غضروف ساز قوی

غضروف چیست؟ + معرفی بهترین و قویترین ترکیبات غضروف ساز

غضروف ها بافتی زنده و ارتجاعی هستند که در انتهای استخوان­ ها قرار گرفته ­اند و به سهولت حرکات مفصل کمک می ­کنند. این بافت حاوی سلول­ های بسیار زیادی به نام کندروسیت بوده و فواصل بسیار زیاد موجود در بین سلول ­های این بافت توسط پروتئین­ ها و قند پر شده است. با توجه به اهمیت این بافت در سلامت و استحکام استخوان­ ها در مقاله سلامت وب امروز تصمیم گرفته ­ایم تا بهترین و قوی­ترین غضروف سازها را خدمتتان معرفی نماییم.

غضروف و اهمیت آن برای بدن

غضروف یا کارتیلاژ (Cartillage) نوعی بافت همبند است که علاوه بر دارا بودن استحکام بسیار بالا دارای بافتی انعطاف ­پذیر بوده و در نقاط مختلف بدن از قبیل مفاصل، دیسک­ های بین مهره ­ای ستون فقرات، بینی و گوش وجود دارد .غضروف­ ها در واقع پیش ساز استخوان بوده و نقش حمایتی و ترمیمی برای استخوان ­ها دارند و به عنوان ماده­ ای لغزنده مسیر دویدن، پیچ و تاب خوردن و خم شدن ما را میسر می ­نمایند .


مواد اصلی تشکیل دهنده غضروف

غضروف ­ها از سلول­ های بسیار تخصصی به نام­های کندروسیت و کندوبلاست ساخته شده ­اند. علاوه بر این فیبروپلاست­ ها، کلاژن، پروتئوگلیکان ها و پروتئین­ های غیرکلاژنی را می­ توان در ساختار غضروف مشاهده نمود


مواد غذایی غضروف ساز

با توجه به نقش و اهمیت غضروف برای حرکت مفاصل و محافظت از آن­ ها و پیشگیری از ابتلا به آرتروز زودرس مفاصل استفاده از مواد غذایی غضروف­ ساز در برنامه غذایی روزانه بسیار مهم و مفید بوده و می ­تواند روند تخریب و آسیب دیدگی این بافت همبند را کاهش دهد. در ادامه می­ توانید لیستی از بهترین موادغذایی غضروف ساز را مشاهده و مطالعه نمایید.


1- لبنیات

لبنیات و کلیه فرآورده ­های تهیه شده از شیر از جمله اصلی­ ترین مواد غضروف ساز به شمار می ­روند. لبنیات دوست دار سلامت و استحکام استخوان­ ها بوده و مصرف آن­ ها برای کاهش التهاب مفاصل و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان بسیار مفید و ارزشمند می­ باشد. کلسیم و پروبیوتیک موجود در این محصولات ضامن سلامت و بهبود عملکرد غضروف­ ها در محافظت از استحکام استخوان­ ها به شمار می­ روند.


2- ماهی

مصرف ماهی­ های چرب به دلیل دارا بودن سطح بالایی از امگا3 و ویتامین D برای کاهش التهاب مفاصل و تقویت غضروف­ ها بسیار مفید و سودمند می­ باشد.


3- آب قلم و ماهیچه

آب قلم و ماهیچه، پای مرغ به علت دارا بودن سطح بالایی از کلاژن و پروتئین معجزه ­ای برای افزایش استحکام استخوان ­ها به شمار می­ روند. این ترکیبات جزو قوی­ترین غضروف­ سازهای طبیعی هستند که برای مراقبت از مفاصل و پیشگیری از ابتلا به آرتروز می­ توانید به سهولت از آن ­ها استفاده نمایید.


4- زردچوبه

همگی ما زردچوبه را به عنوان یک ادویه ضد سرطان و ضد التهاب می­ شناسیم. اما بهتر است بدانید تحقیقات نشان داده است که این ادویه به علت دارا بودن ترکیبی به نام کورکومین در ترمیم و ساخت بافت همبند و غضروف ­ها نقش مؤثری داشته و ماده ای مفید برای سلامتی بدن شناخته شده است.


