فشار خون چیست

علت بالا بودن فشارخون چیست+مواد غذایی موثر در کاهش فشار خون

بیماری فشار خون یکی از بیماری هاییست که فاقد علامت بوده و از این رو بیماری فشار خون را قاتل خاموش می نامند .فشار خون طبیعی در هر انسان بالغ می بایست 120/80 باشد و در صورت افزایش غیر متعارف آن می بایست به یک پزشک جهت بررسی و علت یابی مراجعه نمایید .در هر صورت بهتر است بدانید پرفشاری خون یا فشار بالا سبب بروز بسیاری از نارسایی ها در بدن می شود بنابراین مقاله سلامت وب امروز را به معرفی فشار خون و مواد غذایی موثر در کاهش فشار خون اختصاص داده ایم .

فشار خون چیست؟

فشار خون( Blood pressure) به میزان فشاری گفته می شود که خون در جریان درون رگ ها به دیواره رگ ها وارد می نماید و به وسیله دستگاهی به نام فشار سنج اندازه گیری می شود .در واقع فشار خون و اندازه گیری آن یکی از نشانه های تعیین سلامتی در افراد به شمار می آید .فشار خون طبیعی در هر انسانی 120/80 می باشد و در نتیجه افزایش فشار خون را می بایست جدی تلقی نموده و برای پیشگیری از عوارض ناشی از فشار خون بالا درمان این بیماری را سریعا آغاز نمایید .

طبقه سیستول (عدد بالا) دیاستول (عدد پایین)
مطلوب/ طبیعی کمتر از ۱۲۰ کمتر از ۸۰
پیش فشار خون بالا ۱۲۰–۱۳۹ ۸۰–۸۹
فشار خون بالا: مرحله ۱ ۱۴۰–۱۵۹ ۹۰–۹۹
فشار خون بالا: مرحله ۲ ۱۶۰ و بیشتر ۱۰۰ و بیشتر

فشار خون بالا چیست؟

بیماری پرفشاری خون یا فشار خون بالا یکی از بیماری های مزمن غیر واگیر می باشد که با خطراتی مانند سکته های قلبی و مغزی،نارسایی های کلیوی و …همراه می باشد .در صورتی که فشار خون بیش از 140/90 باشد شخص در زمره افراد دارای فشار خون بالا طبقه بندی می شود.البته فشار خون بالا نیز خود به دو دسته پرفشاری اولیه و ثانویه تقسیم می شود که در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم:

فشار خون طبیعی


1- پرفشاری اولیه

این نوع از فشار خون بالا در میان مردم شایع بوده و محققان عواملی نظیر اضافه وزن،عوامل وراثتی و محیطی،مصرف مواد غذایی پر نمک و سبک بد زندگی را در بروز آن دخیل می دانند.

2-پرفشاری ثانویه

در این نوع از بیماری پرفشاری ناشی از ابتلا به بیماری های زمینه ای مانند نارسایی کلیه ها،اختلال در عملکرد غده تیروئید،و ….می باشد و ربطی به سن ،سبک زندگی و سایر عوامل موثر در پرفشاری اولیه ندارد.

بیماری فشار خون بالا چگونه در بیمار تشخیص داده می شود؟

 برای تشخیص این بیماری علاوه بر معاینه بیمار تست خون کامل نیز از بیمار گرفته می شود .پس از قطعی شدن این بیماری در وجود فرد دارودرمانی آغاز می شود .مهم ترین داروهای موثر در زمینه کنترل و کاهش فشار خون داروهایی به نام های قرص فشار خون متورال،قرص فشار خون کاپتوپریل ،آتنونول و متیل دوپا می باشند .در کنار استفاده از داروهای کاهنده فشار خون شما می توانید از مواد غذایی موثر در کاهش فشار خون استفاده نموده و با افزودن این مواد غذایی که در ادامه خدمت شما عزیزان معرفی می گردد فشار خون بالایتان را پایین بیاورید.
افزایش فشار خون

1- لیمو ترش

لیموترش یکی از میوه های موثر در تنظیم فشار خون و کاهش سطح آن می باشد .آنتی اکسیدان های موجود در لیموترش سبب خنثی نمودن اثرات رادیکال های آزاد در بدن می شود و همین امر سبب می شود تا فشار خون و کلسترول در بدن کاهش یافته و عملکرد قلب بهبود یابد .همچنین وجود سطح بالایی از پتاسیم درون لیمو ترش سبب شده است تا لیموترش به یک ماده غذایی کاهنده فشار خون موثر تبدیل شود .شما با مصرف منظم لیموترش تازه می توانید فشار خون بالایتان را کاهش داده و سلامتی خود را تضمین نمایید .

قرص فشار خون کاپتوپریل


2-سیر

سیر یکی از سبزیجات پرخاصیت و موثر در کاهش فشار خون می باشد .مصرف این گیاه سبب می شود تا عروق خونی استراحت نموده و با تحریک تولید اکسید نیتریک  موجبات کاهش فشار خون را فراهم می کند .مصرف این گیاه به صورت خام و نشاتا علاوه بر کاهش فشار خون در بهبود عملکرد قلب ،کاهش کلسترول و جلوگیری از تصلب شرایین نیز موثر شناخته شده است .

قرص فشار خون متورال


3-موز

خوردن یک الی دو عدد موز در طی روز به علت داشتن پتاسیم فراوان در کاهش فشار خون نقش موثری دارد .پتاسیم موجود در موز سبب کاهش سدیم در بدن و کنترل فشار خون می شود .بر اساس یک مطالعه که در سال 2005 در مجله انجمن قلب آمریکا Hypertension منتشر شده است، افزایش مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم  به کاهش فشار خون کمک می کند.

داروهای کاهنده فشار خون


4- روغن زیتون

روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام “پلی فنول ها” است که این ترکیبات در کاهش فشار خون بالا و حتی محافظت از افزایش کلسترول بد خون موثر است .همچنین روغن زیتون شامل اسیدهای چرب غیر اشباع است که به بهبود سلامت قلب کمک می کند. استفاده از روغن زیتون می تواند نیاز روزانه شما به مصرف داروهای ضد فشار خون را کاهش دهد.بنابراین روغن زیتون را به سالادتان بیفزایید و یا در هنگام پخت و پز از آن استفاده نمایید .
فضار خون بالا

5-گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهایی با اثرات آنتی اکسیدانی است که به حذف رادیکال های آزاد از بدن کمک می کند، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد و فشار خون بالا را کاهش می دهد.تحقیقات نشان می دهد مصرف منظم 250 میلیگرم عصاره گوجه فرنگی باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می شود.گوجه فرنگی نیز غنی از پتاسیم است و به کاهش فشار خون کمک و رفع سدیم از بدن کمک می کند .

مواد غذایی کاهنده فشار خون


6- زغال اخته

زغال اخته غنی از فلاونوئیدهایی به نام آنتوسیانین ها است که به جلوگیری از فشار خون بالا کمک می کند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در این میوه به بهبود و حفظ انعطاف پذیری شریان های قلبی کمک می کنند . بنابراین کنترل فشار خون به وسیله مصرف زغال اخته راهی ارزان و در دسترس می باشد .
فشار خون نرمال

7-لبو

مصرف لبو به علت دارا بودن ترکیبات مغذی فراوان از قبیل فولات، نیترات، پتاسیم، منیزیم و آنتی اکسیدان ها سبب  اتساع شریان ها و کاهش فشار خون می شود .مصرف لبو می تواند خطر سکته مغزی، حمله قلبی و سایر مشکلات قلبی عروقی را کاهش دهد.

داروهای ضد فشار خون


8-کرفس

کرفس حاوی یک ترکیب فیتوشیمیایی به نام 3-N-butylphthalide می باشد که مصرف آن سبب شل شدن بافتهای دیواره شریان ،افزایش جریان خون درون رگ ها و کاهش فشار خون می شود .همچنین وجود منیزیم و پتاسیم در این سبزی می تواند سبب تنظیم فشار خون گشته و فشار خون مزمن را درمان نماید .

کاهش فشار خون


9- سیب زمینی

سیب زمینی با دارا بودن سطح بالایی از دو ماده معدنی مانند پتاسیم و منیزیم یکی دیگر از مواد غذایی کاهنده فشار خون شناخته شده است .مصرف سیب زمینی با کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک می تواند اثرات مثبتی را در روند درمان فشارخون به همراه داشته باشد .
درمان فشار خون

10-گریپ فروت

گریپ فروت با دارا بودن سطح بالایی از ویتامین ث ،بتاکاروتن ،فولات و سایر مواد مغذی از انسان‌ درمقابل‌ خطرات بروز سرطان‌ و بیماری‌های‌ قلبی‌ مراقبت‌می‌کند.همچنین مصرف این میوه می تواند در کاهش فشار خون موثر واقع شده و تا حدود بسیار زیادی عوارض ناشی از این بیماری را تقلیل دهد .البته لازم به ذکر است بدانید در مورد مصرف همزمان گریپ فروت با داروهای فشار خون حتما می بایست با پزشکتان مشورت نمایید و از مصرف هم زمان داروهای کاهنده فشار خون با گریپ فروت جدا پرهیز نمایید .
فشار خون در سنین مختلف

سایر راه های کاهش فشار خون

افراد مبتلا به پرفشاری خون علاوه بر مصرف داروها و پیروی از یک رژیم غذایی کم نمک و کم چربی و با افزودن مواد غذایی ضد فشار خون می توانند تا حدود زیادی این بیماری خاموش را درمان نمایند .در کنار این مسائل می بایست وزن خود را کاهش داده و از مصرف دخانیات و کشیدن سیگار جدا خودداری نمایند .همچنین توصیه می شود روزانه به مدت نیم ساعت پیاده روی داشته و از بی تحرکی جدا اجتناب نمایند .

عوارض ناشی از فشار خون بالا

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *