تعریق زیاد نشانه چیست؟روش های جلوگیری از تعریق زیاد

تعریق زیاد یکی از مشکلاتی است که می تواند فرد و اطرافیانش را آزار داده و در برخی موارد حضور در اجتماع و انجام فعالیت های اجتماعی فرد را مختل و دچار محدودیت  نماید .در بیشتر موارد عرق کردن زیاد نشانه یک بیماری است و لذا با مراجعه به پزشک می توان با ریشه یابی و پیدا نمودن علت از شر تعریق زیاد رها شده و این عارضه را تحت کنترل خود در آورد .اگر می خواهید در مورد روش های جلوگیری از عرق کردن زیاد اطلاعات بیشتر و کامل تری را کسب نمایید به ادامه نوشتار سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

تعریق زیاد چیست؟

تعریق زیاد hyperhidrosis  یکی از مشکلاتی است که می تواند بر روی کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی داشته و وضعیتی آزار دهنده و ناراحت کننده برای فرد تلقی شود .اگر چه بروز این عارضه در افراد چاق و دارای اضافه وزن شایع تر از سایرین می باشد اما بهتر است بدانید تعریق زیاد و بیش از حد در برخی موارد می تواند نشانه ابتلا به بیماری بوده و هشداری برای به به خطر افتادن سلامتی شما باشد .


چرا عرق می کنیم؟

اگر شما در هنگام قرار گرفتن در هوای گرم  و یا در هنگام کار و فعالیت عرق می کنید این امر خطرناک نبوده و به عنوان واکنش طبیعی بدن برای کاهش دمای بدن و خنک شدن بدن تلقی می شود .


علل تعریق زیاد

اگر در شرایط عادی و نرمال بیش دچار تعریق زیاد می باشید ممکن است دچار اختلالات مربوط به غده تیروئید،دیابت و یا عفونت بوده و از همین رو نیازمند مراقبت های پزشکی باشید .گرما، رطوبت هوا، تنش یا اضطراب از مهم ‌ترین علل تعریق زیاد سر و صورت و ابتلای افراد به بیماری ‌هایی مانند فشارخون بالا، سل، مالاریا ،بیماری‌های قلبی، سینه پهلو و بیماری ‌های کبدی و کلیوی نیز به عنوان علت تعریق پیشانی شناخته شده اند.تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، قاعدگی، یائسگی، بارداری و نیز علت تعریق زیاد  پیشانی و گردن بوده و  نارسایی‌های قلبی، اختلال در عملکرد غده تیروئید، انواع سرطان و دیابت نیز علت تعریق بدن در سالمندان می باشد.


عوامل ایجاد کننده تعریق زیاد از دیدگاه ابوعلی سینا

ابوعلی سینا مهم ترین عوانل ایجاد یا تشدید کننده این بیماری را ابتلا به بیماری های قلبی،اختلالات هورمونی،علل عصبی،اختلالات کلیوی،پرکاری تیروئید،سل،سرطان،زیاده روی در مصرف برنج ،چربی،شیرینی ،ادویه،مصرفد گرمی (خوراکی های تند و شیرین )،کالباس،سوسیس،پیتزا،سس،ساندویچ،رب،خرما،کنجد،حلوا،حلوا ارده،کمبود پتاسیم ،سیلیکون،زیادی ویتامین کا و ب3،کمبود کلسیم،سونا و مصرف سرکه عنوان نموده است.


انواع تعریق 

تعریق بدن به دو دسته تعریق عمومی و تعریق موضعی تقسیم می شود .در تعریق موضعی فرد تنها در نقاط یا موضعی خاصی از بدن همانند زیر بغل،کشاله ران،کف دست یا پا،سر و صورت اتفاق افتاده و بیشتر به دلیل مسایل ژنتیکی و یا نقص در سیستم عصبی می باشد .اما در تعریق عمومی یا تعریق شبانه سراسر بدن دچار تعریق گشته و این وضعیت را نشانه ای از ابتلا به بیماری ها یا سرطان لنفوم عنوان نموده اند .


