راه های تشخیص عسل تقلبی چیست؟

عسل ،ماده غذایی مفیدی برای تامین سلامتی بدن به شمار می آید.اما عسلی خوب است که ارگانیک بوده و صد در صد طبیعی باشد .تقلب در عسل مقوله جدیدی نیست و به علت گران بودن عسل مانند زعفران برخی افراد سودجو با تغییراتی در عسل  سبب از بین رفتن کیفیت عسل شده و به نوعی به شما عسل تقلبی می فروشند .برای راه های تشخیص تقلبی بودن عسل خواندن این مقاله را از دست ندهید.

عسل تقلبی چیست؟

ایجاد تغییر در عسل و ماهیت آن مانند افزودن برخی مواد به عسل تقلب به شمار می آید و کلا به دو شکل می توان عسل تقلبی را تهیه کرد.

  • به وسیله زنبور

در این روش زنبورداران زنبورهایشان را  به جای تغذیه از شهد گل ها توسط  شربت قند و آب میوه های شیرین تغذیه کرده و از این طریق عسل تقلبی را تهیه می کنند .این عسل صد در صد تقلبی بوده و طعم و عطر واقعی عسل را ندارد .

روش های تقلب در عسل

  • بدون استفاده از زنبور

در این روش عسل طبیعی را با شربت قند و شیره میوه ها مخلوط کرده و به عنوان عسل طبیعی به بازار عرضه می نمایند.

راه تشخیص عسل تقلبی چیست؟

  • عطر و بوی طبیعی

اگر هنگام خرید عسل درپوش ظرف را باز کنید بوی خوشی را استشمام خواهید نمود که نشان دهنده طبیعی بودن عسل می باشد .

  • مزه کردن

عسل طبیعی علاوه بر شیرین بودن مزه خاصی می دهد و عسل های مصنوعی فاقد این مزه بوده و بیشتر مزه شکر می دهند تا عسل .البته فراموش نکنید مزه عسل طبیعی به شهد گل هایی که زنبور از آن استفاده می کند وابسته بوده و به همین علت در عسل های طبیعی نیز مزه های متفاوتی را تجربه می کنیم.

  •  حل شدن در آب

اگر مقداری از عسل را داخل یک لیوان آب بریزید وارد شدن آن به صورت عمودی و عدم ته نشینی آن در لیوان حاکی از سلامت و کیفیت بالای عسل بوده و در غیر این صورت عسل شما تقلبی بوده و فاقد مطلوبیت و کیفیت لازم می باشد.

معیار های تشخیص اصل عسل و تفکیک آن از عسل تقلبی

  • میزان تخمیر شدن

عسل به علت دارا بودن مخمرهای خوراکی نباید در سرما و دمای پایین یا بسیار بالا تخمیر شود .در صورت تخمیر شدن عسل و شکرک زدن آن اصالت عسل قابل اطمینان نبوده و فاقد کیفیت می باشد.البته یادتان باشد هر یک از روش های فوق به تنهایی معیار مناسبی برای خلوص عسل نمی باشد .

  • خرید از مکان معتبر

همواره تمامی محصولات غذایی و عسل را از فروشگاه ها و مکان های معتبر خریداری کرده و به تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنید .مجوز های وزارت بهداشت و سازمان های غذایی و اطلاعات ثبتی مربوط به شرکت تولید کننده عسل نیز باید بر روی جعبع یا شیشه عسل موجود باشد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top