5- آجیل

آجیل ها و دانه های روغنی به دلیل دارا بودن امگا 3 و سطح بالایی از منیزیم،سلنیوم  و اسید هیالورونیک ماده مفید دیگری برای محافظت از سلامتی غضروف ­ها به شمار می ­روند.


6- میوه­ ها و سبزیجات

مصرف میوه­ ها و سبزیجات هم چون موز، سیب، پرتقال، سبزیجات برگ سبز، سیر و پیاز به دلیل دارا بودن سطح بالایی از ویتامین ث و کاروتنوئیدها  و پتاسیم خطر تخریب غضروف ­ها را تا حد بسیار زیادی کاهش داده و این مواد به عنوان مواد غذایی طبیعی برای  غضروف­ سازی به شمار می ­روند.


7- تخم ­مرغ

تخم مرغ ماده ­ای کاملاً طبیعی برای افزایش انعطاف­ پذیری مفاصل و سلامت غضروف­هاست. مصرف تخم مرغ باعث کاهش خشکی مفاصل و ترمیم و بهبود سریع آسیب دیدگی ­های مفصلی می­ گردد و به رشد عضلات کمک بسیاری می­ نماید.


8- سویا

سویا به دلیل دارا بودن سطح بالایی از آنتی اکسیدان ­ها و کلسیم محصول گیاهی قدرتمندی برای جلوگیری از تخریب غضروف ­ها و مفاصل شناخته شده است. این محصول با تقویت بافت پیوندی التهاب را کاهش داده و موجب تحریک، تولید و ترمیم غضروف ­ها می­ شود.


9- زنجبیل

مصرف زنجبیل علاوه بر کاهش دردها و التهابات مفصلی از تخریب غضروف جلوگیری کرده و به بازسازی مفاصل و افزایش انعطاف­ پذیری آن­ ها کمک بسیاری می­ نماید.


10- آووکادو

این میوه گلابی شکل سبز رنگ به علت دارا بودن سطح بالایی از آنتی اکسیدان­ ها در حفظ سلامت مفاصل و استخوان­ ها، بازسازی بافت غضروفی بدن و رفع گرفتگی عضلات بسیار مؤثر است.


11- پودر سنجد

مصرف پودر سنجد به همراه ارده می ­تواند به تقویت استخوان ­ها و غضروف ­ها کمک بسیار زیادی نماید. برای تهیه معجون تهیه شده از پودر سنجد مطابق دستور موجود در تصویر زیر عمل نمایید.


کلام پایانی

با توجه به مطالب ذکر شده حتماً به خوبی متوجه شده ­اید که غضروف­ ها در بدن به عنوان یک روان کننده عمل نموده و از اصطکاک ایجاد شده میان مفاصل جلوگیری به عمل می ­آورند. با توجه به نقش تغذیه در پیشگیری و درمان ساییدگی غضروف­ ها مصرف مواد غذایی غضرف ساز می ­تواند در رفع و درد التهابات مفصلی، جلوگیری از تخریب غضروف­ ها و افزایش قابلیت حرکتی مفاصل نقش مؤثری داشته باشد .این مواد غذایی با دارا بودن ترکیبات مؤثره اثر نرم کنندگی داشته و با مرطوب نگه داشتن مفاصل و مایع سینویال ،غضروف و بافت همبند را نرم و منعطف نگه می ­دارد. شما همچنین می ­توانید از غضروف سازهای موجود در داروخانه ­ها استفاده نمایید. بیشتر قرص ­های غضروف ساز حاوی ماده مؤثره گلوکزامین و کندروایتین و اسید هیالورونیک و عصاره ­های گیاهانی هم چون زنجبیل، سویا، آووکادو، زردچوبه و … بوده و مصرف آن­ ها تأثیرات مثبتی در توقف روند تخریب غضروف­ ها و بازسازی مجدد آن ­ها دارد.

 

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *