بهار نارنج +فواید درمانی و مضرات بهارنارنج

فصل پاییز و زمستان که فرا می رسد شکوفه های زیبا و معطر بهارنارنج جای خود را با میوه نارنج عوض می کنند اما در فصل بهار این شکوفه های زیبا و معطر بر روی درختان مناطق شمالی و جنوبی کشورمان خود نمایی کرده و شما را از عطر خود سرمست می سازند .اگرچه مربای بهارنارنج را بیشتتر از سایر فرآورده های این گیاه مصرف کرده ایم اما بهتر است بدانید گل های خشک شده این گیاه در طب سنتی از خواص درمانی بسیار زیادی برخوردار است که هدف از تهیه مقاله امروز سلامت وب بررسی خواص درمانی این محصول گیاهی استثنایی است .با ما همراه باشید تا اثرات درمانی این گیاه را بیشتر بشناسید .

بهار نارنج چیست؟

بهار نارنج ، یا همان گل های سفید رنگ درخت نارنج در فصل بهار شکوفا می شوند و همه جا را از عطر خود لبریز کرده و مشام هر رهگذری را با بوی دلاویز خود نوازش می کنند .بهارنارنج با نام تجاری Bitter orange و نام علمی Citrus aurantium گیاهی بومی مناطق شمالی و جنوبی کشور عزیزمان ایران می باشد که در فصل پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می ‌دهد.طبیعت بهارنارنج گرم بوده و خواص درمانی آن به شرح زیر می باشد.

مضرات بهار نارنج


 تاریخچه گیاه بهارنارنج

این گیاه بومی آفریقای جنوبی و مناطق استوایی آسیا بوده و برای اولین بار توسط اعراب در قرن نهم میلادی کشف و شناخته شد .سپس در قرن 17 میلادی ایتالیایی ها، اسپانیایی ها و فرانسوی ها از این گیاه و خواص درمانی آن استفاده نمودند و یونانیان باستان از خواص ضد عفونی کننده این گیاه بهره های بسیاری برده اند .در کشورهای اروپایی آروماتراپی (رایحه درمانی) با این گیاه رواج زیادی داشته است .

خواص بهار نارنج برای پوست


خواص درمانی بهار نارنج

با توجه به وجود ترکیبات موثره مانند مونوترپن ها، فلاونوئید، سینفرین، آدنوزین، آسپاراژین، تیروزین، والین، ایزولوسین، آلانین و بتا سیسترول و ویتامین هایی مانند ویتامین‌های C، B و D در این گیاه خواص این گیاه بی شمار بوده و شامل موارد زیر می باشد:


1- بهبود عملکرد قلب

بر اساس پژوهش های انجام شده اسانس این گیاه در درمان آریتمی (ضربان نامنظم قلب) ، تنظیم ضربان قلب و بهبود عملکرد آن اثرات کاربردی گسترده و موثری دارد .با استفاده از این گیاه می توان سلامت قلب را تضمین نموده و عملکرد آن را بهبود بخشید.


2-کاهش اضطراب و استرس

عصاره بهارنارنج با دارا بودن اثرات آرامبخشی با کنترل و تنظیم سطح هورمون کورتیزول در خون در کاهش اضطراب و استرس روزمره اثرات چشمگیری دارد .این گیاه را مشابه به داروی دیازپام دانسته و از اثرات آرامبخشی آن می توان برای درمان مشکلات عصبی بهره جست.همچنین اسانس های روغنی موجود در شکوفه ها با تحریک مسیرهای بویایی در سیستم لیمبیک مغز از راه تنفس جذب و با گیرنده های سیستم عصبی مرکزی وارد عمل می شوند .بدین طریق رایحه درمانی با این گیاه شگفت انگیز دارای اثرات ضد افسردگی و ضد اضطرابی می باشد.

طبع بهار نارنج


3- تنظیم فشار خون

بر اساس تحقیق منتشر شده در نشریه ی Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine در سال 2012 میلادی آثار فارماکولوژیک این گیاه در تنظیم سطح فشار خون بسیار موثر و چشمگیر است .مصرف عصاره ی بهارنارنج به صورت منظم و با دستور پزشک به طور چشمگیری فشار سیستولیک و دیاستولیک خون را کاهش می دهد .


4- ضد باکتری

عصاره بهارنارنج دارای خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی می باشد .خواص آنتی اکسیدانی این گیاه در کنار خواص یاد شده با خواص آنتی بیوتیکی داروهایی مانند نیستاتین و آزیترومایسین برابری می کند .


کاربرد بهار نارنج در طب سنتی

  • درمان بی خوابی
  • آرام کردن اعصاب
  • درمان بیماری های معده
  • درمان ناتوانی جنسی
  • کاهش علائم یائسگی
  • بهبود سرماخوردگی
  • رفع سکسکه

خواص عرق بهار نارنج برای چاقی


نحوه مصرف بهار نارنج

جهت مصارف درمانی، شکوفه‌ های بهار نارنج را صبح زود که به حالت غنچه ی نشکفته است، چیده و سپس در محلی تاریک سریع خشک می ‌کنند تا تغییر رنگ ندهند.برای استفاده می توان از این گیاه به صورت دمنوش یا عرق بهارنارنج استفاده نمود .با توجه به طبیعی بودن این محصول استفاده از آن در صورت رعایت اعتدال کاملا بی ضرر می باشد.بهترین زمان مصرف این گیاه و فرآورده های آن 2 ساعت پیش یا پس از غذا می باشد.

خواص چای بهار نارنج


عوارض جانبی بهار نارنج

  • خانم های باردار و شیرده در مورد مصرف این گیاه حتما با پزشک مشورت کنند
  • مصرف دمنوش این گیاه توسط مبتلایان به بیماری چشمی گلوکوم (آب سیاه چشم) و دیابت ممنوع می باشد.
  • مصرف آن قبل از اعمال جراحی ممنوع می باشد.
  • در صورت مصرف داروهای ضد افسردگی مثل فنلزین، ترانیل سیپرومین و …برای جلوگیری از بروز تداخل دارویی و مضرات بهارنارنج حتما در مورد مصرف این گیاه با پزشکتان صحبت کنید.

دمنوش بهار نارنج

دمنوش بهار نارنج یا چای بهارنارنج یکی از نوشیدنی های آرامبخش طبیعی و گیاهی است که مصرف آن می تواند خوابی خوش و آرام را برایتان به ارمغان بیاورد .طرز تهیه چای بهار نارنج بسیار ساده می باشد .کافی است، 10گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آب‌جوش به مدت 20دقیقه جوشانده و پس از صاف کردن ‌همراه با یک قاشق سوپ‌ خوری عسل آن را نوش جان کنید.از مهم ترین خواص دمنوش بهار نارنج یا خواص چای بهار نارنج می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تنظیم سطح فشار خون
  • رفع سکسکه
  • ضد سرطان
  • ضد استرس و…

خواص دمنوش بهار نارنج


عرق بهار نارنج

عرق بهار نارنج یک محصول جانبی با طبیعت گرم و خشک است که به صورت تقطیری برای تولید روغن معطر از دانه‌ ها، پوست میوه، برگ‌ها، پوست درخت و گوشت میوه نارنج انجام می‌شود.در واقع به زبانی ساده تر می توان گفت عرقی که از شکوفه‌ های نارنج تهیه می‌شود عرق بهار نارنج نامیده می شود. خواص عرق بهارنارنج برای پوست شامل نرم کردن پوست،زیبایی پوست روشن کردن رنگ پوست،جوانسازی پوست و … می باشد .دیگر خواص این اسانس گیاهی شامل خواص عرق بهارنارنج برای چاقی است .با استفاده از این افشره گیاهی می توانید به راحتی وزن خود را کاهش داده و لاغر شوید .طریقه مصرف عرق بهارنارنج به صورت شربت همراه با عسل برای رفع عطش در تابستان و یا به تنهایی برای رفع بی خوابی های شبانه و به صورت موضعی به عنوان یک تونر برای پوست می باشد .

طریقه مصرف عرق بهار نارنج


نارنج

نارنج یکی از مرکبات نافع است که در طب مصارف زیادی دارد و برگش دارای عطری مطبوع و خوشایند است .برای درمان تشنج از جوشانده برگ نارنج استفاده می شود .بهارنارنجدارای عطری خوشبو و طعمی نیکو است که ضد تشنج و ضد سکسکه است و در داروها برای معطر کردن شربت ها استفاده می شود .


  1. آب مقطر بهارنارنج تسکین دهنده اعصاب و مقوی آن است و در درمان بی خوابی موثر است .
  2. پوست نارنج نیز دارای مصارف طبی است و خلال آن در تهیه برخی غذاها استفاده می شود آب نارنج دارای ویتامین های ث ب و د بوده و خواص آب لیمو را دارد .
  3. شربت نارنج تقویت کننده فکر و مغز درمان درد سر ناشی از گرما زدگی و برطرف کننده التهاب و عطش آب سه کیلو نارنج را بجوشانید تا به نصف برسد کف آن را بگیرید و با کرباس نو صاف کنید و با قند مخلوط کرده و شربت بپزید .

  • بهار نارنج درمان قولنج

یک لیتر آب جوش روی 10 گرم تا 40 گرم بهار نارنج بریزید و به مدت 12 دقیقه کنار بگذارید سپس آن را صاف کرده و با عسل شیرین سازید و روزانه 2 تا 3 فنجان از آن را با فاصله بنوشید .


  • درمان دل درد

دمکرده بهار نارنج ضمن آسان کردن هضم غذا از سویی و از سوی دیگر انواع تشنج و دل دردها را تسکین می بخشد .


  • درمان یبوست

خوردن مخلوطی از آب نارنج و سون آپ بسیار مفید است .


  • درمان کم اشتهایی و تب

30 گرم پوست خشک نارنج را تکه تکه در یک لیتر آب جوش بریزید 5 دقیقه بجوشانید 20 دقیقه کنار بگذارید صاف کنید و با عسل شیرین کنید و روزانه دو فنجان از آن بنوشید .


  • ماسک شاداب کننده پوست

استفاده از ورقه های نازک نارنج و قرار دادن آن بر روی پوست به علت غنی بودن از ویتامین ث در شادابی و جوانی چهره بسیار مفید است .

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top