کلسترول به چه علتی افزایش می یابد ؟+مواد غذایی موثر در کاهش کلسترول

آیا شما نیز در برگه جواب آزمایش خونتان واژه ای به نام کلسترول مشاهده نموده اید ؟آیا رنج این آیتم خونی در رنج استاندارد و مناسبی بوده و یا میزان کلسترول در خونتان بالا گزارش شده است ؟آیا می دانید چه عواملی سبب افزایش کلسترول خون می شوند و یا در صورت بالا بودن سطح کلسترول در خونتان چه مواد غذایی می توانند کلسترول یا چربی خونتان را کاهش دهند ؟برای دستیابی به پاسخ تمامی این سوالات سلامت وب امروز راهنمای شماست .مقاله سلامت وب امروز را به معرفی کلسترول ،عوامل موثر در افزایش کلسترول خون و مواد غذایی کاهنده آن اختصاص داده ایم .مطمئنا مطالعه این مقاله سلامت وب برایتان بسیار مفید و آموزنده خواهد بود .

کلسترول چیست؟

کلسترول نوعی ماده چرب موجود در خون می باشد که بدن برای تولید هورمون هایی نظیر تستسترون و هورمون زنانه استروژن و تولید ویتامین د از آن استفاده می نماید .این آیتم خونی در کبد ساخته می شود و برخی منابع غذایی مصرفی حاوی آن می باشند .در صورت افزایش کلسترول در خون ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و سکته های قلبی و مغزی در شما افزایش می یابد.

چربی خون نرمال چند است


انواع کلسترول

  1. LDL یا لیپوپروتئین کم چگالی ،به کلسترول بد خون مشهور است.
  2. HDL یا لیپوپروتئین با چگالی بالا نیز به کلسترول خوب خون مشهور است.
  3. VLDL  لیپوپروتیئن خیلی کم چگالی که مشابه  لیپوپروتئین  LDL می باشد.

درمان کلسترول بالا در طب سنتی


میزان کلسترول در خون نشانه چیست؟

کلسترول مجموع (Total cholesterol)  وضعیت
پایین ۲۰۰ میلی گرم عالی
بین ۲۰۰ تا ۲۳۹ در محدوده خطر
بالای ۲۴۰ میلی گرم بالا (خطرناک)

اکنون متوجه شدید که چربی خون نرمال چند است و کلسترول بالای 200 بدن شما را در شرایط هشدار قرار می دهد.

کلسترول خون چقدر باید باشد؟


بالا بودن کلسترول خون با چه علایمی همراه است؟

علایم کلسترول بالا شامل موارد ذیل می باشد:

  •  احساس خستگی و کوفتگی در بدن
  • خواب آلودگی
  • سوزش کف پاها
  • دردناک شدن ساق و کف پا
  • خشک شدن دهان
  • افزایش تعریق بدن
  • ورم نمودن صورت
  • تلخ شدن دهان

علایم کلسترول بالا


عوامل موثر در افزایش سطح کلسترول خون

اکنون می خواهیم عواملی که سبب افزایش سطح کلسترول در خون می شوند را به شما معرفی نماییم .با هم این عوامل را مرور می نماییم .

راه کاهش کلسترول خون


1-افزایش سن

خطر ابتلا به کلسترول بالا هم زمان با افزایش سن در شما افزایش می یابد. خطر ابتلا به افزایش کلسترول خون در مردان بالای 45 سال یا بالاتر و زنان بالای 55 ساله بیشتر می باشد .انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که تمام بزرگسالان، از سن 20 سالگی، سطح کلسترول خود را هر 4 تا 6 سال بررسی کنند.


2-یائسگی

زنان یائسه در معرض خطر افزایش کلسترول خون می باشند .این امر به دلیل افزایش سن و همچنین تغییرات هورمونی مربوط به یائسگی است. یائسگی حتی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در زنان افزایش می دهد.یک مطالعه سال 2009 در مجله کالج قلب آمریكا آمریکا بیان می كند كه كلسترول LDL پس از یائسگی سریعا افزایش می یابد.

عوامل موثر در افزایش کلسترول


3-ژنتیک و سابقه خانوادگی

عوامل ارثی و ژنتیکی نیز می توانند خطر ابتلا به سطح کلسترول بالا را افزایش دهند. اگر شمانیز در اقوام درجه یک خود فرد مبتلا به کلسترول بالا دارید شما نیز ممکن است ریسک ابتلا به این بیماری را داشته باشید .


4-رژیم ناسالم

مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی چربی های اشباع شده مانند کوکی ها، بیسکویت ها، شیرینی ها و کراکر های پخته شده، می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد.پیروی از یک رژیم سالم که شامل سبزیجات تازه، میوه ها، غلات کامل، ماهی، گوشت بدون چربی و محصولات لبنی کم چرب می باشد ساده ترین راه پیشگیری از افزایش کلسترول خون می باشد .


5-چاقی و اضافه وزن

چاق شدن می تواند سطح کلسترول LDL را افزایش داده و میزان HDL خون شما را کاهش دهد. علاوه بر این، چاقی می تواند منجر به بیماری های قلبی، فشار خون بالا، دیابت، آرتریت، بیماری مزمن کلیه، بیماری کبد چرب غیر کلاسیک و بسیاری از شرایط دیگر شود.سعی کنید وزن خود را در محدوده سالمی حفظ کنید تا خطر ابتلا به کلسترول بالا و همچنین بیماری قلبی در شما کاهش یابد.

کلسترول به چه علت افزایش م یابد


6- استعمال دخانیات

سموم و مواد شیمیایی مضر موجود در دود سیگار سبب آسیب دیدن دیواره عروق خونی شما می شوند. این موضوع سبب انباشت رسوبات چربی در شریان ها و رگ های خونی می شود.


7- دیابت

افرادی که مبتلا به دیابت هستند اغلب دارای LDL و HDL پایین تری نسبت به افراد سالم می باشند .همین موضوع سبب افزایش سطح کلسترول خون در این دسته از افراد می شود .بنابراین لازم است علاوه بر کنترل قند خون در چکاب ها به کنترل میزان کلسترول خون نیز توجه شود .


چگونه میزان کلسترول را در خون کاهش دهیم ؟

سطح  LDL بالا از نظر پزشکی به عنوان hypercholesterolemia شناخته می شود. با توجه به کنترل و پیشگیری از افزایش چربی خون و افزایش خطر بیماری قلبی عروقی رعایت نکات زیر ضروری می باشد .همچنین اگر در آزمایش خونتان متوجه شده اید کلسترول خون در شما افزایش یافته است نگران نباشید و دستورات زیر را اجرا نمایید .پیروی از تعالیم ذکر شده  یعنی دارو درمانی و  مصرف مواد غذایی که در ادامه سلامت وب امروز جهت کاهش کلسترول خون به شما معرفی می شود بسیار راهگشا و سودمند خواهد بود.

کلسترول بالای 200


داروهای مفید برای کاهش چربی خون

در ادامه شما را با لیست داروهای چربی خون آشنا می کنیم.مصرف پودرهای کلستیرامین ، کلستیپول و کلسولام یکی از راه های درمان چربی خون بالا می باشند .مصرف انواع قرص چربی خون مانند لووستاتین، پراواستاتین، سیمواستاتین، فلواستاتین و قرص چربی خون آتورواستاتین روش درمانی دیگری برای کاهش چربی خون می باشد .

مواد غذایی مفید برای کاهش کلسترول


1- خودداری از مصرف چربی های ترانس

مصرف مواد غذایی حاوی چربی های ترانس می تواند میزان کلسترول LDL را در شما افزایش دهند.تحقیقات انجام شده در  سال 2010 که در مجله PLoS One منتشر شده است ، تأثیر منفی اسید های چرب ترانس را بر میزان کلسترول  HDL و LDL را نشان می دهد. بنابراین اجتناب از مصرف مارگارین، محصولات پخته شده تجاری، کراکر، چیپس ،زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، میگو ،لبنیات پر چرب و سایر تنقلات فرآوری شده به علت داشتن چربی های ناسالم ضروری می باشد .

قرص چربی خون آتورواستاتین


2-حبوبات

اگر شما در معرض خطر بالا داشتن کلسترول و بیماری قلبی عروقی هستید، به جای پروتئین حیوانی، غذاهای گیاهی غنی از پروتئین را انتخاب کنید.منابع پروتئین گیاهی یا حبوبات غنی از مواد مغذی و فیتو شیمیایی هستند که به کاهش کلسترول، LDL کلسترول، قند خون و سطح انسولین کمک می کنند. برخی از منابع خوب پروتئین گیاهی عبارتند از حبوبات، عدس، نخود فرنگی، لوبیا قرمز، لوبیای سفید و ….

پایین آوردن کلسترول


3-مصرف آجیل و بادام

اگر می خواهید سطح کلسترول خود را در محدوده طبیعی نگه دارید،از آجیل ها و دانه های روغنی مانند گردو، بادام، بادام زمینی، فندق، پسته در میان وعده های خود استفاده کنید. آجیل غنی از استرول های گیاهی، الیاف و اسیدهای چرب امگا 3 بوده و مصرف آن سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید می شود.

کلسترول  HDL


4- سیر

جویدن 2 یا 3 حبه سیر خام  به صورت روزانه با معده خالی یا اضافه کردن آن به سالاد، سوپ و ساندویچ ها می تواند به حفظ سطح کلسترول شما کمک کند. علاوه بر این، سیر باعث جلوگیری از لخته شدن خون، بهبود گردش خون، کاهش فشار خون و محافظت از شما در برابر بیماری های قلبی می شود.بنابراین جهت درمان چربی خون با داروهای گیاهی مصرف سیر ،کرفس،مرزه،خرفه،شاتره و کاسنی را از یاد نبرید.

لیست داروهای چربی خون


5- جو دوسر

خوردن یک کاسه جو دوسر، یکی از ساده ترین راه ها برای کنترل سطح کلسترول شما است. فیبر محلول موجود در آن جذب کلسترول را درخون شما کاهش می دهد و به نوبه خود سبب کاهش  LDL  خواهد شد .

کلسترول بد


6-چای سبز

نوشیدن چای سبز  راه حل مناسب دیگری جهت کاهش میزان LDL خون می باشد .چای سبز حاوی ترکیباتی آنتی اکسیدانی به نام کاتچین ها است که به کاهش سطح LDL کمک می کند و مانع شکل گیری غیر طبیعی لخته های خون می شود. چای سبز به عنوان یک نوشیدنی موثر  می تواند از ایجاد پلاک در عروق و رگ های خونی جلوگیری کرده و خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته را کاهش دهد.

کلسترول خوب


7-آووکادو

آووکادو یک منبع غنی از اسید اولئیک، یک چربی غیرمستقیم سالم است که به افزایش HDL و کاهش LDL کمک می کند. آووکادو همچنین دارای فیبر و بتا سیتوستولول بوده و می تواند به طور موثر سطح کلسترول را کنترل کند.

کلسترول بالا درمان


8-روغن زیتون

شما باید استفاده از روغن معمولی را در پخت و پز محدود کرده و روغن زیتون را جایگزین آن نمایید تا بتوانید سطح LDL را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. روغن زیتون ترکیبی منحصر به فرد از اسیدهای چرب سالم و استرول های گیاهی است که به کاهش کلسترول کمک می کند. همچنین خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی، حملات قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد.

کلسترول نرمال


9-ادویه ها

استفاده از ادویه جات در آشپزی و تهیه غذاها یک راه آسان برای رسیدن به سطح کلسترول سالم است. ادویه هایی مانند دارچین، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه و گشنیز نه تنها سبب خوش طعم شدن غذا می شود بلکه باعث بهبود کلسترول و سلامت قلب می شود.

درمان چربی خون با داروهای گیاهی


10-مواد غذایی حاوی فیبر

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر محلول باعث جلوگیری از جذب کلسترول در بدن می شود.همچنین باعث می شود تا شما به مدت طولانی و بیشتری  احساس سیری کنید و  بنابراین از مصرف تنقلات ناسالم در طی روز جلوگیری می کند. برخی از منابع عالی فیبر محلول عبارتند از لوبیا، جو، نخود، سیب، پرتقال، گلابی، سیب زمینی شیرین، هویج، جوانه گندم، چغندر، بامیه و بادمجان. به خاطر داشته باشید هنگام خوردن غذاهای غنی از فیبر، برای جلوگیری از ناراحتی های دستگاه گوارش، مقدار زیادی آب بنوشید.


11- آب پرتقال

آب پرتقال نوشیدنی مناسبی جهت کاهش کلسترول خون می باشد.تحقیقات نشان می دهد آب پرتقال پروفیل های چربی خون را در افراد مبتلا به هیپوکلسترولمی بهبود می بخشد. این امر به دلیل حضور ویتامین C، فولات و فلاونوئیدها مانند هسپریدین در پرتقال می باشد. بنابراین هر روز 2 تا 3 فنجان آب پرتقال تازه بنوشید.

کاهش چربی خون


12- سالمون

ماهی سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا 3 به نام EPA و DHA می باشد. این ترکیبات سبب کاهش چربی خون و  افزایش HDL می شود. جهت درمان خانگی چربی خون هر هفته حداقل 2 عدد ماهی به صورت کبابی و یا آب پز میل نمایید .

درمان چربی خون بالا


13-سویا

سویا و محصولات حاوی سویا یک پروتئین کامل گیاهی می باشند که مصرفشان برای کسانی که از چربی خون  بالا رنج می برند بسیار عالی است. این پروتئین گیاهی حاوی چربی های غیر اشباع، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد.مصرف 1 تا 2 وعده (15 تا 30 گرم) پروتئین سویا روزانه تاثیر قابل توجهی بر عوامل خطرساز لیپوپروتئین سرم برای بیماری های قلبی عروقی دارد.برای کمک به کاهش چربی خون خود سویا، توفو و شیر سویا غنی شده را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

درمان خانگی چربی خون


14-شکلات تلخ

شکلات تلخ نیز می تواند به طور موثری سبب کاهش چربی بد و بهبود سطح چربی خوب در خون شود.سطح بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها در شکلات تلخ سبب جلوگیری از پلاک در رگ های خونی می شود و از تصلب شرایین و گرفتگی عروق جلوگیری می نماید . این ماده همچنین خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می دهد.

کاهش کلسترول خون


کاهش چربی خون با قرص چربی خون گیاهی

شما می توانید علاوه بر پیروی از دستورات ذکر شده جهت کاهش چربی خونتان از قرص چربی خون گیاهی آنتوم استفاده نمایید .این محصول با دارا بودن ترکیباتی نظیر عصاره دانه و برگ شوید،عصاره گیاه شاتره ، کاسنی و لیمو عمانی در کاهش انواع چربی خون و پیشگیری از بروز سکته های قلبی و مغزی نقش برجسته ای دارد.قرص گیاهی آنتوم به دلیل بهره مندی از دو ترکیب کورستین (Corestin) و لاکتوپیکرین (Lactopicrin) سبب افزایش میزان ترشح صفرا و مهار آنزیم‌ های دخیل در لیپوژناز می‌شوند.از این داروی خانگی با دستور پزشک استفاده کرده و در صورت مصرف دارویی دیگر حتما این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.

قرص چربی خون گیاهی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *