خرفه سبزی برگ دار و مفیدی در طب سنتی می باشد طعم این سبزی مشابه اسفناج و شاهی ترش و شور بوده طبع آن سرد و تر و به صورت خام یا پخته مصرف می شود.این سبزی در دسته سبزی خوردن قرار می گیرد و حاوی ویتامین ها ئ منابع معدنی سودمند برای تامین سلامتی بدن می باشد.برای آشنایی بیشتر با خواص این سبزی مفید این مقاله را بخوانید. |
ارزش تغذیه ای خرفه
سبزی خرفه حاوی ویتامین هایی نظیر ویتامین A،C،B۱، B۲، B۳ و مواد معدنی نظیر منیزیم ،منگنز ،پتاسیم ،آهن ،کلسیم ،مس ،فولات و فسفر است .
خرفه سبزی بسیار کم کالی بوده و با مصرف 100 گم از آن فقط با ۱۶ کالری دریافت میکنید.
خرفه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳
بدن ما قادر به تولید اسیدهای چرب امگا 3نمی باشد
و این ترکیب را باید از طریق مصرف مواد غذایی تامین نماییم .
یکی از سبزیجات حاوی امگا3 خرفه می باشد .
اسیدهای چرب موجود در خرفه به دو شکل ALA و EPA دیده می شود
و میزان ALA موجود در خرفه ۵ تا ۷ برابر اسفناج می باشد.
خواص درمانی خرفه
- خرفه به علت داشتن ویتامین ث خواص آنتی اکسیدانی داشته و در زیبایی و سلامت پوست و عضلات ماده مفیدی به حساب می آید.
- ویتامین آ موجود در خرفه بینایی را تقویت کرده و در سلامت چشم موثر است.
- خرفه با دارا بودن آنتی اکسیدان گلوتاتیون از سلولها در برابر آسیب محافظت کرده و ملاتونین موجود در خرفه به هورمون تنظیم کننده خواب کمک می کند.
- خرفه با سنتزآنتی اکسیدانی به نام بتالائین از تجمع کلسترول بد در بدن جلوگیری کرده و ریسک ابتلا به چاقی و حملات قلبی را کاهش می دهد .
- پتاسیم موجود در خرفه به تنظیم فشار خون کمک کرده و خطر سکته مغزی و قلبی را کاهش میدهد .
- وجود مقادیر فراوانی از منیزیم در این سبزی از بدن در برابر بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ محافظت می کند.
مصرف خرفه در چه افرادی ممنوع است؟
مصرف خرفه به علت داشتن مقادیر فراوانی از اکسالیت برای افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند ممنوع بوده
و در صورت استفاده خرفه با ماست میزان اکسالیت موجود در آن به طرز قابل توجهی کاهش می یابد .