عکس افتادگی پلک

افتادگی پلک از علت تا درمان + معرفی انواع روش های درمان افتادگی پلک

افتادگی پلک یکی از مشکلات شایع زیبایی است که سبب خسته ­تر نشان دادن چشم ­ها می­ گردد. در این حالت زیبایی و جذابیت چشم­ ها کمتر مشاهده شده و سن فرد بیشتر نشان داده می­ شود. اما بهتر است بدانید این موضوع اصلاً نگران کننده نیست و امروزه با پیشرفت علم پزشکی در حوزه زیبایی روش­ های نوین و بسیار مؤثری وجود دارند که با استفاده از آن­ ها می ­توان به راحتی این مشکل را برطرف کرده و زیبایی و شادابی را به چشمان خود بازگرداند. در سلامت وب امروز قصد داریم تا شما را با انواع روش ­های درمان افتادگی پلک به صورت جراحی و غیرجراحی آشنا نماییم پس با ما همراه باشید.

افتادگی پلک چیست؟

افتادگی پلک یا پتوز عبارت از وضعیتی است که در طی بروز آن پلک بالایی به سمت پایین سقوط کرده و در موارد شدید باعث پوشیده شدن بخش یا تمام مردمک چشم می شود. این مشکل می ­تواند یک یا هر دو چشم را درگیر کرده و در برخی موارد موجب بروز اختلالات بینایی گردد.


علل بروز و ایجاد افتادگی پلک

مهم ­ترین و اصلی ­ترین علل بروز و ایجاد افتادگی پلک را می­ توان موارد زیر بر شمرد:

  • مادرزادی
  • افزایش سن
  • مشکلات عصبی
  • ابتلا به بیماری­ های عضلانی مانند دستیروفی عضلانی و ….
  • عفونت
  • تومورهای چشمی

انواع افتادگی پلک

انواع افتادگی پلک بر اساس علل ایجاد کننده آن شامل موارد زیر می ­باشد:

  • افتادگی پلک عصبی
  • عضله ­ای
  • مکانیکی
  • تاندونی

علائم افتادگی پلک چشم

مهم ­ترین و اصلی­ ترین علامت افتادگی پلک طبیعی نبودن وضعیت قرارگیری پلک بالایی و افتاده بودن آن است که شما به راحتی می ­توانید با مشاهده خود در آینه افتادگی پلک را تشخیص دهید.


روش­ های درمان افتادگی پلک

پلک بالایی توسط عضلات پشتیبان نگهداری شده و در نتیجه وجود هرگونه ضعف و یا آسیب دیدگی این عضلات می­ تواند باعث افتادگی پلک گردد. اما خوشبختانه روش ­های بی­ شماری برای درمان افتادگی پلک وجود دارد که در ادامه این مقاله به معرفی آن ­ها می ­پردازیم.


1- روش­ های خانگی

روش ­های خانگی درمان افتادگی پلک اغلب به منظور جلوگیری از عوارض ناشی از پیری زودرس پوست و اثرات افزایش سن بر روی پوست مورد استفاده قرار می­ گیرند و تا حدودی می ­توانند در سفت نگه داشتن پوست در طی دوران جوانی مؤثر و کاربردی باشند. استفاده از ماسک سیب و عسل، چای کیسه ­ای، ماسک خیار و بابونه و …. و قرار دادن آن­ ها بر روی پلک چشم می ­تواند به افزایش شادابی و جوانی پوست پلک کمک بسیاری نماید.


2- تمرینات ورزشی

برای برطرف نمودن افتادگی پلک می ­توانید از برخی تمرینات ورزشی کمک بگیرید و با انجام آن­ ها 3 تا 5 بار در هفته گردش خون در این ناحیه را بهبود بخشیده و بدین ترتیب عضلات نگهدارنده پلک را تقویت نمایید.برخی تمرین­ ها برای رفع افتادگی پلک چشم شامل یوگا، فشار دادن چشم­ ها بر روی یکدیگر، چشمک زدن، بالا دادن ابروها، ماساژ پلک با روغن هسته انگور یا بادام می ­باشد.


3- تزریق بوتاکس یا ژل

تزریق بوتاکس یا ژل نیز می ­تواند برای درمان این مشکل مؤثر و کارا باشد. البته نتایج درمان افتادگی پلک با تزریق بوتاکس و ژل موقتی بوده و نهایتاً بین 3 تا 4 ماه ماندگار می ­باشد.


4- لیفت با نخ

در موارد افتادگی جزیی لیفت با نخ می ­تواند روشی مؤثر به شمار آید. در طی این روش که با بی حسی موضعی انجام می ­شود نخ ­های خاردار یا نخ­ های سیلوئت وارد پوست پلک شده و پس از مدتی جذب پوست می­ شوند. دوران نقاهت این روش طولانی بوده ولی نتیجه­ حاصله ماندگارتر از روش قبلی می ­باشد.


5- لیزر

استفاده از تکنولوژی هایفور یا لیزر  فرکشنال تکنیک­ های دیگری برای کشیدن و سفت کردن پوست پلک و رفع افتادگی ایجاد شده در این منطقه می­ باشند که شادابی و طراوت از دست رفته پوست را به آن باز می ­گردانند.


6- پلاسماجت

پلاسماجت روشی متداول و غیرجراحی و بسیار مؤثر برای درمان افتادگی پلک است که با استفاده از ذرات پلاسمای دستگاه انجام می­ شود.این روش به دلیل عدم نیاز به بیهوشی، جراحی و برش بر روی پوست از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بوده و تنها عوارض ناشی از آن محدود به ایجاد تورم و التهاب بسیار کم بر روی پلک ­ها می ­باشد.


7- روش جراحی

قطعی ­ترین و ماندگارترین روش درمان افتادگی پلک روش جراحی است. جراحی بلفاروپلاستی تحت بی­ حسی موضعی در کلینیک انجام می ­شود و در حین این عمل پزشک پس از استریل نمودن پلک ­ها چربی­ ها و پوست اضافی را برداشته و پس از تخلیه پلک با زدن بخیه ­های جذبی فرایند عمل را به اتمام می ­رساند.در طی جراحی بلفاروپلاستی هم زمان می­ توان افتادگی و پف پلک را از بین برده و یا لیفت ابرو را نیز انجام داد. بلفاروپلاستی ظاهری جوان­ تر و زیباتر به چشمان شما می­ بخشد و نتایج حاصل از آن ماندگار و بدون بازگشت می­ باشد.بهترین سن برای انجام این جراحی بین 35 تا 60 سالگی بوده و مدت زمان این جراحی در حدود 2 ساعت می­­ باشد.


چگونه از افتادگی پلک پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بروز افتادگی پلک به موارد زیر توجه نمایید:

از رژیم غذایی کم نمک و کم چربی استفاده کنید.

از قرار گرفتن در مقابل نور مستقیم آفتاب خودداری کنید.

از نگاه کردن مداوم و مستقیم به موبایل و لب تاپ خودداری کرده و میزان استفاده از این وسایل را کاهش دهید.

استفاده از لنزهای تماسی را محدود کرده و از مالش بیش از حد چشم ­ها خودداری نمایید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *