آشنایی با ارزش تغذیه ای هل
هل میوه ای است بسیار خوش بو که بومی کشور هند است و در دو رنگ سبز و سفید دیده می شود .از هل در معطر کردن غذاها ،نان ها ،شیرینی ها و دسر ها و مرباها استفاده می نمایند هل در طب سنتی دارای طبع گرم و خشک می باشد . هل که یکی از پرکاربردترین ادویه های جهان بوده و به ملکه ادویه معروف است.هل دارای ویتامین های ث و ب می باشد و سرشار از ماده معدنی منگنز می باشد.
خواص درمانی هل
1- مصرف هل در کاهش اضطراب مفید است .
2- استفاده از روغن هل در ماساژ مفاصل جهت از بین بردن تورم موثر است .
3- مصرف هل به هضم غذا کمک می کند و سوخت وساز بدن را بهبود می بخشد.
4- استفاده از هل در لاغری و کاهش وزن موثر است.
5- استفاده از هل فشار خون را کاهش می دهد و مصرف روزانه ۳ گرم هل به مدت ۱۲ هفته فشار خون بالا را کاهش می دهد.
6-هل در دفع سموم از بدن و دفع رسوب کلسیم و اوره از کلیه سودمند است .
7- هل می تواند افسردگی و خستگی دائم را در بدن کاهش دهد .
8- خوردن هل بدن را گرم می کند، باعث ایجاد تعریق می شود و سرماخوردگی را تسکین می دهد.
9- هل در درمان اسهال به وجود آمده بر اثر شدت سرما مفید است .
10- هل با داشتن خواص ضدعفونی کننده و ضد باکتریایی دهان را ضد عفونی کرده و بوی بد دهان را رفع می کند.
11- غرغره روزانه دم کرده هل و دارچین از بدن در برابر آنفلوآنزا و عفونت های باکتریایی مانند گلودرد محافظت می کند.
12- یک قاشق مرباخوری پودر هل را در یک لیوان شیر بریزید و آن را بجوشانید. مصرف آن با مقداری عسل قبل از خواب تقویت کننده بدن است و مانع از دست رفتن حافظه می شود.
13-دانه هل تقویتکننده معده بوده و گیاهی ضدنفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا هم کمک میکند.