ارده کنجد چیست؟ + خواص ارده کنجد در طب اسلامی

ارده کنجد همان گونه که از نامش پیداست یکی از محصولات تهیه شده از کنجد است که به عنوان ماده‌ای بسیار پرخاصیت و مقوی شناخته شده است. این محصول صددرصد طبیعی بوده و برای سلامت عمومی بدن بسیار مفید می‌باشد. چنان‌چه می‌خواهید در مورد ارده و خواص آن در طب اسلامی اطلاعات بیشتری به دست آورید به مقاله سلامت وب  امروز توجه بفرمائید.

ارده کنجد چیست؟

ارده کنجد به انگلیسی Tahini یک ماده غذایی کامل و بسیار مغذی است که از کوبیده شدن و آسیاب شدن دانه‌های کنجد به دست می‌آید. این ماده صددرصد طبیعی و خالص بوده و طبع گرم و طعم آن خاص و کمی تلخ می‌باشد.

آیا ارده چاق کننده است؟


ارده چگونه تهیه می‌شود؟

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که ارده از چه و چگونه تهیه می‌شود؟ برای تهیه این محصول دانه‌های کنجد را کوبیده و آسیاب کرده و بدون آن که روغن آن را جدا کرده باشند محصولی شیره‌ای مانند به نام ارده تولید می‌کنند.این ماده غذایی بسیار کامل و غنی از ویتامین‌ها و املاح معدنی بوده و روش مصرف آن به شرح زیر می‌باشد:

ارده از چه و چگونه تهیه می شود؟


روش‌های مصرف ارده کنجد

این ماده بسیار پرخاصیت به 2 صورت می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. شما می‌توانید این ماده را به تنهایی و به صورت خالص در وعده صبحانه یا عصرانه مصرف نمایید.همچنین برای طعم‌ دار نمودن این ماده می‌توانید آن را با شیره انگور، شیره توت، عسل و یا شیره خرما مخلوط کرده و پس از شیرین شدن میل کنید.هم چنین برای تهیه حلوا ارده و غذایی لبنانی به نام حمص و هم چنین سس مایونز با روش طب سنتی می توانید از ارده استفاده کنید.

نحوه مصرف ارده


خواص درمانی ارده کنجد در طب اسلامی

مهم‌ترین خواص درمانی ارده در طب اسلامی شامل موارد زیر می‌باشد:


1- تقویت قوای جنسی

اگر به دنبال ماده‌ای برای تقویت قوای جنسی، درمان ناباروری مردانه و زنانه، درمان انزال زودرس و افزایش اسپرم می‌باشید ما خرید و مصرف ارده کنجد را به شما پیشنهاد می‌کنیم. این ماده طبع گرمی دارد لذا به خوبی بدن را تقویت کرده و ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن می‌تواند سردمزاجی را درمان کرده و قدرت باروری را در زنان و مردان افزایش دهد.


2- درمان کم‌خونی

این ماده غذایی حاوی مقادیر فراوانی از عناصر معدنی آهن و مس  است لذا می‌تواند در تولید گلبول‌های قرمز جدید و درمان کم‌خونی نقش موثری داشته باشد و جریان خون درون رگ‌ های بدن را بهبود بخشد.


3- جلوگیری از پوکی استخوان

سطح بالای کلسیم، منیزیم، پتاسیم و … در این ماده سبب تقویت و تحکیم ساختار استخوانی بدن گشته و می‌تواند از پوکی استخوان جلوگیری نماید. با مصرف مناسب این ماده از سلامتی و استحکام مفاصل، استخوان‌ها و دندان‌هایتان محافظت نمایید.


4- تقویت حافظه

برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد سیستم عصبی و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند ام.اس، آلزایمر و … حتماً این ماده غذایی را در برنامه روزانه خود بگنجانید. فسفر موجود در این ماده سبب تقویت سلول‌های مغزی و جلوگیری از آسب دیدن‌ها می‌گردد.


5- درمان کبد چرب

این ماده در صورتی که به صورت خالص خریداری گردد دارای چربی طبیعی بوده لذا مصرف آن سبب کاهش کلسترول، تنظیم آنزیم‌های کبدی و درمان کبد چرب خواهد شد.

