از افراط در مصرف خوراکی های زیر اجتناب کنید

همه ما از مضرات پرخوری آگاه هستیم .اما گاهی اوقات افراط در مصرف موادی که در ظاهر بسیار مفیدند نه تنها سودمند نیست بلکه ممکن است سلامتی ما را به خطر بیندازد .خوراکی هایی که در این نوشتار به معرفی آن ها می پردازیم را به اندازه و صحیح مصرف کنید تا دچار عوارض زیان بار ناشی از افراط در مصرف آن ها نشوید .

مصرف زیاد کنسرو ها تهدیدی برای سلامتی به شمار می آید .کنسرو ماهی تن  نیز از این قاعده مستثنی نیست .مصرف 3 تا 5  کنسرو ماهی تن در هفته به علت داشتن جیوه سبب افزایش جیوه در سطح خون شما و  آسیب دیدن  اندام بینایی و شنوایی می شود .جیوه علاوه بر آسیب های ذکر شده ضعف عضلات را نیز به همراه دارد .افزایش جیوه برای زنان باردار نیز خطرناک بوده و سبب مسمومیت جنین می شود .

زیاده روی در مصرف کنسرو ماهی تن سبب آسیب های بینایی و شنوایی می شود

  • سویا

مصرف متعادل سویا سبب کاهش کلسترول و فشارخون می شود .اما افراط در مصرف سویا سبب عدم جذب یون آهن در بدن شده و منجر به کم خونی می شود .زیاده روی در مصرف سویا به علت داشتن ترکیبات استروژنی به نام ایزوفلاون در طولانی مدت سبب افزایش ریسک احتمال ابتلا به سرطان رحم می شود .

 

زیاده روی در مصرف سویا در دراز مدت سبب سرطان رحم می شود

  • اسفناج

اسفناج از دسته سبزجات برگ پهن بوده و سرشار از آهن ،پروتئین ،فیبر و ویتامین های مختلف می باشد .اگرچه اسفناج برای افرادی که از کم خونی رنج می برند خوراکی مفیدی محسوب می شود اما این سبزی به علت برخورداری از سطح بالایی از  اگزالات می تواند موجب ایجاد سنگ ‌های کلیوی شود.نتیجتا آن که بیماران  دارای سنگ‌ های کلیوی اگزالات کلسیمی باید  از مصرف بیش از حد اسفناج اجتناب نمایند .در ضمن اسفناج پخته را سریها مصرف کرده و از فریز نمودن آن برای استفاده های بعدی به علت  ایجاد ترکیبات سمی خودداری کنید .

 

مصرف زیاد اسفناج در بیماران کلیوی ممنوع

  • سینه مرغ

اگرچه سینه مرغ منبع پروتئینی بسیار خوبی می باشد اما افراط در مصرف آن سبب افزایش تولید فاکتور رشد شبه انسولینی می شود .افزایش این هورمون در بدن سبب پیری زودرس و افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنان می باشد بنابراین توصیه می کنیم  پروتئین مورد نیاز روزانه خود را از طریق  منابع گیاهی مانند لوبیاها، مغزها و  غلات کامل  تامین نمایید .

مصرف افراطی سینه مرغ سبب بروز پیری زودرس می شود

  • آب

مصرف به اندازه آب در طی روز می تواند درمان مناسبی برای بسیاری از دردها بوده و سبب زیبایی پوست ،حفظ تناسب اندام و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها شود .اما افراط در نوشیدن آب سبب رقیق شدن سدیم و کاهش غیر طبیعی این یون در خون شده و از این طریق موجب اختلال در عملکرد مغز ،مسمومیت و حتی مرگ می شود .

نوشیدن آب به مقدار زیاد سبب بروز مسمومیت می شود

  • گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی  اسید بالایی بوده و زیاده روی در مصرف آن سبب تشدید رفلاکس در مبتلایان به رفلاکس معده می شود .همچنین افراط در مصرف گوجه فرنگی در طولانی مدت پیش زمینه ای برای ابتلا به سرطان مری به شمار می آید .

افراط در مصرف گوجه فرنگی ممنوع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top