با مدرن شدن جامعه و کم شدن فعالیتها و تحرک نیاز بدن به قند کاهش می یابد در صورتی که بسیاری از محصولات حاوی قند افزوده شده هستند.ّ
توجه” (دکستروز، فروکتوز، گلوکز، لاکتوز، مالتوز، ساکارز) یعنی قند افزوده شده |
اگر تمایل دارید احتمال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را در خود کاهش دهید، در این صورت کم کردن میزان قند افزودهشده به رژیم غذاییتان بسیار مهم خواهد بود.
همان طور که درباره قند و بیماریهای قلبی میدانید باوجوداینکه مصرف قند برای بدن خطرناک نیست، اما بدن ما برای داشتن عملکرد مناسب به قند نیازی ندارد.
قند افزودهشده – یعنی قندی که بهطور طبیعی در مواد غذایی یافت نمیشود- به معنی وجود کالری اضافه بدون بیشتر شدن ارزش غذایی (یعنی موادی مغذی آن خوراکی) هست.
انجمن قلب آمریکا، چنین توصیه میکند :
میزان قند افزوده خود را تا جایی کم کنید که کالری بهدستآمده از آن بیش از نیمی از کل کالری توصیهشده برای مصرف روزانهتان نباشد.
ردیابی قند افزودهشده به رژیم غذایی:
اولین قدم برای کاهش قند اضافهشده در رژیم غذاییتان، پیدا کردن آنها هست. مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که، متأسفانه شما نمیتوانید تنها با نگاه کردن به برچسب اطلاعات تغذیهای درجشده بروی محصول، بهآسانی به محتوای قند آن پی ببرید.
آنچه در مورد محتوای قند روی محصول ذکرشده است، هم شامل قند طبیعی و هم شامل قند افزودهشده هست. قند طبیعی در موادی نظیر شیر (لاکتوز) و میوهها ( فروکتوزی) نیز وجود دارد.
پس هر محصولی که در بردارندِ مواد لبنی مانند ماست، شیر یا خامه و یا میوه خشک یا تازه است در بردارندِ قند طبیعی نیز هست.
اسامی محصولاتی که حاوی قند افزوده هستند در ادامه آورده شده است:
- قند مالت
- ملاس
- شکر خام
- قند
- همچنین مولکولهای قند با پسوند “OSE” (دکستروز، فروکتوز، گلوکز، لاکتوز، مالتوز، ساکارز)
- شربت
- شکر قهوای
- ذرت شیرین شده
- شربت ذرت
- کنسانتره آب میوه