گوجه فرنگی میوه خوشرنگ و آبدار است که منبع غنی از ویتامین C و A و E و بتاکاروتن و لیکوپن بوده و طبع سردی دارد.از مصرف گوجه فرنگی کال یا نارس به علت دارا بودن سولانین (نوعی سم گلیکوآلکالوئیدی) باید اجتناب شود. امروزه از گوجه فرنگی در تهیه انواع سس ها ،رب ها استفاده می شود.
ارزش غذایی گوجه فرنگی در سبد غذایی خانواده برای پیشگیری از بیماری ها:
1-گوجه فرنگی با دارا بودن ویتامین A در تقویت بینایی ،پیشگیری از آب مروارید و درمان آن وهم چنین درمان شب کوری بسیار سودمند است.
2-مصرف گوجه فرنگی سبب رشد استخوان ها وقد کشیدن بچه ها می شود.
3-مصرف گوجه فرنگی در کاهش درد های مفاصل و درد های روماتیسمی موثر است.
4-مبتلایان به تصلب شرایین وغلظت خون برای تسریع بهبودیشان تا می توانند گوجه فرنگی را مصرف نمایند.
5-گوجه فرنگی سبب افزایش طول عمر می شود و با دارا بودن آنتی اکسیدان ها دشمن سرسخت انواع سرطان علی الخصوص پروستات است.
6- گوجه فرنگی در تسکین درد های عصبی موثر بوده ودرد سیاتیک را از بین می برد.
7-مالیدن گوجهفرنگی به پوست کک مک را از بین میبرد و از بروز چین و چروک جلوگیری میکند .
8-گوجه فرنگی فعال کننده عمل روده ها بوده و در درمان یبوست بسیار نافع است.
9-برای رفع منافذ باز پوست وجوش ها آب گوجهفرنگی را با عسل مخلوط کرده روی پوست بمالید.
10-مصرف گوجه فرنگی برای مبتلایان به آسم مفید می باشد.
11-مبتلایان به دیابت با مصرف روزی یک لیوان یا 2 لیوان آب گوجهفرنگی 4 روز در ماه (هفته ای یک روز) سبب کاهش چشگیر قند خون خواهند بود.
12-گوجهفرنگی برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.
13-مصرف گوجه فرنگی به همراه غذاهای نشاستهای سبب زودهضم شدن آن ها میشود.
14-خوردن گوجهفرنگی از آپاندیس جلوگیری میکند.
15-مصرف گوجه فرنگی در مادران شیرده سبب کم شدن شیر آن ها می شود.