نقرس ،نوعی بیماریست که با افزایش میزان اسید اوریک در ارتباط است .در گذشته از نقرس به عنوان بیماری ثروتمندان نام برده می شد اما اکنون نقرس فقیر و غنی نمی شناسد و ممکن است گریبانگیر هر شخصی شود .این بیماری در صورت عدم درمان می تواند آسیبی جدی برای سلامت مفاصل و کلیه ها تلقی شود.اگر می خواهید با این بیماری و علایم و راه درمان آن بیشتر آشنا شوید ما خواندن این مطلب را به شما توصیه می کنیم . |
نقرس چیست؟
این بیماری در صورت افزایش میزان سطح اسید اوریک در خون به وجود می آید.مصرف فراوان موادی که حاوی اسید آمینه پورین می باشند سبب افزایش اسید اوریک خون و ابتلا به نقرس می شود .این بیماری با تورم و قرمزی و دردناک شدن مفاصل همراه است .میزان ابتلا به نقرس در مردان بیشتر از زنان بوده واحتمال ابتلا به این بیماری عموما در زنان یائسه به صفر می رسد .
عوامل ابتلا به بیماری نقرس کدامند؟
- افزایش سطح اسید اوریک خون
- عدم دفع اسید اوریک توسط کلیه ها
- مصرف غذاهای حاوی آسید آمینه پورین
- کم آبی بدن
- عوارض برخی داروها در دراز مدت نظیر آسپرین
- فشار خون بالا
- دیابت
- اضافه وزن شدید
- پسوریازیس
نشانه های ابتلا به بیماری نقرس چیست؟
بارزترین علامت این بیماری تورم ،قرمزی ،برجستگی و احساس درد شدید در مفصل انگشت شست پا ،مچ ،زانو ،آرنج و قوزک پا و حتی لاله گوش می باشد .در صورت افزایش اسید اوریک در سطح خون اسید اوریک به شکل کریستال هایی در مفاصل و کلیه ها رسوب کرده و ته نشین می شود و می تواند کلیه بیمار را نیز دچار اختلال و نارسایی نماید .با دادن یک تست خون ساده به خوبی می توان از میزان اسید اوریک و درصد احتمال ابتلا به نقرس آگاه شد .
اسید آمینه پورین در کدام مواد غذایی وجود دارد؟
گل کلم، مارچوبه، قارچ ، نخود، اسفناج ، نان های سبوس دار، مرغ، بوقلمون گوشت گوسفند، گوشت گوساله، جگر و قلوه موادی هستند که حاوی اسید آمینه پورین می باشند.
توصیه های درمانی به مبتلایان به نقرس
- با نوشیدن مقادیر زیادی اب در طی روز سبب کاهش و دفع اسید اوریک شوید.
- در صورت چاقی وزن خود را کاهش دهید.
- از مصرف غذاهای حاوی پورین پرهیز نمایید.
- مصرف زیاد روغن در غذاها سبب افزایش کلسترول و اسید اوریک می شود لذا از مصرف زیاد روغن بپرهیزید.
کدام مواد غذایی برای درمان بیماری نقرس مفید است؟
گیلاس ، توت فرنگی هویج ، خیار ،چغندر ،سیب ،موز ، لیموترش، البالو ،آناناس ،فلفل قرمز ،پرتقال و سایر مرکبات به علت داشتن ویتامین ث و موادی چون گردو و ماهی ها به علت داشتن امگا 3 بهترین مواد غذایی برای درمان نقرس می باشند .البته فراموش نکنید که زیاده روی در مصرف این مواد به علت داشتن ویتامین ث یکی از عوامل افزایش اسید اوریک می باشد .