هیدرونفروز کلیه چیست؟+درمان گیاهی هیدرونفروز کلیه

یکی از مشکلات شایع کلیوی عارضه ای به نام هیدرونفروز یا تورم کلیه ها می باشد که در طی بروز آن کلیه ها بزرگ تر از حد معمول شده و در این صورت شناسایی علت و درمان فوری آن ضروری به نظر می رسد .با توجه به این که بیشتر مردم از این بیماری دارای اطلاعات کاملی نمی باشند در سلامت وب امروز تصمیم گرفتیم تا در مورد این بیماری توضیحات کاملی را ارائه نموده و شما را با درمان گیاهی تورم کلیه ها  آشنا کنیم .

هیدرونفروز کلیه چیست؟

هیدرونفروز کلیه یکی از بیماری های کلیوی است که در اثر آن سیستم جمع آوری ادرار از کلیه افزایش حجم پیدا و منجر به بروز ورم کلیه خواهد شد .در برخی موادر این وضعیت طبیعی و در مواردی دیگر نشانه ای از وجود یک بیماری می باشد.در ادامه سلامت وب امروز به بررسی ای عارضه و تشریح کامل آن خواهیم پرداخت.

برای ورم کلیه چی بخورم؟


کلیه چیست و عملکرد آن به چه صورت است؟

کلیه به عنوان پالایشگاه بدن دارای 11 سانتی متر طول و شش سانتی متر ضخامت می باشد .متوسط وزن این عضو در مردان در حدود 150 گرم و در زنان در حدود 135 گرم می باشد .وظیفه کلیه در بدن دفع مواد زائد از بدن و خون از طریق ادرار می باشد .اما به راستی علت تورم کلیه ها چیست؟

انواع هیدرونفروز


علل رایج بروز هیدرونفروز کدام است؟

بر اساس تحقیقات انجام شده رایج ترین علت بروز هیدرونفروز انسداد می باشد اما برخی موارد دیگر نیز وجود دارند که می توانند در بروز این عارضه تاثیر بسزایی داشته باشند با هم به مرور این موارد می پردازیم:

  1. پاسخ فیزیولوژی به بارداری در اثر کاهش سطح هورمون پروژسترون در بدن
  2. سنگ کلیه
  3. بیماری پلی کیستیک کلیه
  4. پیلونفریت 
  5. سرطان های کلیه یا مثانه
  6. دلایل مادرزادی 

مهم ترین علایم ابتلا به هیدرونفروز 

با توجه به این که هر بیماری نشانه مخصوص به خود را دارد مهم ترین علایم ابتلا به هیدرونفروز شامل موارد زیر می باشد :

  1. دفع مکرر ادرار در طی شب
  2. ادرار کف آلود و رنگ پریده
  3. تیره شدن رنگ ادرار 
  4. دفع خون همراه با ادرار 
  5. احساس درد یا فشار در هنگام دفع ادرار 
  6. تورم سایر اندام های بدن
  7. احساس خستگی مداوم و بدون علت
  8. بروز لک ها و جوش ها بر روی پوست
  9. بدبو شدن تنفس 
  10. احساس طعم آهن در دهان
  11. دردناک شدن پهاو و پاها
  12. تهوع و استفراغ

عمل هیدرونفروز کلیه


عوامل ایجاد وتشدید کننده این بیماری از دیدگاه ابن سینا

ابوعلی سینا سنگ های کلیوی ،عفونت ها،داروها و سموم،مقاربت با مردی که تورم پروستات دارد ،زیاد یا کم نوشیدن آب ،زیاده روی در مصرف قیسی یا زردآلو،میوه های هسته دار،حبوبات،غذاهای نفاخ،پیاز ،تره،بادمجان،گردو،گوشت ها،سوسیس،کالباس،پیتزا،قارچ،سس،رب،ساندویچ،کنسرو،دل و قلوه،جگر،آبگوشت،اسفناج پخته،لوبیا سبز یا سفید،ادویه،پنیر کهنه،نان سبوس دار،نان شیرینی ،سرکه،خردل،سیر،خیارشور،کرفس،شیر چرب،گل کلم،سیب زمینی ،کاهو،ترشی ،پوست مرغ و ماهی را مهم ترین عوامل تشدید کننده این عارضه عنوان نموده است .


