اول دسامبر روز جاهنی مبارزه با بیماری کشنده ایدز

درمورد بیماری ایدز چه می دانید ؟

روز اول دسامبر یا 11 آذر روز جهانی ایدز نامگذاری شده است . نامگذاری روزی به نام این بیماری به این علت است که با اطلاع رسانی به موقع ،پیشگیری و تشخیص به موقع  می توان از ابتلای افراد جدید به این بیماری جلوگیری کرد مقاله ای که در پیش رو دارید در مورد این بیماری ،نحوه پیشگیری از ابتلا  و انتقال این ویروس به بدن ،راه های تشخیص و درمان آن اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار می دهد این مقاله را بخوانید و خواندن آن را جهت داشتن جامعه سالم تر به دیگران نیز پیشنهاد دهید .

ایدز چیست؟

ایدز مخفف کلمه سندرم نقص سیستم ایمنی به صورت اکتسابی بوده و توسط ویروسی به نام  HIV بروز پیدا می کند .این ویروس به سلول های سیستم ایمنی بدن به نام «لنفوسیت‌T» حمله کرده و با تضعیف و از بین بردن آن ها عامل ایجاد بیماری به نام ایدز می شود .راه های انتقال این بیماری مشخص بوده و این ویروس از طریق  بزاق و اشک و یا بوسیدن و دست دادن  قابل انتقال نمی باشد .

ویروس اچ آی وی عامل بیماری ایدز

ویروس ایدز از چه راه هایی منتقل می شود؟

  1. آمیزش جنسی حافظت نشده
  2. انتقال خون آلوده
  3. استفاده از سر سوزن آلوده و مشترک
  4. انتقال از مادر مبتلا به جنین
  5. انتقال ازطریق  ترشحات واژن و یا مایع منی

راه هایی که سبب انتقال ویروس ایدز نمی شود

علایم این بیماری چگونه است؟

هنگام ورود ویروس اچ آی وی به بدن نشانه هایی شبیه بیماری آنفولانزا ولی با مدت زمان طولانی تر در بدن ایجاد می شود .نشانه های دیگر ابتلا به این بیماری به شرح زیر می باشد :

  1. تب
  2. احساس خستگی
  3. درد در مفاصل
  4. تورم غدد لنفاوی
  5. کاهش وزن
  6. حالت تهوع
  7. مشکلات پوستی

علایم بیماری ایدز

راه تشخیص این بیماری چیست؟

زمانی که این ویروس به بدن وارد می شود فاقد نشانه بوده و یا ممکن است  با نشانه های ذکر شده در بالا همراه  باشد .اگر در همین زمان آزمایش دهیم مطمئنا جواب تست منفی است چرا که این بیماری در فاز نهفته خود قرار دارد .زمان تشخیص این بیماری به نحوه ورود ویروس به بدن و حجم آن بستگی دارد .آزمایش تشخیص ابتلا به ایدز  باید در سه مرحله یعنی به ترتیب  شش هفته، سه ماه و شش ماه بعد از ورود ویروس به بدن انجام شود . اگر جواب آزمایش، شش هفته بعد از مشکوک شدن به ابتلا،  منفی بود توصیه می‌شود بیمار مجددا در زمان های ذکر شده تست را تکرار نماید تا نسبت به عدم ابتلا به این ویروس اطمینان کامل حاصل شود .

آیا ویروس ایدز کشنده است؟

مطالعات نشان داده است  افرادی که بیماری خود را تحت درمان قرار ندهد، حداکثر تا مدت ۳ سال پس از تکامل بیماری به مرحله AIDS، زنده خواهند ماند.

آیا این بیماری قابل درمان است ؟

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد داروهای مصرفی برای کنترل این بیماری بسیار گران قیمت هستند و در برخی از افراد  سبب بروز عوارض جانبی می شوند . روش درمانی موسوم به «رترو ویروس درمانی» با سرکوب  ویروس HIV  سبب  طول عمر ببیشتر بیماران مبتلا می شود .

کشور ایران در کنترل این بیماری چه گام هایی برداشته است؟

با تصویب برنامه استراتژیک چهارم ایدز کشور در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مراکز مشاوره ای  در سطح کشور تاسیس شده است که خدماتی شامل آموزش برنامه های مراقبت و پیشگیری ،تشخیص قطعی و  درمان را به صورت رایگان در اختیار این بیماران و سایر افراد  قرار می دهند .جهت پیشگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به فرزند تست HIVیکی از تست های ضروری قبل از بارداری و یا در ابتدای بارداری می باشد تا درصورت ابتلا جنین به این بیماری  بارداری در همان مراحل اولیه خاتمه یابد .صدا و سیما نیز با پخش سریال پریا در فصل تابستان توانست اطلاعات مفیدی نسبت به این بیماری را از طریق رسانه در اختیار مردم قرار دهد و برخی از ذهنیت های غلط نسبت به این بیماری را از اذهان پاک نماید .

اقدامات کشور ایران در پیشگیری ازابتلا به بیماریایدز

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *