گل نیلوفر و انواع آن+ خواص درمانی و مضرات نیلوفر

گل نیلوفر یکی از گیاهان زینتی پرطرفدار است که با دارا بودن گل‌های شکوفا در بیشتر اوقات سال زینت دهنده باغ‌ها و باغچه‌ های ما می‌باشد. اما بهتر است برایند این گیاه زیبا و فوق‌العاده جذاب علاوه بر زیبایی خیره‌ کننده ‌ای که دارد دارای خواص درمانی و دارویی بسیاری است که شاید کمتر کسی از وجود آن‌ها اطلاع داشته باشد اگر می‌خواهید در مورد این گیاه و خواص درمانی فوق‌العاده شگفت‌انگیز آن اطلاعات کامل ‌تری را کسب نمایید با مقاله امروز سلامت وب همراه باشید.

گل نیلوفر چیست؟

گل نیلوفر با نام انگلیسی Morning-glory  و نام علمی I POMOEATRICOLOR یکی از گیاهان زینتی و دارویی بسیار پرخاصیت است که گیاهی پیچنده و رونده بوده و گل‌ های آبی و بنفش آن علاوه بر این که زینت ‌بخش دیوار خانه‌هاست دارای کاربرد متعدد و گسترده‌ای در طب سنتی می‌باشد. طبع نیلوفر سرد و تر بوده و مشخصات ظاهری آن به شرح زیر می‌باشد:

مضرات نیلوفر


مشخصات ظاهری گل نیلوفر

گل نیلوفر پیچ یکی از گیاهان چند ساله است که دارای ارتفاعی در حدود 2 تا 4 متر بوده و برگ‌هایی مارپیچ، ساقه‌هایی نرم و شکننده و گل‌هایی شیپوری شکل به رنگ آبی یا بنفش می‌باشد گل‌های این گیاه در فصل تابستان و اوایل پاییز شکوفا شده و اغلب به رنگ آبی با مرکز سفید می‌باشد .این گیاه بومی مناطق گرمسیر آمریکای مرکزی و جنوبی بوده و متعلق به راستای بادنجان‌سانان و تیره پیچکیان می‌باشد.

دمنوش گل نیلوفر


ترکیبات شیمیایی موجود در گل نیلوفر

گل نیلوفر پیچکی غنی از ترکیبات شیمیایی قدرتمند و مؤثری به نام‌های تروپین، سود و تروپین، آسپارتیک اسید و اسیدآمینه‌های مفید و سودمندی به نام‌های سیستئین و آرژنین و ترکیبات دیگری به نام‌های موسیلاژ و اسید سالیسیلیک می‌باشد.


خواص درمانی گل نیلوفر

گل نیلوفر دارای خواص درمانی متعددی می‌باشد که در ادامه به معرفی آن‌ ها می‌پردازیم:


1- درمان سینه پهلو و ذات‌الریه

اگر دچار سردردهای حرارتی، تب‌های صفراوی، سرفه، سینه‌ پهلو و ذات ‌الریه می‌باشید تنها کافی است برای رفع مشکلات یاد شده میزان 800 گرم از گل‌های تازه نیلوفر را با 3 کیلو قند بجوشانید و صاف کنید. اکنون این شربت را به تواتر میل کنید تمامی عوارض نامبرده به راحتی و در مدت بسیار کوتاهی بر طراف خواهد شد.


2- درمان بیماری‌های گوارشی

استفاده از جوشانده گل نیلوفر می‌تواند در خنثی نمودن ازدیاد اسید معده و تقویت عملکرد معده تأثیر مثبت و بسزایی داشته باشد با مصرف این جوشانده می‌توانید زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌های گوارشی مانند نفع معده، یبوست، عفونت روده و معده را کاهش دهید.


3- درمان دیابت

این گیاه می‌تواند در درمان دیابت نیز مفید واقع شود و باعث کاهش میزان قند موجود در قند و ادرار شود. نیلوفر دارای اثرات ضد دیابتی و عملکردی مشابه انسولین بوده و از فعالیت آلفا گلوکسیداز و بتاگلوکسیداز و در نتیجه جذب کربوهیدرات‌ها در روده جلوگیری می‌کند.


4- کاهنده و تنظیم‌کننده فشار خون، کلسترول و تری گلیسرید

این گیاه می‌تواند از رسوب کلسترول و تری گلیسرید در رگ‌های خونی جلوگیری کرده و با بهبود جریان خون درون رگ‌ها به کاهش و تنظیم فشارخون کمک بسیاری نماید.


5- درمان بیماری‌های قلبی و عروقی      

یکی از داروهای گیاهی بسیار مفید و پرکاربرد در درمان سنتی بیماری‌های قلبی و عروقی نیلوفر پیچکی است. این داروی گیاهی توانایی فوق‌العاده‌ای در خنثی کردن سموم داشته و می‌تواند برای افرادی که از بیماری‌های قلبی و بیماری‌های گرفتگی عروق رنج می‌برند داروی مفیدی به شمار آید.

خواص گل نیلوفر در طب سنتی


6- درمان اگزما و ناراحتی‌های پوستی

بر اساس تحقیقات انجام شده تا کنون علت اصلی اگزما مشخص نشده است در بیشتر موارد اگزما می‌تواند به وجود محرک‌های خارجی مربوط شود دمنوش نیلوفر پیچکی می‌تواند در درمان اگزما مفید واقع شده و از عود مجدد این بیماری جلوگیری نماید.


7-ضد سرطان

این گیاه داروی قطعی سرطان بوده و از تکثیر بی‌رویه و نامتعارف سلول‌های بدن جلوگیری می‌کند. این گیاه می‌تواند تولید و رشد تومورهای سرطانی را متوقف نموده و در درمان انواع سرطان‌ها مؤثر واقع شود.


8- آرام بخشی قوی

این گیاه بسیار آرام بخش بوده و با دارا بودن خواص تسکین دهندگی فوق‌العاده بالایی که دارد می‌تواند در آرام کردن ذهن تأثیر به سزایی داشته و در کاهش سطح استرس، درمان اضطراب و افسردگی مفید واقع شود.


9- ضد التهاب

خواص ضد التهابی این گیاه آن را به دارویی قدرتمند برای درمان بیماری آرتریت، نقرس و روماتیسم تبدیل نموده است. قرار دادن موضعی این گیاه  بر روی مفاصل دردناک بهترین و ساده ‌ترین راه تسکین دردهای مفصلی ناشی از بیماری‌های فوق‌الذکر‌است.


مضرات گل نیلوفر و موارد احتیاط مصرف این گیاه

زیاده ‌روی در مصرف گل نیلوفر می‌تواند سبب بروز مضرات گل نیلوفر گردد. برای در امان ماندن از عوارض گل نیلوفر به توصیه‌های زیر توجه نمایید:

1- در صورت بارداری یا شیردهی از مصرف این گیاه و فرآورده‌های آن خودداری کنید.

2- چنان چه در حال مصرف داروی خاصی می‌باشید در مورد مصرف این گیاه حتماً با پزشکتان مشورت کنید.

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top