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟

در صورت مشاهده هر یک از علایم بالا هر چه سریع تر به یک متخصص کلیه مراجعه کنید .پزشک با شنیدن شرح حال شما ،معاینه بالینی و روش های تشخیص زیر وجود این بیماری را در شما تشخیص داده و پروسه درمان را برایتان آغاز خواهد نمود .


هیدرونفروز کلیه چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک با استفاده از یک یا ترکیبی از روش های تشخیص معتبر هم چون آزمایش کشت ادرار ،آزمایش خون،سونوگرافی کلیه،اسکن و تصویربرداری کلیه به خوبی کلیه ها را رصد نموده و وضعیت آن ها را مورد بررسی قرار می دهد .

تشخیص هیدرونفروز


هیدرونفروز کلیه چگونه درمان می شود؟

پس از تایید وجود این بیماری در فرد اقدامات لازم برای درمان بر حسب تشخیص پزشک با توجه به سن فرد ،میزان پیشرفت این بیماری و شرایط عمومی بیمار انجام خواهد شد . هدف  از درمان هیدرونفروزکلیه ، باز کردن جریان آزاد ادرار از کلیه و کاهش تورم و فشار ایجاد شده در کلیه است که رایج ترین و متداول ترین شیوه های درمان هیدرونفروز کلیه عبارت است از:


1.استفاده از داروهای آنتی بیوتیک 

با توجه به این که عفونت های ادراری شایع ترین علت بروز این بیماری به شمار می روند بنابراین تجویز آنتی بیوتیک می تواند در درمان این عارضه مفید واقع شود .رایج ترین آنتی بیوتیک های درمان این بیماری شامل داروهایی مانند تری متیوپریم همراه با سولفامتوکسازول (باکتریمی)، سیپروفلوکساسین (سیپرو) یا لووفلوکساسین (لواکین) بوده و انتخاب هر یک از این داروها به نوع عفونت مطرح شده در برگه آزمایش ادرار شما بستگی دارد. دوره‌های درمان با این آنتی بیوتیک ها معمولاً 10 تا 14 روز بوده که توصیه می کنیم برای جلوگیری از بروز عارضه ای به نام مقاومت آنتی بیوتیک حتما دوره مصرف آنتی بیوتیک ها را کامل نموده و بر طبق دستور پزشک به صورت منظم استفاده نمایید .


2.درمان گیاهی 

برای ورم کلیه چه بخوریم؟ برای درمان گیاهی هیدرونفروز کلیه بر اساس تدابیر طب ابوعلی سینا استفاده از آنتی بیوتیک های گیاهی ،ویتامین ث،سالاد «گل کلم فراوان +اندکی پیاز+تره فرنگی +شوید+آب لیموی تازه »،آب ترب سیاه یا سفید +عسل ،شیر کم چربی +عسل +یک قرص مخمر ،آب لیمو شیرین ( به مقدار فراوان )،عرق یا جوشانده ی « تخم ترب (6 گرم )+کاکل ذرت (8 گرم )+تخم شلغم (7 گرم )+ریشه ایرسا (4 گرم )+پرسیاوشان (5 گرم) +گزنه (8 گرم )» -روزی سه تا پنج استکان به فواصل روز ،جوشانده پیاز در شیر کم چربی ،دم کرده گل خشک یا نیلوفر آبی ،جوشانده میوه سبز برگ درخت کاج (بکوبید و یک ساعت بجوشانید و پس از صاف کردن بنوشید ) بسیار مفید و کاربردی می باشد .


3.سایر روش های درمان 

  • قرار دادن کاتتر برای تخلیه ادرار از مثانه یا استفاده از یک لوله ی مخصوص به نام نفروستومی برای تخلیه ی ادرار از کلیه  برای تخلیه ی ادرار اضافه
  • دیالیز یا پیوند کلیه
  • جراحی

درمان هیدرونفروز کلیه در طب سنتی


چگونه می توانیم از بروز هیدرونفروز پیشگیری نماییم ؟

با توجه به این که این بیماری بیشتر در اثر بروز سایر بیماری های زمینه ای ایجاد می شود پیشگیری از ابتلا به بیماری های نامبرده مانند سنگ کلیه،عفونت کلیه و …. می تواند در پیشگیری از  بروز هیدرونفروز تاثیر بسزایی داشته باشد .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top