ارزش تغذیه ای سیر
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم ،سولفور ، سلنیوم ، گوگرد و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است. مصرف روزانه نصف یا یک حبه سیر خام جهت پیشگیری از تصلب شرایین و ابتلا به بیماری های قلبی به همه افراد توصیه می شود. بوی بد سیر را با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع و جویدن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن برطرف کنید .سیر برای درمان بیماری های مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش زدگی و فشار خون بالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد می کند و در ضدعفونی کردن دستگاه های ادراری و عفونت های واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
خواص درمانی سیر
1- سیر با دارا بودن ترکیبات حاوی گوگرد در تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و نقش مهمی در نابودی تومور های سرطانی دارد.
2- سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک می کند .
3-مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می شود.
4-گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می شود.
5-سیر برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
6-مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در رفع گرفتگی رگ ها خواهد داشت.
7-آنتی اکسیدان های قوی موجود در سیر ، رادیکال های آزاد را که باعث پیری و بیماری می شود خنثی می کند.
8-سیر با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون شده و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می دهد.
9- سیر با داشتن خواص ضد التهابی در درمان بیماری های روماتیسمی مفید است.
10-سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می شود و در صورت ایجاد تومور، اندازه های آن را کاهش می دهد.
11-سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین بوده که در از بین بردن باکتری های مقاوم به دارو مانند «هلیکوباکتر پیلوری» موثر است.
ممنوعیت های مصرف سیر
1- مصرف سیر در مادران شیرده ممنوع بوده زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.
2-بیمارانی که از دارو های ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می شود.
3-افرادی که جراحی می کنند، باید 7 تا 10 روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را طولانی تر می کند.