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دچار تعریق زیاد می باشید و این موضوع کلافه تان نموده است به نحوی که در بیشتر موارد لباس هایتان خیس می شود و انجام امور روزمره شما با اختلال ایجاد شده است یا دچار تب ،سرگیجه،درد بدن ،بثورات جلدی و ….می باشید حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید .


روش های درمان تعریق زیاد

روش های متعدد و کارآمدی برای درمان عرق کردن وجود دارد که در ادامه به معرفی مهم ترین آن ها می پردازیم:


1.البسه نازک بپوشید 

در زمان قرار گیری در شرایطی هم چون گرمای هوا، انجام فعالیت‌های فیزیکی  یا استرس‌های شدید بدن گرم شده و در چنین شرایطی مغز به غدد عرق ریز بدن فرمان تولید قطرات عرق و روانه شدن آن ها را بر روی پوست می دهد.در چنین شرایطی پوشیدن البسه نخی ،نازک و کمی گشاد می تواند سبب عبور جریان هوا گردیده و به آسانی سبب جذب و تبخیر عرق گردد .


2.ضد عرق مصرف کنید

مصرف مام ها ،اسپری های خوشبو کننده می تواند تا حدود بسیار زیادی در کاهش میزان تعریق بدن نقش داشته باشد .این مواد با مسدود نمودن مجاری عرق از اتساع بوی بد عرق جلوگیری می نمایند .


3.از پودر بچه استفاده کنید 

استفاده از پودر بچه یا پودر تالک راه دیگر جلوگیری از تعریق زیاد و عرق سوز شدن است .شما می توانید از پودر بچه در زیر بغل ،کشاله های ران و سایر مناطق بدن نیز استفاده نموده و به آسانی بدنتان را از تعریق زیاد نجات دهید .


4.مصرف غذاهای تند ممنوع

مصرف غذاهای تند که دارای فلفل،سیر،زنجبیل،پیاز و …. است یکی دیگر از علل بروز تعریق زیاد و بدو شدن عرق است .توصیه می کنیم مصرف این مواد را محدود کرده و از سبزیجات و میوه جات تازه بیشتر استفاده کنید .


5.از استعمال دخانیات خودداری کنید .

استعمال دخانیات ،کشیدن سیگار،باعث گشاد شده عروق خونی و افزایش دمای بدن گشته و همین امر سبب زیاد شدن میزان عرق می شود .


6.به تدابیر ابوعلی سینا توجه نمایید.

ابوعلی سینا جهت درمان تعریق زیاد مصرف هم زمان ید و پتاسیم،مصرف نمک،مراجعه به متخصص غدد،شست شوی زیاد بدن با لیف،حمام آفتاب (قبلا پوست را به م کرده ی «چای +آب دریا » آغشته کنید ،نوشیدن آب فراوان ،مصرف ویتامین های آ و ث به مقدار فراوان،هنگام صبح ( اسفناج خام و هنگام عصر دم کرده ی سبوس برنج ( درمان عرق شبانه )،ضماد برگ جعفری ،جوشانده «برگ گردو (7)+گرد غوره (5)+مازو(4)»(بر حسب گرم) سه بار در هفته ( هر بار به مدت پانزده دقیقه بمالید )،تزریق سم بوتولینیوم ( به ویژه به کف دست یا پا) زیر نظر پزشک متخصص ،دم کرده گل طاووسی با چای،ضماد گلنار،ضماد مامیثا،ضماد «مردار سنگ +نشاسته +زاج سفید » را مفید دانسته است .


7.از تکنیک های نوین پزشکی استفاده کنید .

در صورت عدم درمان تعریق زیاد با هر یک از روش های نامبرده با توجه به نظر پزشک معالج و در صورت عدم مشکلی خاص ازدارو درمانی ،لیزر درمانی ، بوتاکس یا جراحی قطع کردن اعصاب منتهی به غدد عرقی استفاده نمایید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *