اسفناج داروی بیماری های نا علاج

یکی از بهترین سبزیجات برگ سبز اسفناج است .این سبزی علاوه بر داشتن طعم و عطر دلنشین خواص غذایی و درمان بی شماری دارد که استفاده از آن می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها موثر بوده و به نوعی داروی بیماری های ناعلاج به شمار آید .در سلامت وب امروز خواص درمانی این سبزی پر خاصیت را بررسی می کنیم .

اسفناج چیست؟

اسفناج یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت است که دارای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر و برگ هایی پهن و نرم مثلثی شکل به رنگ سبز می باشد .این گیاه بومی ایران بوده و سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد .اسفناج را به یونانی سوماخیوس می نامند و جزو سبزی های نسبتا خنک محسوب می شود .

اسفناج پخته


ترکیبات تغذیه ای اسفناج

اسفناج منبع غنی از ویتامین هاى A ،B1 ،B2 ، C و K و املاح معدنی از قبیل کسلیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس و منیزیم می باشد.این سبزی مغذی حاوی مواد ازته و هیدرات های کربن قند و آهن و فسفات و سبزینه ی گیاهی می باشد .در هر 100 گرم برگ سبز این ماده 60 گرم ویتامین ث موجود است از این رو این سبزی را به عنوان سبزی ضد کم خونی می شناسند .


خواص درمانی اسفناج

وجود سطح بالایی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی در این سبزی پر خاصیت سبب شده است تا این سبزی خواص درمانی بی شماری داشته باشد .در ادامه به معرفی مهم ترین خواص اسفناج می پردازیم:

مضرات اسفناج


1رفع خشکی مزاج

این سبزی برای اشخاصی که دچار خشکی مزاج شده اند بسیار مفید است و باعث لینت می گردد .این سبزی با دارا بودن فیبر فراوان از ابتلا به یبوست جلوگیری نموده و از این طریق سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و فرایند عمل دفع مواد زائد از بدن می شود .


2- جلوگیری از پوکی استخوان

وجود مقادیر فراوانی از ویتامین کا و مواد معدنی نظیر منیزیم و کلسیم در این سبزی آن را به یک سبزی بی نظیر برای استحکام استخوان ها تبدیل کرده است .این ویتامین با کمک به ساخت ترکیبی پروتئینی به نام استئوکلسین در حفظ تراکم و مقاومت استخوان‌ ها موثر بوده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند .بنابراین با مصرف اسفناج می توانید از استخوان های خود محافظت نموده و در شکستگی ها به جوش خوردن سریع استخوان ها کمک بسیاری نمایید.


3-ضد سرطان

آنتی اکسیدان های موجود در این سبزی در تامین مواد مورد نیاز برای گلبول های سفید و در نتیجه مبارزه و مقابله با عفونت ها ضروری و حیاتی می باشد .خواص آنتی اکسیدانی این سبزی در پیشگیری از سرطان های روده بزرگ، معده، پروستات،‌ حنجره و رحم موثر بوده و با استفاده از خواص ضد سرطانی این سبزی می توانید بدنتان را در برابر انواع سرطان ها واکسینه نمایید .

خواص اسفناج خام


4-درمان بیماری های تنفسی

جهت درمان بیماری های تنفسی می توانید روی این سبزی خوش مزه حساب کنید .اسفناج پخته سرفه های خشک را التیام بخشیده و در درمان مشکلات تنفسی و بیماری های آسم بسیار مفید است .این سبزی در معالجه سرماخوردگی نیز کاربرد فراوانی داشته و می تواند سرفه های خشک را التیام  بخشیده و هر گونه گرفتگی صدا را برطرف نماید.


5- تنظیم کننده هورمون ها

اسفناج دارای مقادیر خوبی از آمینو اسید آرژنین است که می تواند غده هیپوفیز را برای ترشح هورمون رشد تحریک کند و هم چنین با تنظیم فعالیت غده تیروئید در درمان بیماری گواتر مفید محسوب می شود .


6- درمان کم خونی

اگر از بیماری کم خونی رنج می برید و دائما خسته و بی حال و رنگ پریده به نظر می رسید اسفناج را به برنامه غذایی خود بیفزایید .این سبزی با دارا یودن سطح بالایی از آهن سبب درمان کم خونی فقر آهن و علایم وابسته ناشی از آن می شود .

طریقه مصرف اسفناج


خواص درمانی اسفناج در طب سنتی

اسفناج رنگ چهره را صاف کرده و برای رژیم لاغری بسیار مفید است .برای کلیه کسانی که به نحوی دچار ناراحتی های سینه ،از قبیل سینه درد و سرماخوردگی و تب و تنگی نفس و عطش هستند خوبست .در ضمن این سبزی جهت سردرد و کمر درد نیز بسیار مفید است.این سبزی برای بیماران کبدی بسیار مضر است و هرگاه شیره آن را کشیده و با شکر مخلوط کنند برای یرقان مفید است .این سبزی همچنین برای حصبه و عسر البول (شاش بند)نیز مفید است .ضماد اسفناج جهت رفع درد و ناراحتی های گزیدگی حشرات و ضماد اسفناج برای درد مفاصل حاد و رفع بسته شدن مجرای ادرار و همچنین سر باز کردن دمل و کورک نیز موثر است .

این سبزی با دارا بودن طبع معتدل و رو به خنک خود برطرف کننده گرمی و حرارت و خشکی و یبوست است .برای درمان شاش بند می توانید هنگامی که درد شروع شد نصف فنجان آب اسفناج تازه را با همان مقدار روغن بادام شیرین و یا روغن زیتون مخلوط کرده و میل نمایید .و یا در درمان پیوره می توانید از اسفناج استفاده کنید .برای برطرف کردن لک صورت آب اسفناج را با سفیدآب مخلوط کرده و بر روی لک های صورتتان بمالید تا از خواص اسفناج برای پوست صورت خود بهره مند شوید.


خواص درمانی تخم اسفناج در طب سنتی

تخم اسفناج جهت درمان درد سینه و تب های حاد بسیار مفید است و شیره تخم اسفناج جهت تب و سرفه و سل و امراض پوستی بسیار مفید است .اسفناج افزاینده عمر بوده و مصرف آن باعث طول عمر می شود .این گیاه جاروی دستگاه هاضمه بوده و مصرف آن در زمان بارداری بسیار نافع است.


مضرات اسفناج

شایع ترین مضرات اسفناج به شرح زیر می باشد:

  1.  این سبزی به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست .
  2. مصرف این سبزی در سرد مزاجان می بایست همراه با ادویه های گرم نظیر زنجبیل و هل صورت پذیرد.
  3. مصرف این سبزی توسط بیماران کبدی ممنوع می باشد .
  4. پرهیز از مصرف این سبزی برای بیماران مبتلا به نقرس و دردهای مفصلی و ناراحتی های کلیوی ضروری می باشد.

 

خواص اسفناج برای پوست


نحوه مصرف اسفناج

طریقه مصرف اسفناج به صورت پختن اسفناج و یا به صورت خام می باشد .شما می توانید  از آن در تهیه غذاهایی مانند سوپ، اسنک‌ ها ،خورشت ها و سالادهایتان استفاده کنید .و با ترکیب اسفناج و ماست یک بورانی خوشمزه بسازید .اسفناج خام یا پخته کدام بهتر است ؟مسلما خواص اسفناج خام بیشتر از اسفناج پخته می باشد بنابراین در صورت پختن اسفناج از شیوه بخار پز استفاده کنید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top