ویتامین E چیست؟
این ویتامین درارای خواص آنتی اکسیدانی بوده وبا اثرات مخرب رادیکال های آزاد به بدن مقابله می کند . فرایندهای متابولیکی در بدن که سبب رشد سلول های ماهیچه ای می شوندبا سلامت غشای سلولی نسبت مستقیمی دارند و وجود ویتامین e در پیشگیری از تخریب دیواره سلول و محافظت از غشای سلول ها موثر است . این ویتامین از دسته ویتامین های محلول در چربی بوده و از راه ادرار دفع نمی شود بلکه عموما در کبد ذخیره می شوند .
ویتامین E چه خواصی دارد؟
این ویتامین با بهره مندی از خواص آنتی اکسیدانی در درمان انواع سرطان ها مانند پروستات، پوست و دهان مفید محسوب می شود . ویتامین e به علت دارا بودن خاصیت ضد انعقادی سبب بهبود جریان خون در رگ شده و در بهبود عملکرد سیستم گردش خون سودمند است . ویتامین ای با تقویت سیستم ایمنی از سقط جنین زنان باردار جلوگیری می کند .همچنین ویتامین ای در تقویت قوای جنسی موثر بوده و به عنوان اکسیر جوانی شناخته می شود.
منابع تامین ویتامین E چیست؟
منابع گیاهی منبع غنی جهت تامین ویتامین e می باشد . روغن جوانه گندم ، روغن آفتاب گردان و زیتون٬ ذرت و بادام٬ آجیل تازه (فندق٬ بادام٬ گردو)٬ اسفناج٬ کلم پیچ٬ گوجه فرنگی، سویا و سیب زمینی دارای مقادیری از این ویتامین میباشند. میزان نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین ۷ تا ۹ میلی گرم میباشد.
کمبود ویتامین E در بدن چه عوارضی دارد؟
کمبود این ویتامین در بدن در افزایش احتمال ابتلا به سرطان و مشکلات قلبی و عروقی و اختلالات تولید مثلی موثر بوده و یکی از عوامل ریزش مو به شمار می آید.
مصرف بیش از اندازه ویتامین ای چه پیامدهایی دارد؟
مصرف بیش از اندازه و به صورت مصنوعی این ویتامین مانند مصرف آمپول یا قرص ویتامین E در بروز مسمومیتهای ویتامینی موثر است .همچنین مصرف بیش از اندازه ویتامین ای در رسوب کلسیم در استخوان ها موثر بوده و پروسه ذخیره ویتامین Aدر کبد را دچار اختلال می نماید . مصرف بیش از اندازه آن (بیشتر از ۴۰۰واحد) خطر مرگ به همراه دارد.