ادرار اسیدی به چه علت ایجاد می شود ؟+درمان اسیدی بودن ادرار

با دفع ادرار تمامی سموم از بدن به بیرون رانده شده و پاکسازی بدن به نحو احسن توسط کلیه ها صورت می پذیرد .ادرار دارای pH اسیدی یا قلیایی می باشد اما در برخی مواقع به علت ابتلا به برخی از بیماری ها یا مصرف برخی خوراکی ها ادرار بیش از حد اسیدی شده و اسیدی بودن ادرار می تواند برایتان دردسر ساز شود .در مقاله امروز سلامت وب به علت ایجاد ادرار اسیدی و درمان اسیدی شدن ادرار پرداخته ایم.

ادرار اسیدی

ادرار اسیدی بر اثر کاهش pH  ادرار به وجود می آید و در صورت اسیدیته شدن بیش از حد ادرار می تواند مشکلاتی را برای شما ایجاد نماید .سطوح ادرار اسیدی نرمال برای عملکرد مناسب سیستم کلیه مناسب بوده و افزایش بیش از حد آن می تواند دلیل وجود بیماری‌ های مختلفی به شمار آید .

چگونه ادرار اسیدی میشود


pH اسیدی یا قلیایی چیست؟

pH (مخفف هیدروژن بالقوه )واحد اندازه گیری (غلظت یون هیدروژن مایعات بدن) قدرت اسیدی یا قلیایی خون ،بزاق و یا ادرار در بدن می باشد .بر اساس مقیاس pH، مقدار pH خنثی 7 بوده و  pH بیشتر از 7 به عنوان قلیایی و pH کمتر از 7 اسیدی در نظر گرفته می شود. پس با این برآورد متوجه شده اید که pH پایین‌ تر از 7 سبب اسیدی شدن ادرار گشته و در نتیجه بدن نمی‌تواند اسیدهای سیستم خود را به طور کامل از بین ببرد.


ادرار اسیدی و قلیایی به چه عواملی وابسته می باشد؟

ادرار اسیدی و یا قلیایی وابسته به شرایط بدنی فرد بوده و می تواند pH  ادرار در اشخاص و سنین مختلف متفاوت باشد .pH نرمال ادرار بین 5/4 تا 8 بوده و سطح بالاتر یا پایین‌تر آن می تواند عاملی تهدید کننده برای سلامتی فرد به شمار آید .

غذاهایی که بدن را اسیدی می کند


pH ادرار چگونه تعیین می شود ؟

چرا ادرار اسیدی می شود ؟کلیه ها به عنوان یک سیستم پاکسازی بدن در تنظیم سطوح pH  ادرار نقش مهمی بر عهده دارند .کلیه ها با جذب یون های سدیم و ترشح یون های هیدروژن و آمونیوم میزان اسیدی ادرار را در حالت تعادل نگه می دارند .اما اگر مقادیر زیادی یون‌ های سدیم  توسط کلیه ها جذب گردد، اسیدیته‌ی ادرار افزایش خواهد یافته و در نتیجه pH  ادرار به زیر 7 خواهد رسید .همچنین اسیدیته ادرار به سطوح اسید اوریک نیز وابسته می باشد.البته اسیدی شدن ادرار در کودکان به علت تغذیه با شیر مادر نادر بوده و معمولا PH ادرار آن ها در حالت خنثی قرار دارد .حال که متوجه شدید چگونه ادرار اسیدی می شود به معرفی علل بروز این عارضه می پردازیم .


علل ایجاد ادرار اسیدی

مهم ترین دلایل ایجاد ادرار اسیدی را می توان دلایل زیر بر شمرد .با هم به مرور این علل میپردازیم:

  1. ابتلا به برخی از بیماری
  2. مصرف بالای غذاهای اسیدی
  3. اسیدی شدن بدن
  4. اسهال
  5. دیابت
  6. کم آب شدن بدن
  7. مشکلات تنفسی
  8. اضافه وزن
  9. ضعیف شدن استخوان ها و دندان ها

ادرار اسیدی چگونه تشخیص داده می شود ؟

سطح اسیدی نرمال ادرار سبب بروز مشکل برایتان نخواهد شد اما با این‌حال، سطح pH پایین تر از 5 نیازمند بررسی و مراجعه به پزشک می باشد.ادرار اسیدی به راحتی با انجام یک آزمایش ساده کشت ادرار قابل تشخیص و ردیابی می باشد .بدین منظور با درخواست آزمایش کشت ادرار توسط پزشک شما می بایست ادرار صبحگاهی خود را درون ظرف مخصوص ریخته و جهت بررسی و کشت آن به آزمایشگاه تحویل دهید .

اسیدی شدن ادرار در کودکان


ادرار اسیدی چگونه درمان می شود؟

جهت درمان ادرار اسیدی ابتدا می بایست فرد از برنامه غذایی که حاوی غذاهای قلیایی می باشد استفاده نماید .مصرف غذاهایی که بدن را اسیدی می کند مانند گوشت، حبوبات، لوبیا، ذرت، قره قاط، قهوه، ماهی و آلو در بروز ادرار اسیدی موثر بوده و مصرف شیر، جگر، تخم مرغ و .. نیز سبب افزایش سطح قلیایی و ادرار قلیایی می‌شود.


عوارض بروز ادرار اسیدی چیست؟

در صورت ابتلا به ادرار اسیدی برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته درمان را جدی بگیرید .شایع ترین عوارض بروز ادرار اسیدی شامل ابتلا به سنگ کلیه از نوع سنگ‌های اوریک اسید، سنگ سیستین و سنگ‌های کلسیم اگزالات ،ایجاد کیست در کلیه ها ،عفونت های ادراری می باشد.

ادرار قلیایی


چگونه از بروز ادرار اسیدی جلوگیری کنیم؟

با توجه به اهمیت سطح مناسب pH در مدیریت عملکرد کلیه ها برای پیشگیری از بروز ادرار  اسیدی پیروی از یک برنامه غذایی غنی از میوه‌ های تازه ،مرکبات، سبزیجات برگ سبز مانند کلم بروکلی ،اسفناج ، کدو سبز ،نوشیدن آب فراوان در طی روز ،تأمین کلسیم و منیزیم مورد نیاز بدن ،کاهش وزن و …عدم زیاده روی در مصرف مواد غذایی اسیدیته کننده ادرار برای حفظ تعادل pH ضروری است .همچنین برای پیشگیری از بروز این عارضه از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین، تنقلات و قند فرآوری شده خودداری کنید.

ادرار اسیدی در بارداری


علل ایجاد ادرار اسیدی و روش درمان اسیدیته ادرار با طب بوعلی سینا

بر اساس طب بوعلی سینا علل ایجاد کننده ادرار اسیدی مواردی مانند آنتی اکسیدهای شیمیایی،آسپرین،کمبود مس،زیادی منگنز و … می باشد .جهت درمان اسیدی بودن ادرار با طب بوعلی سینا فسفر،گوگرد،حبوبات،کره،شکر،شکلات،شیرینی،تخم مرغ، گوشت،جوانه گندم،لوبیا،بادام،گردو،سبوس برنج،عدس،نان سفید،فندق،ماش،بابونه،سویا،مرکبات ترش مزه ،عسل (متعادل کننده) را استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top