مضرات ارده کنجد


6- بهبود عملکرد گوارش

برای درمان ناراحتی‌های گوارشی، بهبود عملکرد گوارش و درمان زخم و نفخ معده ارده می‌تواند مفید و سودمند باشد.همچنین مصرف این ماده صد در صد طبیعی سبب تسهیل فعالیت روده ها و درمان یبوست خواهد گشت .


7- تقویت سیستم ایمنی

این محصول گیاهی شفگت‌انگیز با تقویت سیستم ایمنی بدن از ورود و تاثیر عوامل بیماری‌زا بر روی بدن جلوگیری کرده و رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی را در بدن متوقف می‌نماید. این ماده می‌تواند سلامتی بدن شما را تضمین کرده و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را از شما دور نماید.


8- تامین انرژی روزانه

این ماده دارای انرژی بسیار بالایی است لذا مصرف آن در وعده صبحانه برای تامین انرژی روزانه و بهبود عملکرد و فعالیت مغز علی الخصوص در کودکان امری ضروری و بسیار مفید خواهد بود.


9- درمان لاغری

اگر از لاغری و کاهش وزن رنج می‌برید و می‌خواهید وزن خود را اضافه کنید از ترکیب ارده و شیره  استفاده کنید و بدین ترتیب به راحتی وزن گرفته و چاق شوید.


10- درمان کننده التهابات

برای درمان التهابات و ورم مفاصل و کاهش دردهای التهابی می‌توانید از مزایای شگفت‌انگیز این ماده استفاده نمایید. شما با مصرف خوراکی و موضعی این ماده به سرعت می‌توانید دردهای خود را کاهش داده و تسکین دهید.


11- تضمین سلامتی جنین

 مصرف این ماده توسط زنان باردار سبب تامین مواد مغذی مورد نیاز روزانه، تکامل سیستم عصبی جنین و تضمین سلامتی جنین خواهد شد.


ارزش غذایی ارده کنجد

با توجه که ماده اصلی تشکیل دهنده این محصول کنجد است ، لذا این محصول دارای خواص ارزشمندی می‌باشد.این ماده سرشار از آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، مس، منگنز، پتاسیم و زینک بوده و ویتامین‌های گروه ب در آن به وفور یافت می‌شود. ارده شهرهای اردکان،دزفول،ملایر و خمین از ارده‌های خوب و ممتاز ایران به شمار می روند .

خواص ارده کنجد در طب اسلامی


نحوه نگهداری از ارده کنجد

برای محافظت از کیفیت این محصول و خواص آن حتماً آن را در جای خشک و خنک و دور از آفتاب نگهداری نمایید تا از اکسید شدن اسیدهای چرب اشباع نشده این محصول جلوگیری کنید.


تفاوت ارده و حلوا ارده

همان‌طور که قبلاً گفته شد ارده از کوبیده شدن دانه‌های کنجد تهیه می‌شود اما حلوا ارده از کنجد آسیاب شده شکر و شیره انگور تهیه می‌گردد و به همین دلیل دارای طعم شیرینی می‌باشد. بنابراین تفاوت ارده و حلوا ارده در ترکیبات تشکیل دهنده آن بوده و مصرف ارده به علت خلوص بالا و طبیعی بودن آن و عدم استفاده از مواد افزودنی در تهیه آن برای تامین سلامتی بدن مفیدتر و مناسب ‌تر می ­باشد.

تفاوت ارده و حلوا ارده


مضرات ارده کنجد 

این ماده سرشار از انرژی است و هر 100 گم از آن در حدود 595 کیلو کالری دارد .بنابراین زیاده روی در مصرف آن در افراد کم تحرک سبب بروز چاقی و اضافه وزن خواهد شد .همچنین بهتر است بدانید برای پیشگیری از بروز مضرات ارده افراد دیابتی می بایست از مصرف این ماده خودداری نمایند .مصلح ارده لیمو ترش و سرکه بوده و زیاده روی در مصرف این ماده می تواند در گرفتگی عروق تاثیر داشته باشد .

 

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *