گیاه اکیناسه کشنده انواع عفونت ها +عوارض اکیناسه

گیاه اکیناسه یکی از داروهای گیاهی فوق العاده مفید و ارزشمند است که دارای خواص آنتی بیوتیکی بوده و می تواند در درمان انواع عفونت ها مورد استفاده قرار گیرد .اگر می خواهید در این دوران کرونایی سیستم ایمنی قدرتمندی داشته و بدنتان را در مقابل انواع ویروس ها و عفونت ها واکسینه نمایید نوشیدن یک لیوان چای اکیناسه را در طی روز فراموش نکنید .

گیاه اکیناسه چیست؟

گیاه اکیناسه با نام انگلیسی Echinacea و coneflower  و نام علمی Echinacea angustifolia یکی از پر مصرف ترین ،پر فایده ترین و با ارزش ترین گیاهان دارویی است که در طی تحقیقات انجام شده به عنوان یک ماده قدرتمند ضد التهاب و آنتی باکتریال شناخته شده است .این گیاه از دیرباز در طب سنتی و امروزه در طب مدرن  برای درمان سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ورفع بعضی التهابات کاربرد درمانی گسترده ای داشته است .

طبع اکیناسه


مشخصات ظاهری گیاه اکیناسه 

گیاه اکیناسه که با نام سرخار گل نیز شناخته می وشد گیاهی گلدار،علفی و دو لپه ای متعلق به راسته میناسانان و تیره کاسنیان است  که دارای ارتفاعی در حدود 1 تا 1.5 متر بوده و برگ هایی به رنگ سبز و نیزه ای شکل به طول 30 سانتی متر دارد .ساقه های این گیاه دارای انشعابات فراوانی بوده و پرزهایی زبر و خشن دارد و گل های آن به رنگ  ارغوانی، صورتی، قرمز ارغوانی، زرد و نارنجی دیده می شوند و دیسک است که مرکز آن ها به رنگ  سبز تیره، قهوه ای تیره و سیاه رنگ می باشد. روش تکثیر این گیاه از دو طرق تکثیر بذر و تقسیم بوته بوده و بومی شرق آمریکای شمالی می باشد .مناطق کاشت این گیاه در ایران در شهرهایی هم چون تهران،داراب ، ارومیه و مشهد می باشد .


تاریخچه گیاه اکیناسه 

نام اکیناسه از کلمه یونانی اکینو به معنی خارپشت گرفته شده و علت نامگذاری این گیاه بدین نام به علت خاردار بودن گل‌ های این گیاه می‌باشد. در اواخر سال 1700  میلادی کنرادمانخ گیاه شناس معروف آلمانی نام این گیاه را اکیناسه نام نهاد و بر اساس اسناد به جا مانده از دهه 18 میلادی این گیاه مهم ترین داروی گیاهی در آن دوران بوده است .به طوری که از این گیاه برای درمان انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی استفاده می نموده اند .این گیاه برای اولین بار در سال 1372 توسط  زنده یاد دکتر رضا امید بیگی ، مدیر تحقیق و توسع شرکت دارویی زردبند به ایران وارد و کشت گردید و توسط جناب آقای دکتر محمد فخر طباطبایی به نام سرخار گل نامگذاری گردید.

مضرات اکیناسه


ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه اکیناسه 

این گیاه سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریالی هم چون آلکامید‌ها، پلی‌استیلن‌ها، پــلی‌ساکارید‌های محلول در آب، مشتقات اسید کافئیــک، (مثل اکینا‌کوزید، اسید شیکوریک ، اسید کافئیک) و فلاونوئید‌ها بوده  و خواص درمانی آن به شرح زیر می باشد :

خواص آنتی باکتریالی اکیناسه


خواص درمانی گیاه اکیناسه در طب سنتی 

مهم ترین خواص گیاه اکیناسه در طب سنتی عبارت است از :


1.تقویت سیستم ایمنی بدن

این گیاه به عنوان یک ماده قدرتمند در تقویت سیستم قوایی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا تاثیر بسزایی داشته و می تواند بدنتان را در برابر انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی واکسینه نماید .با این گیاه می توانید سلامتی خود را تضمین کرده و عمری طولانی داشته باشید.


2.درمان مشکلات تنفسی

اگر دچار بیماری هایی نظیر سرماخوردگی ،مشکلات تنفسی،برونشیت،آنفولانزا و .. می باشید برای درمان عوارض ناشی از این بیماری ها هم چون گلو درد ،تب،آبریزش بینی ، سرفه و …می توانید از چای اکیناسه استفاده نمایید .با مصرف این چای گیاهی به راحتی می توانید تمامی عفونت های تنفسی را درمان نمایید.


3.ضد سرطان 

ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این گیاه دارای خواص ضد سرطانی بوده و از بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند . مواد فیتوکمیکال موجود در این گیاه توانایی مبارزه با تومورها را داشته و از رشد ،تکثیر و پیشرفت تومورهای سرطانی علی الخصوص تومورهای مربوط به سرطان مغز جلوگیری می کند.

چای اکیناسه


4.ضد التهاب

اگر دچار التهاب بالای یدر بدنتان می باشید و از دردهای ناشی از بیماری های التهابی هم چون روماتیسم رنج می برید حتما روی این گیاه و خواص آن حساب کنید .مصرف این ماده به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی به افرادی که مجبور به مبارزه با شرایط التهابی مزمن مثل روماتیسم هستند شدیدا توصیه می شود .


5.درمان مشکلات پوستی 

برای درمان مشکلات پوستی هم چون آکنه،تاول های پوستی ،اگزما ، پسوریازیس و کاهش قرمزی، التهاب ،زخم های پوستی و سایر ناراحتی های پوستی از خواص ارزشمند این گیاه استفاده نمایید .


6.تسکین سردرد و میگرن

برای درمان سردردهای ناشی از میگرن می توانید از چای اکیناسه استفاده نمایید .آلکیل آمید موجود در اکیناسه فشار موجود بر روی عصب مغزی را کاهش داده و در آرامش شما تاثیر بسزایی دارد.


نحوه استفاده از گیاه اکیناسه 

نحوه استفاده و مصرف اکیناسه بسیار ساده است .شما می توانید از این گیاه به صورت تنتور ،دمنوش و چای استفاده نمایید .برای تهیه چای اکیناسه نصف قاشق چای‌خوری ریشه‌ی گیاه سرخارگل را با 150 میلی‌لیتر آب به مدت 15 دقیقه دم کنید و به مدت یک هفته آن را مصرف کنید .امروزه این گیاه به دلیل دارا بودن خواص ارزشمند به صورت قرص اکیناسه ،شربت اکیناسه و ….نیز در داروخانه ها به فروش می رسد که می توانید از آن ها برای سلامتی خود استفاده نمایید .

نحوه مصرف اکیناسه


عوارض و موارد احتیاط در مورد مصرف گیاه اکیناسه 

این گیاه گیاهی ارزشمند است که تاکنون هیچ گونه عوارض جانبی در مورد مصرف آن مشاهده نشده است .اما چنان چه دارای آلرژی غذایی  می باشید پیش از مصرف این گیاه حتما با یک پزشک مشورت کنید و برای در امان ماندن از مضرات اکیناسه و یا عوارض اکیناسه از مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی خودداری نمایید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top