هموروئید چیست؟+روش های مختلف درمان هموروئید

هموروئید یکی از بیماری های مقعدی بسیار متداول است که می تواند بسیاری از مردم را مبتلا نماید .تقریبا بیش از نیمی از مردم در طول زندگی خود با هوروئید و یا نشانه های آن روبرو می شوند بنابراین با توجه به شیوع این بیماری بهتر است با این بیماری ،علایم آن ،علل ابتلا به آن ،نحوه درمان و راه های جلوگیری از ابتلا به آن آشنا شویم.سلامت وب در مقاله امروز خود به تشریح تمامی عناوین نامبرده می پردازد.

هموروئید چیست ؟

هموروئید همان طور که از نامش پیداست یک بیماری مقعدی متداول است که از نام هموروئید بالش های طبیعی درون مقعد گرفته شده است .این بالش های طبیعی پر از عرق خونی بوده و در انتهای راست روده و در درون مقعد قرار دارند.در واقع هموروئید ها به همراه یک عضله حلقوی به نام اسفنکتر مقعد به کنترل و دفع اجابت مزاج کمک می کنند و به دو نوع خارجی و داخلی تقسیم می شوند .اما در اثر یبوست مداوم برخی بیماران هموروئیدشان بزرگ می شود و بنابراین دچار بیماری هموروئید می گردند .بنابراین هیچ‌کس در برابر ابتلا به هموروئید مصون نیست.پس بهتر است با هموروئید و علایم آن بیشتر آشنا شوید.

هموروئید


علایم ابتلا به هموروئید چیست؟

مهم ترین علایم هموروئید بزرگ شده موارد زیر می باشد:

  1. خونریزی مقعدی
  2. خارش مقعدی
  3. خروج مخاط یا خونریزی از هموروئید
  4. تورم هموروئید
  5. خارج شدن هموروئید از مقعد
  6. ناراحتی در هنگام نشستن
  7. تراوش مدفوع
  8. اجابت مزاج دردناک
  9. وجود خون بر روی دستمال توالت پس از اجابت مزاج

عکس هموروئید


درجه بندی هموروئید

هموروئید ها بسته به شدتشان به طبقات زیر تقسیم می شوند که در زیر درجه بندی هموروئید را مشاهده می فرمایید:

  • درجه ۱: هموروئید داخلی یا هموروئیدهایی نسبتاً بزرگ که از بیرون مقعد دیده نمی‌شوند.
  • درجه ۲: هموروئید خارجی یا هموروئیدهای بزرگ‌تری که ممکن است گاهی از مقعد بیرون آمده و مجددا خود به درون مقعد بازگردند .
  • درجه ۳:هموروئیدهایی که هنگام دفع یا فعالیت‌های فیزیکی از مقعد بیرون آمده و به خودی به درون مقعد بازنمی‌گردند.
  • درجه ۴: هموروئیدهایی که همیشه بیرون مقعد هستند و نمی‌توان آن‌ها را به داخل فشرد.

انواع  هموروئید


مهم ترین علل ابتلا به هموروئید چیست؟

عواملی وجود دارند که به شروع هموروئید کمک می‌کنند و مهم ترین علل ابتلا به هموروئید شناخته می شوند که شامل موارد زیر می‌باشند:

  1. اضافه‌وزن
  2. بلند کردن روزمره اجسام سنگین
  3. افزایش سن
  4. بارداری و زایمان
  5. وراثت
  6. یبوست یا اسهال مزمن
  7. صرف زمان‌های طولانی بر توالت
  8. استفاده از رژیم غذایی با فیبر پایین، غذاهای پر ادویه و تند

درمان هموروئید با لیزر


هموروئید چگونه تشخیص داده می شود؟

اگرچه مردم فکر می‌کنند که هر نوع درد مقعدی هنگام استفاده از دستشویی هموروئید داخلی است اما بهتر است برای برسی مقعد و تشخیص هموروئید به یک جراح یا متخصص گوارش مراجعه کنید .چرا که اختلال مقعدی دیگری مانند برخی  بیماری‌ های پوستی، آبسه و کورک، ترک‌خوردگی پوست، بیماری‌ های جنسی، زگیل و زخم‌های التهابی نیز وجود دارند که می‌توانند موجب ایجاد علائمی مشابه با علایم هموروئید شوند که پزشک در بررسی مقعد با اعمال آرام یک انگشت با دستکش و روغن، به داخل مقعد شما و یا انجام پروکتوسکوپی می تواند این بیماری را به درستی تشخیص دهد .

درمان هموروئید


هموروئید چگونه درمان می شود؟

روش های مختلفی برای درمان همروئید وجود دارد که در ادامه سلامت وب امروز به معرفی آن ها می پردازیم:

23 3


1-اسکلروتراپی

اسکلروتراپی شیوه درمانی رایجی برای درمان رگ های واریسی است که به طور معمول برای درمان این عارضه نیز کاربرد فراوانی دارد .با تزریق یک ماده شیمیایی (اسکلروسانت) به رگ جهت تخریب داخلی‌ ترین دیواره رگ و ایجاد لخته‌ از جریان خون در رگ ممانعت می شود. باگذشت زمان، رگ به یک بافت زخمی تبدیل‌ شده و سپس از بین می‌رود.


2-بستن کش

یکی از روش های درمان هموروئید بدون جراحی استفاده از کش می باشد .پزشک برای از بین بردن هموروئید با یک کش لاستیکی از ابزار کوچکی به نام رگ‌بند استفاده کرده و آن را از طریق یک لوله چراغ‌ دار وارد کانال مقعد می‌کند.اکنون پزشک با گرفتن هموروئید توسط یک انبر کوچک ، و چرخاندن سیلندر رگ‌ بند به سمت بالا سبب آزاد شدن کش لاستیکی بر پایه هموروئید می شود. کش با قطع ذخیره خونی هموروئید سبب از بین رفتن آن می شود.


3-انعقاد فروسرخ

در طی این فرایند پزشک با استفاده از وسیله ای که باریکه شدیدی از نور فروسرخ تولید می‌کند، موجب زخمی شدن بافت و قطع ذخیره خونی هموروئید می‌شود. این روش مناسب درمان هموروئید داخلی بوده و سبب تشکیل زخمی بر کانال مقعد می‌شود که بافت زخمی عروق مجاور را در همان مکان نگه داری نموده و از ورود آن ها به درون کانال مقعدی و التهاب آن جلوگیری می کند.


4جراحی هموروئید

در صورتی که در درمان هموروئید ناتوان شده باشید و هیچ گزینه درمانی برای درمان شما پاسخگو نباشد می توانید از روش جراحی هموروئید استفاده نمایید. جراحی برای درمان این بیماری شامل حذف این لخته ضایعه روده با یک شکاف کوچک است.

جراحی هموروئید


روش های خانگی درمان هموروئید

شایع ترین و موثرترین درمان خانگی هموروئید شامل موارد زیر می باشد که با استفاده از آن ها می توانید این عارضه را درمان کرده و تا حدود بسیار زیادی از عود مجدد آن جلوگیری نمایید .


1-مصرف مواد غذایی با فیبر بالا

ساده ترین و در دسترس ترین روش خانگی پیشگیری و درمان این بیماری مصرف مواد غذایی با فیبر بالا می باشد.این کار سبب می شود تا از ابتلا به یبوست و مدفوع سفت در امان مانده و موجب کاهش 50 درصدی علائم مستمر و خونریزی ناشی از این بیماری شوید .با مصرف روزانه 30 تا 35 گرم فیبر و مصرف مواد غذایی همچون آووکادو، توت، انجیر، کلم بروکسل، کدوحلوایی، لوبیا، عدس، آجیل، دانه کتان، تخم شربتی و کونیولا از یک رژیمم غذایی پر فیبر پیروی کنید.

درمان گیاهی هموروئید


2- نوشیدن آب فراوان

کمبود آب بدن در بروز یبوست و خشکی دستگاه گوارش نقش مهمی دارد .بنابراین برای رفع یبوست و روان شدن فعالیت دستگاه گوارش حداقل یک لیوان آب با هر وعده غذایی و به طور کلی روزانه 8 تا 10 لیوان آب بنوشید.

22 2


3-پرهیز از نشستن طولانی بر توالت

نشستن طولانی مدت بر توالت موجب بدتر شدن این عارضه و بیرون زدگی بیشتر هموروئید می گردد .بنابراین  در هنگام احساس اجابت مزاج سریعا به دستشویی رفته و از صرف زمان زیاد در توالت خودداری نمایید .پس از اجابت مزاج مقعد خود را تمیز شسته و با دستمالی تمیز خشک نمایید .

درمان خانگی هموروئید


4- گیاه درمانی کنید

استفاده از گیاهان دارویی مانند کوله خاس،شاه بلوط هندی ،عنبر سائل ،اسفرزه ،روغن سرو و گل بی مرگ می تواند به کاهش التهاب ناشی از این بیماری، بهبود گردش خون عروقی ،اجتناب از یبوست و تسکین دردهای ناشی از این عارضه کمک بسیاری نماید .این داروها را می توان به صورت خوراکی و یا موضعی مصرف نموده و از اثرات درمانی آن در درمان گیاهی هموروئید بهره مند گردید.

درمان هموروئید بدون جراحی


5- از پیکنوژنول استفاده کنید

استفاده از پیکنوژنول به صورت خوراکی و موضعی برای مدیریت حملات هموروئیدی به درمان هموروئید حاد کمک می‌کند.با استفاده از این مکمل که از پوست کاج فرانسه دریایی تهیه می شود به علت دارا بودن پروآنتوسیانیدین و اسیدهای فنلی می توانید این عارضه را درمان نمایید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top