احساس اندوه یا افسردگی چطور ایجاد می شود؟
وقتی که یکی از افراد خانواده بیماری صعب العلاج میگیرد بقیه افراد خانواده نیز دچار اندوه و غمگینی میشوند .هنگامی که از یک فرد مبتلا به سرطان مراقبت میکنید، داشتن احساس ناراحتی و غصه بسیار طبیعی است. ممکن است نگران این مساله باشید که او چگونه با شرایط خود کنار خواهد آمد و یا چگونه باید از شر این بیماری راحت شود. |
اگر شما همسر این فرد باشید، شاید به این خاطر احساس اندوه کنید که دیگر قادر نیستید مثل گذشته، از چیزهایی که در کنار هم لذت میبردید، لذت ببرید. وجود ناراحتی، همچنین میتواند ناشی از عدم خواب کافی، کم غذا خوردن، استرس و تمام چیزهایی باشد که ممکن است به عنوان یک مراقب با آنها سروکار داشته باشید. این دوره ناراحتی معمولا تنها چند روز به طول میانجامد، و بعد دوباره قدرت خود را به دست میآورید تا بتوانید به نقش خود به عنوان مراقب ادامه دهید.
احساس اندوه یا افسردگی چه علائمی دارد؟
- احساس غم و اندوه مداوم: حالت بیتفاوتی یا عدم شادی، حتی در مواقعی که معمولا خوشحال میشوید.
- کمبود انرژی: احساس خستگی یا ناتوانی، حتی در انجام کارهای ساده.
- اختلال در خواب: بیخوابی یا خواب زیادتر از حد معمول.
- تغییر در اشتها: کاهش یا افزایش وزن به دلیل تغییر در الگوی غذا خوردن.
- کاهش تمرکز: دشواری در تمرکز، یادتان میرود یا تصمیمگیری برایتان سخت میشود.
- احساس گناه یا ناکافی بودن: احساس بیارزشی یا احساس گناه درباره چیزهای کوچک یا بزرگ.
- اجتناب از فعالیتهای اجتماعی: تمایل به انزوا و کاهش تعامل با اطرافیان.
- افکار منفی: افکار خودکشی یا فکر به مرگ.
اگر این علائم به مدت چندین هفته ادامه داشته باشند و در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کنند، ممکن است لازم باشد با یک متخصص مشاوره یا روانشناس صحبت کنید. مراقبت و درمان به موقع میتواند کمک کننده باشد.
چکار کنیم احساس اندوه یا افسردگی از بین برود؟+ 5 راه از بین بردن احساس اندوه وافسردگی
در مورد بعضی اشخاص، شاید این ناراحتی هیچ گاه از بین نرود. آنها ممکن است همیشه این احساس کسالت را داشته باشند و قادر نباشند خود را از شر آن خلاص کنند.
و چنانچه این مشکلی است که شما نیز از آن رنج میبرید، ممکن است دچار افسردگی شده باشید. سایر علائم افسردگی میتواند شامل: تغییر در اشتها یا وزن، اختلالات خواب و احساس ناامیدی باشد.
همچنین باید در نظر داشت «افسردگی» با «اندوهگین بودن» بسیار متفاوت است.
برای کاهش اندوه و افسردگی، روشهای مختلفی وجود دارد که میتواند به شما کمک کند. در اینجا پنج راه مؤثر ارائه میشود:
- فعالیت بدنی: ورزش منظم میتواند خلق و خو را بهبود بخشد و احساس خوشحالی را افزایش دهد. حتی پیادهروی روزانه میتواند تأثیر مثبت داشته باشد.
- نظم در خواب: تلاش برای داشتن برنامه خواب منظم و خواب کافی میتواند به بهبود وضعیت روحی کمک کند. خواب مناسب به تنظیم احساسات و انرژی کمک میکند.
- تغذیه سالم: رژیم غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای مغذی میتواند تأثیر مثبت بر روی خلق و خو داشته باشد. از اجتناب از خوراکیهای حاوی قند و چربیهای ترانس خودداری کنید.
- گفتوگو با دیگران: صحبت کردن با دوستان، خانواده یا مشاور میتواند به شما کمک کند احساسات خود را بهتر درک کنید و حمایت اجتماعی را دریافت کنید.
- مدیتیشن و تکنیکهای آرامشبخش: به کارگیری تکنیکهای مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق میتواند به کاهش استرس و بهبود حالت روحی کمک کند.
این موارد کارایی خود را دارند، اما اگر احساس میکنید که افسردگی شما شدید یا پایدار است، مشاوره با یک متخصص میتواند بسیار مفید باشد، افسردگی یک بیمای است که ممکن است نیازمند درمان به وسیله مشاوره یا دارو باشد. پس مراجعه به روانپزشک در این مورد ضروری میباشد.