گیاه دارویی سنفیتون و مصارف درمانی آن

گیاه دارویی سنفیتون از پر خاصیت ترین گیاهان دارویی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید بوده و از همین رو این گیاه از دیرباز تا کنون نقش مهمی را در تامین سلامتی انسان ها در طب سنتی ایفا نموده است .چنان چه علاقمندید تا در مورد این گیاه و مصارف درمانی آن اطلاعات بیشتری را به دست آورید مطالعه مقاله سلامت وب امروز را از دست ندهید .

گیاه دارویی سنفیتون معرفی

گیاه دارویی سنفیتون با نام انگلیسی COMMON COMFREY و نام علمی SYMPHYTUM OFFICINALE یکی از گیاهان پر مصرف دارویی است که فواید بسیار موثری در درمان بیماری ها دارد .نام های دیگر سنفیتون شامل اذان الحمار،گوش خر،گل فنجانی و هماور طبی بوده و مشخصات گیاه شناسی آن به شرح زیر می باشد:

نام های دیگر سنفیتون


مشخصات ظاهری گیاه سنفیتون

این گیاه،گیاهی پایا و دو لپه ای و متعلق به تیره گل گاوزبانیان می باشد که دارای ارتفاعی در حدود 30 تا 90 سامتی متر می باشد .ساقه این گیاه راست و پوشیده از تارهای زبری بوده و گل های آن در رنگ های سفید ،زرد،صورتی و بنفش در فاصله ماه های اردیبهشت تا اواخر تیر نمایان می گردند.برگ های این گیاه بزرگ و بیضی شکل بوده و گاهی درازای آن در حدود یک متر می باشد .این گیاه  بومی اروپا و مناطق گرم آسیا بوده و اندام دارویی سنفیتون شامل برگ ،ساقه و گل های این گیاه می باشد .این گیاه از طریق تقسیم بوته یا قلمه ریشه و یا ریشه جوش ها تکثیر شده و زیاد می شود .

خواص سنفیتون برای معده


ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه دارویی سنفیتون

این گیاه دارویی حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها ، ویتامین آ ،ویتامین ای ،ویتامین ث و ترکیبات شیمیایی هم چون «آلانتویین»، «اسید رزمارینیک» و «آلکالوئیدهای نوع پایرولیزیدین» می باشد .بنابراین با وجود آلکالوپیدهای نامبرده در این گیاه، ریشه  این گیاه سمی بوده و مصرف مجاز دارویی آن به صورت خوراکی برای در امان ماندن از مضرات این گیاه می بایست حتما با مشورت با پزشک صورت پذیرد .

خواص درمانی گیاه دارویی سنفیتون در طب سنتی

مهم ترین خواص دارویی گیاه سنفیتون در طب سنتی عبارت است از :

  1. قرار دادن ضماد تهیه شده از برگ های این گیاه بر روی مفاصل سبب کاهش دردهای ناشی از شکستگی استخوان ،دردهای مفصلی و دردهای روماتیسمی خواهد شد .
  2. برای از بین بردن سنگ کیسه صفرا و درمان آن می توانید برگ و گل خشک شده این گیاه را در کمی آب بجوشانید و پس از صاف کردن روزانه در سه نوبت آن را میل نمایید .
  3. چنان چه مبتلا به بی خوابی های شبانه می باشید و کیفیت خواب شما کاهش یافته است هر شب از دمکرده سنفیتون قبل از خواب استفاده کنید .
  4. مبتلایان به زخم معده می توانند برای بهره مندی از خواص سنفیتون برای معده 10 گرم از برگ این گیاه را در مقداری آب به مدت 24 ساعت بخیسانید و روز بعد پس از صاف کردن آن را میل نمایید.
  5. برای درمان زخم ها ،ترک های پوستی و شقاق نوک پستان ریشه این گیاه را به مدت یک ربع بجوشانید و پس از خنک شدن و صاف کردن بر روی زخم های پوستی خود قرار دهید .
  6. این گیاه برای درمان اسهال نیز مفید بوده و مصرف دم نوش آن سبب قطع اسهال در بزرگسالان خواهد شد .
  7. دمکرده گل و برگ سنفیتون برای درمان ورم حنجره و گلو نافع است .
  8. این گیاه مقوی قلب بوده و دمکرده ی گل آن در رفع تپش قلب مفید و موثر می باشد.
  9. برای نرم شدن و آب رسانی پوست های خشک و حساس ریشه این گیاه را در مقداری آب بجوشانید و سپس می توانید دستانتان را با این محلول ماساژ داده و از نرمی پوست خود لذت ببرید.
  10. دمکرده این گیاه برای درمان بیماری سل و درمان تبخال نیز نافع است .
  11. ضماد برگ های این گیاه برای معالجه و درمان سوختگی ها بسیار موثر است.
  12. دم کرده گل و برگ این گیاه دررفع آبریزش بینی و دردهای برونش و معالجه ی آنژین تاثیر بسیار بسزایی دارد.
  13. این گیاه گیاهی بسیار محبوب و موثر برای درمان فیشر مقعد بوده و استقفاده از ضماد آن سبب بازسازی بافت این ناحیه و کاهش دردهای ناشی از فیشر خواهد شد .

خواص سنفیتون برای پوست


مضرات  و موارد احتیاط استفاده از گیاه دارویی سنفیتون

برای جلوگیری از بروز مضرات سنفیتون به موارد زیر توجه نمایید :

  1. ریشه این گیاه سمی است لذا مصرف خوراکی آن سبب بروز مسمومیت می گردد .
  2. افراد مبتلا به بیماری های کبدی اعم از کبد چرب و…. می بایست از مصرف این گیاه و فرآوره های آن خودداری نمایند .
  3. مصرف این گیاه در افراد مبتلا به سرطان ممنوع می باشد .
  4. مصرف این گیاه توسط کودکان ،زنان باردار و شیرده ممنوع می باشد .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top