفاده می‌شود.همچنین این روغن برای محافظت از زیبایی پوست نیز مفید و کاربردی بوده و یکی از روغن‌های مصرفی کلئوپاترا و ملکه سبا به به شمار می‌رود.


نکاتی در مورد نحوه طبخ گوشت شتر‌مرغ

این گوشت، یک گوشت طعم‌دار است و مزه وطعم آن کاملاً با گوشت مرغ متفاوت است. پخت صحیح این گوشت سبب مشابهت طعم آن با استیک می‌گردد. لذا با توجه به بافت ضعیف و لطیف این گوشت از پخت زیاد این گوشت به دلیل خشک شدن آن جداً خودداری نمایید.مصلح گوشت شتر مرغ سرکه و روغن بوده و بدین طریق می‌توان طبع گرم وخشک شتر‌مرغ را متعادل نمود.


چرا باید از گوشت شتر‌مرغ استفاده کنیم؟

علاوه بر مزایای درمانی نامبرده این ماده غذایی در مقایسه با سایر گوشت‌های مصرفی از لحاظ کیفیت، قیمت و …. جهت مصرف مفید‌تر و اقتصادی‌تر است، به عنوان مثال یک کیلو گوشت گوسفندی دارای پوست اضافه، غده ،آشیل یا تاندون، چربی و رگه هست (با توجه به قسمت خریداری شده) که پس از خرید قصاب آن را تمیز کرده و حدود 5 درصد از گوشت در این مرحله از بین می‌رود. پس از پخت نیز حدود 20 تا 40 درصد گوشت به علت وجود استخوان از بین رفته در واقع مقدار خالص گوشت بدست آمده حدود 60 تا 80 درصد است.اما شما در هنگام خرید گوشت شتر‌مرغ گوشت بدون چربی و استخوان و بدون دور ریز را تحویل خواهی گرفت.


در پایان

گوشت شتر‌مرغ غذایی سالم ومفید برای تمام افراد جامعه و حتی افرادی که از خوردن گوشت قرمز منع شده‌اند می‌باشد.قسمت‌های مورد استفاده گوشت شتر‌مرغ شامل ران، فیله، گردن، کتف و بال، راسته، دنده، قلم، دل وجگر و سنگدان است و مصرف این گوشت علاوه بر فواید درمانی از لحاظ مالی نیز کاملاً به صرفه و اقتصادی است.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top