۱- سفالی
این ظرف ها بسیار سبک هستند و مشکلی برای قرار دادنشان در مایکروفر وجود ندارد و دارای قیمت مناسبی می باشند ولی باید بدانید که رنگ آبی ظروف سفالی حاوی ترکیبات سرب بوده و خطر مسمومیت با سرب را در جنین مادران باردار در پی خواهد داشت.
2- مسی
غذا در ظروف مسی بسیار خوب می پزد اما از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی باید جدا پرهیز کرد زیرا مس با غذا های اسیدی واکنش داده و سبب مسمومیت می شود.
3- برنجی
این دسته از ظروف از ترکیب مس و روی ساخته می شوند.استفاده از این ظروف به طور چشمگیری از تجمع باکتری ها جلوگیری کرده و از میزان عفونت ها حتی .عفونت های بیمارستانی جلوگیری می کنند .
4- آلومینیومی
سبک بودن و انتقال حرارت مناسب و بالا از ویژگی بارز این دسته از ظروف می باشد . پخت غذا در ظروف آلومینیومی سبب ورود عنصر آلومینیوم به غذای مصرفی می شودکه گاهی باعث مسمومیت به صورت اختلال در سیستم عصبی و مسمومیت های کلیوی کبدی والتهاب مفاصل می شود فلذا از پخت سبزیجاتی مانند کاهو و گوجه فرنگی و ریواس در این ظروف خودداری کنید.
5-تفلونی
این ظروف امروزه در بازار به وفور یافت می شود و به علت دارا بودن پلیمر در حرارت های بالا سوخته و گازهای سمی تولید می کند .با هر بار پخت و پز لایه نازکی از تفلون به ظرف غذا می چسبد و رویه تفلونی ظرف بعد از مدتی از بین میرود. آستری زیر آن نیز بعد از مدتی وارد غذا شده و سپس لایه الومینیومی ظاهر می شود که به راحتی با قاشق کنده شده و وارد غذا می شود که سبب مسمومیت با آلومینیوم شده و منجر به بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر ،نرمی استخوان و کم خونی می شود.
6- یکبارمصرف
استفاده از این ظروف سبب از بین رفتن ویتامین ها و پروتیین های موجود در غذاها شده و با تجمع مواد سمی در بافت چربی باعث خستگی ،عصبی شدن
،بی خوابی و کاهش پلاکت های خونی می شود.